Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Miru
14137 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 12:09

...takže pomalu -

Barénia Hermés

...napřed, chvilinku, ticho a pak

vrchní vrstva z kmene stromu, jeho šedo stříbřitě tlumeně zelenkavá kůra s delikátními taniny, malý moment čerstvá zásluhou nešetrného zásahu do jejího života a pak, v momentě ohlazena, zjemněna měkkým liliovým odérem a po snad jen dvou minutách - 

kůže, kůže jemná, ale kvalitní.

Kůže oblitá hedvábnou, lehce kyselkavě sladkou, ovocnou šťávou, hladce tlumeně svěží a

hned nyní si uvědomuji ono typické angelovské pačuli.

Vlastně je to, na mně, Angel EdP/EdT/DNA bez gurmánštiny

(pokud nebudu počítat výše zmíněnou příjemnou šťávu z ovoce).

...tak, jak píšu, nyní, přesně po doťukání posledního písmenka,

teď - cítím zhutnění vůně, zhutnění pačuli.

Houževnatá rostlina nabere velmi příjemný sofistikovaně živočišný tón. Přikládám to kombinaci právě pačuli a kůže ve složení. Kůže přece živočišného původu 

je. Barénia působí oble, plně vzdušně hladce, jasně, průhledně, pružně a pro mě, s lahodným živočišným/měkce koženopačuliovým podtónem.

A to je celé.

Angel od Hermés

(bez karamel, čokolády, bez cukrové vaty).

Elegantní.

Vydařená

Offline Magda
194 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:18

Miru 

Krásná recenze a sem ráda, že už ji mám doma

Offline Miru
14137 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:43

Magda 

...děkuji!.

Je to pěkná vůně opravdu.

A kdyby na mne vydržela víc než hodinu, uvažovala bych o koupi 

Online Fleur blogger
6261 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 13:00

Miru Tak v tomhle ohledu si vůbec nestěžuji, drží na mně krásně .

Offline Miru
14137 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 13:26

Fleur 

...jojo, věřím

Musím znovu zkusit ten L´Interdit Absolu ještě...

Offline euridike blogger
3538 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 10:13

Chloé L'Eau de Parfum Intense

Černavě rudá růže.

Nevykvetla však v žádné z pozemských zahrad, ani na asteroidu B612. Vzešla z nožů a brusek CNC stroje, v hale ne nepodobné futuristickému skleníku. Těch růží jsou tu tisíce, jedna jako druhá, zmetkovost výroby je minimální. Zářivá epoxidová růže v plném lesku do každé rodiny, povšimněte si, okvětní plátky jsou doplněny drobnými krystalky v odstínu 'crimson night raspberry'. Yes. We blossom together. Stejně jako androidi sní o elektrických ovečkách. 

Neskutečná růže se stonkem z neosobního ambroxanu.

Vše, co jsem napsala, zřejmě vyznívá v neprospěch vůně. Ale já mám neskutečné, nerealistické vůně z paralelních vesmírů a neexistujících světů ráda. Vše je v nich skutečné, i když nic z toho nikdy neexistovalo. 

Offline Miru
14137 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 12:37

euridike 

...k té jsem jen přičichávala a u rozprašovače se mi líbila moc.

Růže a DNA z původní EdP. Musím ji zkusit na kůži.

Protože právě cedr a ambroxan ve složení mi sympatičtí nejsou...

Offline jerry
9411 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 16:32

euridike 

Vůně pro Majku z Gurunu?

Tvoje recenze mi připomíná některé vůně od Comme des Garçons typu Odeur 71.

Offline euridike blogger
3538 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 18:01

jerry 

... řekla bych, že ta vůně je nerealisticky dokonalá, jako fotka z editorialu Vogue nebo jako labuť vybroušená z křišťálu, krásná, ale neživá. A máš pravdu, že stylově se podobá produkci CdG, ještě mi něčím evokovala i Pear Inc. JHaG /tou lehkou sterilitou/...

Miru 

Určitě ji vyzkoušej, ale trochu se obávám, že pro Tebe bude příliš triviální.

Offline salvia
příspěvků moje polička 20. zaří 2024 19:17

Včera jsem vylovila 10 let starý vzorek "Mexičana ze Shalimaru". To bylo dvojí potěšení a jedno povzdechnutí.

Za prvé se ani nehnul, je úplně bez chybičky. A za druhé - pořád je to taková krása. Proč toto, SPI a Eau de Shalimar můžou být takkrásně kouřové a otec všech Shalimarů a jeho ostatní mainstreamové odrůdy na mě vyvádí takové hrůzy (totiž tu pověstnou hořící gumu žaludek doslova obracející)?

Offline slniecko admin
17953 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 00:51

salvia hlásim sa do klubu. Klasický Shalimar v akejkoľvek koncentracii na mne robi veci, že to nikto neverí, kyym to na mne neovonia. A pritom taká krásna vôňa....

Offline salvia
příspěvků moje polička 21. zaří 2024 01:45

slniecko ano, krásná a zábavná, protože každou chvíli jiná (a já bohužel řadu parfémů vnímám celkem lineárně).

"Shalimar nemůžu", to si připadám jako bych vyhlásila vlastní parfémový nedostatek ve vzdělání, příznak lehkého barbarství . Asi jako když řeknu, že nemusím Janáčkovy opery .

Ale taky sama sobě pripomínám: "Nedobře se na to díváš, Veverko".

Ve skutečnosti je to spíš "Shalimar mi nedělá dobře". Je to stejně nepopiratelná skutečnost jako to, že mám 15 dioptrií a na jedno oko jsem tupozraká. Nebo, že mi nesluší nějaká barva. Jen u Shalimaru vždycky jednou za čas vyzkouším, jestli se situace nezměnila, protože by mohla, ale bohužel . Prostě příroda... a správné mentální nastavení.

Online Fleur blogger
6261 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 13:51

salvia Se Shalimarem to mám úplně stejně (a dodávám: bohužel). Eau de Shalimar, Shalimar Cologne a pak už jen ta "mexická" limitka, neboť to byl jediný Shalimar, který si zachoval kouřovost, ale přetavil ji na mně do švestkově čokoládové stopy.

Jinak se na mně všechny shalimarovské koncentrace a verze rozvoní trochu jako naftalín, nic lichotivého.

Offline salvia
příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:23

Fleur Naftalín, to je taky sen každého milovníka parfémů .

Klasický Shalimar a jeho odvozeniny je za mě skutečný Šályzmar.

Opravdu mě to mrzí. Bez vanilky klidně můžu existovat, máme obvykle takový indiferentní poměr, jenže zrovna shalimaří má ten citrusový odstín, který mi velmi vyhovuje (trochu podobný, ale intenzivnější cítím v Dune). 

Offline Miru
14137 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:27

salvia 

Shalimar je mistrovské dílo.

Před hodně lety mé první setkání s ním byla katastrofa. Antipatie trvaly roky. Hm, ale pak, po čase, člověku se změní nitro, chemie těla a vůně se tulí, mazlí, lísá a vymezuje hranice nepovolaným.

Je to vůně, která, když sedne, je 

dokonalá.

Na kdykoliv a kdekoliv

Dá se pak kupovat opakovaně...

(no, klidně bych ji nosila zas, kolikátý již flakon...)

Offline salvia
příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:49

Miru Budu doufat. Snad za dalších 10 let ... .

Myslím, že přesně vím, kdy to přijde: těsně po té, kdy skončí výroba . (Všem milovnicím se za tahle kacířská slova hluboce omlouvám).

Offline Mitzi admin
1118 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 16:54

Lancôme La Vie est Belle L'Elixir 

Dnes mě rozesmál dotaz "kolikátá je to verze"?
Nadhodila jsem rádoby vtipně: "třiasedmdesátá", ale pak mě přepadla zvědavost a zkusila jsem to seriózně spočítat.
Tak co, tipnete si?
37!
Ano. Přesně o 37 víc než by bylo třeba ;-) ale stejně jich mám 14 nebo 15 ve vitrínce, když už je to tak roztomiloučké... mí sběratelé mi rozumějí.

A asi budu drsná jako jerry, i když vnímám pyramidu opačně. Mně se oproti všem předchozím totiž líbí aspoň úvod. Kdyby setrvala v té podobě malinového sirupu, asi by mi úplně nevadila. Po chvilce se ale proderou na povrch úplně chemické fialky a jsem si jistá, že kdybych toho měla na sobě tři-čtyři stisky z rozprašovače, musela bych se okamžitě převléct a osprchovat.

Taky vnímáte, že na vás takhle drží jen to, co se vám ani trochu nelíbí? Ani trochu.
Kdyby tohle byl jediný parfém na světě, tak se vonět prostě nebudu.

Offline jerry
9411 příspěvků moje polička 03. října 2024 19:49

Angel Fantasm (Thierry Mugler) - průsvitná kokosová voda, kousek kokosového suku a přídavek slaboučkého květinově ovocného pižma. V dojezdu lehoučká prachově bonbónová vanilka, Špatné to rozhodně není, ale intenzita je minimální a výdrž jakbysmet. Ale co to má (kromě tvaru flakonku) společného s Angelem?

Offline salvia
příspěvků moje polička 04. října 2024 00:07

Storie di Seta: Foreste di Seta  -  Salvatore Ferragamo

Podzim, spadané ořechové listí s mléčnou notou a vlhkým nádechem lesa. Vůně klidná, melancholická jako les v mlze, kterou se marně pokouší prodrat osamělý sluneční paprsek.

Offline salvia
příspěvků moje polička 04. října 2024 21:35

Après L'ondeè - Guerlain

Úplně se bojím vyslovit následující popis, ale co už... vůně nesou intenzivní zážitky, že?

U Guerlainů určitě spletli název. Správně to mělo zní Jour de lavage. Kdo zažil nebo sám podnikal, tedy spíš zažila a podnikala, poctivé velké prádlo, nebo alespoň klasickou vyvářku, asi pochopí...

Tohle je kuchyň s vařící vodou na kamnech, po místnosti roztroušené necky, lavory a kbelíky naplněné vodou, některé teplou mýdlovou, prádlo se máčí od nejjemnèjšího až po to "černé", kůže na rukou rozmočená a rozedraná drhnutím látky na valše. O mnoho později, protože velké prádlo trvá, se vyprané suší na šňůře a voní z něj jemné fialkové mýdélko doplněné o mléčný tón, podobný jako ve Vanderbilt nebo třeba Soir de Paris. Že by ylang? A ze suchého pak voní hladká, nasládlá vůně kosatců lehounce přepudrovaných.

Starosvětská vůně s nádherným základem, která mi připomíná, že mám mnoha důvodů, proč být vděčná za automatickou pračku.