Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
9411 příspěvků moje polička 01. října 2024 18:14

Absolus Allegoria Rose Amira (Guerlain) - úplně na začátku se mihla jemná růžová svěží růžička (okamžitě se mi vybavila Paul Smith Rose), ale zanikla v oparu vzdušné lehce zakouřené pryskyřice. Vůně se začala velice rychle vytrácet, naštěstí chytla druhý dech a k pryskyřici se přidala zemitě sladká (ale jemná) pačuli s růží - tentokrát sytou a lehce kořeněnou. Celek je takový "nadýchaně polštářový". Je povedená, to ano, výdrž by taky šla, ale intenzita je velmi výraznou slabinou.

Offline salvia
příspěvků moje polička 01. října 2024 22:06

Tuscan  Creations: E Pur Si Muove  -  Salvatore Ferragamo

Už pár týdnů se snažím přijít na to, jak voní a moc se mi nedaří.

Můžu určitě říct, že název (A přeci se hýbe), barva (modrá) a čast složení (minerální tóny a aldehydy) jsou vynikající kamufláž. Čekala jsem buď prádlo ve větru, mořské vlny nebo mrtvolu. Zapomeňte!

Výsledkem je nasládlá vůně s jemným růžovým mýdlem v pozadí, tedy červený pepř s aldehydy. Připadá mi celkem lineární v tomto základu, kolem kterého lehce osciluje tu více mýdla, tu růže na krátkém dřevitém stonku. Skutečně čistý unisex. Celkově působí jako vysloveně univerzální vůně, jen na slavnostní večer bych si ji já asi nevybrala, ale dokážu si ji i tak představit pro sportovnější typ, který se vyhýbá květinám i ovoci.

Výdrž a intenzita přijatelná, drží se spíš u těla, při aplikaci na oblečení vydrží výrazně déle.

Offline Renusatko
11626 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:57

Delhi ASTIER DE VILLATTE

Vůně má hloubku, plnost a působí velice kvalitně. Zkouším ji v tomhle studeném a vlhkém počasí a je krásně prohřívací. Bergamotový úvod s pomerančovým květem, který má malinko mýdlový nádech je úplně jiný než její jemný konec. Začátek je ve stylu indických vonných tyčinek Nag Champa a vůně je celkem pronikavá, s kořením, ovocnými a květinovými tóny, santalem a kadidlem. Naopak myrha a pryskyřice, působí prohřátým a prachovým dojmem a vytváří jemný ambrový dojezd. Trochu vintage, trochu orientálka. Celkový dojem je krásně propojená směs vůní.
Vznikla jako pocta indickému Dillí, ale naštěstí z něj vybrala jen to nejlepší. Bazary provoněné kořením, sálavé teplo, vonné tyčinky a kadidlo z chrámů.

Offline euridike blogger
3538 příspěvků moje polička 05. října 2024 14:50

Renusatko 

Ta vůně je opravdu krásná & Tvoje recenze velmi výstižná.