Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 18:51
Reakce na whiskas:

Kočky jsou původně noční tvorové a lovci, s tím kastrace bohužel nehne. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 18:54

U nás (u mamky)  je to rozdělený, Máša chodí přes den, v noci je to Rišákovo..leda v létě, to sou tak nějak oba venku (náročný, nemaj se rádi) 

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:03
Reakce na whiskas:

lákají všechny a dokonce i ty bázlivý, protože v noci je klid. takže se je snažím už kvečeru nepouštět, po večeři ani na krok;-)

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:14
Reakce na Sweet Potato:

Tak tady je náš lovec, prý není nad akupresuru (leží v krabici plné olšových šišek). 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:14

Díky, dostane tedy zaracha .

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:16

Jenže, když se jí něco zakáže, tváří se pak takto ... no a to se nedá vydržet. 

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:17
Reakce na whiskas:

zlatíčko:-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:19

Náhodou niekto z tých čo barfujete - stalo sa vám, že pes prestal žrať ryby? akékoľvek? náš rby zbožňoval a pred nejakou dobou akoby uťal, nechce ich. Je úplne jedno, či to je losos, pstruh alebo treska (kupujem už pomleté balíčky z barfme.cz), či to s niečím zmiešam (dnes mi tak zo zmesi losos+ mletá kačka vyseparoval len tú mletú kačku...). Mätie ma ale, že napr. tuniaka z konzervy zožerie, tiež zožerie napr. kožu z údeného lososa, ale surové ryby nie.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:19
Reakce na palahniukowa:

Že se ještě vracím k olovrantu , Šíša si občas nabídla jídlo ze stolu, bylo-li tam ponecháno bez dozoru, ovšem neměla to vychytané. Drobila a nedojídala, což ji prozradilo. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:20

ano, když zrovna spí, tak ano. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:22
Reakce na whiskas:

No ťuťuťu, fešanda a fakírka k tomu!

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 19:25
Reakce na Sweet Potato:

Ještě že neumí číst, nafoukla by se a už by s námi "nepromluvila". 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:37

Ach jaj, tu toho pribudlo za ten jeden deň. 

Dnes ma skoro porazilo. Boli sme s Amy von, šli sme iba nedaleko na malu lúku keďže to vyzeralo na dážď takže trepať sa do lesa by bol nezmysel. Po pol hodine prišla slečna so psom, nestihla som si ich všimnúť včas. Pes sa doslova ocitol pred Amy. V papuli mal tanier a to netreba opicu 2x prehovárať. Začala dračiť(názov pre nekontrolované jašenie sa a pobehovanie tam a späť, vygúľané oči a úsmev od ucha k uchu) a vyzývať k hre. No len ten druhý pes sa o tanier deliť nechcel. Tak som ju chcela chytiť, samozrejme bola v eufórii takže aj dvaja sme mali čo robiť. No a slečna namiesto toho aby aspoň počkala kým si ju chytíme tak začala hádzať tomu svojmu tanier. Amy samozrejme za ním, takže som ju naháňala kade tade cez pol sídliska. 

Teda ja viem, že je to moja chyba že sa nedá odvolať, ale slečna tiež mohla počkať kým ju odchytím. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:42

Dnes som prišla domov a Amy nič nezničila, som rada. Je pravda, že teraz jej začali rásť črenové zuby. Tak možno je to tým?  No budem to sledovať dalej a musím byť vďačná za to, že doma ničí tak málo. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:43
Reakce na DrowRanger:

Ne teda s rybama, ale stalo. Nemohl si treba poskrabat krk o kosticky? To se totiz stalo mymu mladymu, objednala jsem maso s barfovaciho obchodu, hrubomlete i s kostma a ty kosti mely az centimetr a pul, hrozny. No a mladej jak je blbej, tak to sezral, pak mu bylo blbe, cely to vyblil, dva dny nezral a hovezi mi od te doby nesezral. Ale ona teda ani ta cela varka nebyla v poradku, takze uz jsem tam znova neobjednavala (jakomile jsem mu dala neco z tohohle obchodu, vyhlasil hladovku) a zbytek masa putoval do kose. A uz jen z barfshopu - o pulnoci objednam, v 11 je pripraveno a muzu si prijet - mam to autem 14 minut. A Inkoust tama ctitelku - krasnou stafbuli slecnu :-D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:45
Reakce na Zina:

Držím Terkovi palce. Teda neviem aké problémy má, zachytila som len prostatu. Dúfam, že sa mu polepší a všetko bude dobré 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:05
Reakce na whiskas:

ta je nadherna. To hrabani kolem misek, to dela Bu uz od kotete, zahrabava treba i muj talirek s jidlem, kdyz jde okolo. Suzettka to nedelala nikdy. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:36
Reakce na Solathis:

Myslím že nie, on má teraz len také obdobie, že sa sem tam ofrňuje nad tým, čo mu dám do misky ( minule to skúšal nad divinou...), ale to s tými rybami ho drží už dlhšie. Zrejme budem musieť pristúpiť k radikálnemu kroku - skúsiť ho trošku potrápiť hladom, odmieta už príliš veľa druhov potravín, zachvíľu budem kŕmiť len kuracinou, bravčovinou a hovädzinou, lebo pánko nežerie ryby, zajačinu, tvaroh, ovocie ani zeleninu 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:46
Reakce na jinx:

Děkujeme . To zahrabávání je opravdu zajímavé, ještě jsem to u žádné kočky nezažila, tak alespoň vím, že to není žádná "vada" v programu. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:58
Reakce na DrowRanger:

Som mala s Amy tiež problém, že v období cca 8-9 mesiacov prestala žrať. Hladovka vôbec nepomohla. Najhoršie bolo, že keď sme vyšli von tak chcela všetko zožrať lebo bola hladná. Takže sme zmenili krmivo, aj na novom krmive chvíľu špekulovala, ale nakoniec sa z ničoho nič rozožrala. Prešli sme z kuracieho na jahňacie. Teraz má bizóna a po tom sa ide zblázniť. Ako s barfom Vám neporadím, ja len že niekedy ani hladovka nepomôže.