Tauer Perfumes

18. srpna 2014 20:47
Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 04. října 2024 13:22

Heraud

Čokoláda, připálený karamel, pražené oříšky, ovšem pod polevou tohoto dortu, který láká gurmánskou vůní, se zrádně skrývá korpus, do něhož se prohryzal nějaký živočich. A teď se tam láduje tou dřevitou vanilkou a mléčnou čokoládou a samozřejmě také musí někde vyměšovat.

Přemýšlím, jak by to ve zkratce popsal můj muž: cukrárna v kozím chlívku. Tentokrát nedostane šanci vyjádřit se, tuhle vůni nechci vyzkoušet ani na ruku, ani si domů nepřinesu ovoněný papírek.

Tohle je pro mě velké zklamání, ale věřím, že na někom se ta vůně může rozložit příjemně, Nicméně já se z jejího dosahu rychle klidím!

Offline Korsičanka blogger
13322 příspěvků moje polička 04. října 2024 13:47

Fleur Renusatko To je legranda s Tauerem. Můj první nástřik proběhl za dojmu:..."no, fuj, co to Andy zase zplodil!"

Ale další střik po několika hodinách dopadl lépe a jsem zvědavá napotřetí Živočichy můžu, takže je nejen necítím, ale přivítala bych

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 04. října 2024 15:04

KorsičankaJá ji citím z rukávu svetru 3 den. Tauer, pro mě, dává do parfémů nějakou drogu, že se mi libí většina. Sem ji zapomněl dát. To živočišno zmizí snad po 3-4 hodinách, ale ani potom to není pro mě zajímavé.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 04. října 2024 15:07

Fleur Aha, takže souhlasí. Mám to úplně stejně. Kamarádka z Arome, to nazvala zpocené kakao. Bude nás asi víc.

Offline alibi blogger
4194 příspěvků moje polička 04. října 2024 15:21

Fleur Korsičanka Renusatko já tam to živočišno mám i na papírku i na sobě. a rozhodně se mi to nelíbí

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 04. října 2024 15:43

alibi Já to živočišno také hodně nerada. Miluju našeho psa, ráda mu čichám jedno místečko mezi oušky, ale když na mě vystrčí bříško a roztáhne nohy, už mi fakt nevoní.

Na druhou stranu alespoň ušetřím, navíc tu dostupnost vůně avizuje jako příležitostnou, takže se ani nebudu muset stresovat .

13322 příspěvků moje polička 04. října 2024 16:09

Fleur alibi alibi No, vy Andymu dáváte. Já už jsem ve vůních asi dost jinde.

Ale např.ke Guerlainům a Exclusifs Chanelům se ráda vracím. Jen mě mrzí ty reformulace - jakož i u mé BR 540

Offline alibi blogger
4194 příspěvků moje polička 04. října 2024 21:23

Korsičanka u BR540 to pro tebe musí být opravdu bolestné, tak moc ti slušela

13322 příspěvků moje polička 05. října 2024 06:34

alibi Díky za kondolenci a pochvalu, ještě mám nějaký zbytek obou, tak zatím NE

Offline Miru
16169 příspěvků moje polička 07. října 2024 03:31

...to jste se všechny domluvily na zkoušení.?..

Podle Vašich dojmů by mě opravdu zajímalo, co by Heraud udělal na mně..?.

(ve složení bych měla obavu akorát z cedru)

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 07. října 2024 07:35

Miru Vzhledem k tomu, že Tauer těch vůní zase nechrlí tolik (i když loni to byl exkluzivní Nexin ), vyzkoušení jeho novinky pro ty, kdo od něj něco nosí, je téměř povinnost .

A netroufám si odhadnout, jak by vyzněl na tobě - možná by tvoje kůže bez problémů vynulovala tu skoro fekální animálnost, a zůstala by výrazná gurmánka s lehce živočišnou a velmi temperamentní stopou.

13322 příspěvků moje polička 07. října 2024 08:25

Fleur Tak ani napotřetí tam fekální animálnost OPRAVDU NEMÁMZato dusivé něco à la Xerjoff II a III na mně vystoupilo od počátku vehementně

A sladká dřevíčka až tak za 1-2 hodiny a drží urputně.

Offline Miru
16169 příspěvků moje polička 07. října 2024 09:59

Fleur 

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 10. července 2025 14:37

Komu se stýská po řadě Tauerville, tak Rose Absolue je navzdory marketingovým řečem o sofistikovanější a prohloubenější kompozici přesnou replikou Rose Flash a Vanilla Absolue je totožná s Vanilla Flash. 

Škoda, doufala jsem, že Rose Absolue stáhne tu pryskyřičnatou přeslazenost Rose Flash, leč nestalo se.

13322 příspěvků moje polička 10. července 2025 16:15

Fleur Zanedlouho porovnám...tak taky uvidím

Ovšem stará FR v 30 ml flakonu neměla cenově chybu, že?

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 11. července 2025 07:46

Korsičanka Ano, přesně to jsem si také říkala v souvislosti s tím, že tato věrná kopie je uváděna jako inovovaná (bohatší, strukturovanější atd.) verze jen proto, aby se ospravedlnil nárůst ceny.

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 16:19

Shadid

Pokud bych měla Shadid hodnotit v souvislosti s textem, který parfém provází, a s exkluzivitou v podobě limitovaného počtu flakónů, tak budu nechápavě kroutit hlavou. 

Když ovšem abstrahuji od těchto aspektů a zaměřím se čistě jen na samotnou vůni, tak se mi líbí. A bude se líbit všem, kteří v ní nebudou hledat žádnou poušť, sílu, Tauerův rukopis s živočišnou stopou, a nebudou ani přemýšlet nad tím, proč je to limitovaná edice.

Úvod je lahodný akord koření. Příjemně navlhlá skořice, jakoby prosáklá rozpuštěným máslem, vanilka z čerstvě rozkrojeného lusku, špetka tonky. Všechno to koření spočívá na mletých mandlích, jemné kůži a naleštěném dřevě. Amaretto zbavené cukru. Mandle zbavené hořkosti. Kůže zbavená živočišné drsnosti. Dřevo zbavené kůry. Všechny složky jsou zde tak jemné a opracované, jako kdyby se před vstupem do parfému musely slušně vyzout, svléknout a osprchovat. Elegantní kultivovaná vůně, která osciluje mezi nepřeslazenou gurmánkou a dřevitě pryskyřičnatou polohou. 

Offline Miru
16169 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 16:26

Fleur 

...jako na tohle by mě utáhli na rozpuštěném másle

(máslo je moje každodenní obsese),

na vanilce a

na amarettu

(jo, požitkovej chlast).

A ta kultivovanost k tomu - hotovej rajc!.

Edit: 

No, přečetla jsem si složení a mám obavy, že by na mně nejvíc vyskočil santal s cedrem a to je konečná...

(když tyhle dvě složky imitují jakousi gurmánštinu, nedělá mi to dobře)

Podle uváděných ingrediencí, když si to představím, pochybuji, že by se mi to líbilo.

Líbí se mi, jak to popisuje @Fleur

Offline Fleur blogger
6777 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 16:31

Miru Ano, to souhlasí. Jenomže si troufám odhadnout, že na tebe by tohle bylo málo. Je to opravdu hodně učesaná a spořádaná vůně. Tauerovi fanoušci jsou zvyklí na jiné grády . Osobně bych za ni tu sumu nedala, jako dárek bych ji spotřebovala s potěšením.

Offline Miru
16169 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 16:51

Fleur 

...hmm...

A suma je co.?/kolik?..