Moje oblíbená vůně - Anonimo Veneziano - to dnes schytala od jedné žákyně. Prý ji tahá za nos a je taková divná. A zrovna mně dnes vyloženě sedne.
Ještě u ní pár dní zůstanu.
Pohanil Vám někdo vůni?
razorblade ten cedr od YR mi přišel ale hrozně moc povedenej. A i ten chevrefeuille.
Potrefenáhusa to druhy neznam. Ja jela v cedru a caji. Ani nevim, jestli to vubec jeste delaj, do yr jsem prestala uplne chodit pote, co mi novou vuni zkazili dlouhy roky oblibenej make-up v kelimku. :/
razorblade to bylo ze stejný sérky jako ten cedr a čaj, takový mejdlový civilní hodně to bylo
ale cedr mi někdo chválil furt

Ani nevim, jestli to vubec jeste delaj,
Už dlouho nedělají. Já měla moc ráda zelený čaj - byl to pro mě životabudič.
Dnes "kompliment" na Le Cri de la Lumiere od mého muže... to je parfém?.. to nee, tak je cítit vyprané prádlo vytažené z pračky, ještě vlhké...
Tak aspoň mám jasno. Jen nevím, jestli jsou obecně vůně (sterilní) čistoty pro muže přitažlivé, vzpomněla jsem na wendulka a její Blanche.
Blanche se nelíbí ani mně, silně mi evokuje mandlovnu, kam jsme chodili s ložním prádlem a ručníky. Tak přece nechce nikdo vonět!?
janejane A proč ne? U nás se prádlo na mandl nenosilo, takže pro mě to byla spíš vůně nepoznaného.
Cri de la lumiere je spíš vůně škrobu (a někdo tam může cítit i vlhkou omítku).
Fleur to jste žehlili ručně? (myslím žehličkou)
To víš, na vesnici takové vymoženosti byly běžné![]()
janejane No jasně - co se muselo vyžehlit (utěrky, kapesníky, ložní prádlo, ubrusy), to se žehlilo ručně (žehlička byla tak těžká, že žehlila víc vahou než teplem). Snažila jsem se tomu vyhnout a mistrovsky jsem se vypracovala ve věšení a skládání prádla tak, aby zásah žehličkou potřebovalo co nejméně.
janejane To byla Chemisse Blanche od LM Parfums a ne Blanche od Byreda
.
Je zajímavé, že tyhle parfémy napodobující vůni spojenou s čistotou (vyžehlené a naškrobené prádlo, mýdlo) se mohou tak výrazně nelíbit, když přitom vycházejí z jedné z dominantních historických funkcí parfému - sugerovat čistotu, hygieničnost. Já sama jsem kamarádce strašně zkritizovala Clean Warm Cotton, protože to byla vůně pračky po dokončeném pracím cyklu.
Vůně čistoty je v dnešních hygienických časech out! Teď letí naopak zapocená kůže - samozřejmě pouze z parfému, naneseného na asepticky čistou, třikrát denně sprchovanou pokožku
Vot paradox moderní doby ![]()
Předvánoční hospoda a lehce nanesená Allure Sensuelle... dosednu vedle kamarádky (takto značně free ženy, vyskytující se celoživotně v mikině a teplákách) a - Co to je?! Smrdíš jako kurvin kufr!
![]()
barbucha kurvin kufr jsem uz dlouho neslysela
ale pripomnelo mi to meho otce u stromecku, kterej dostal dve vody po holeni a “budu smrdet jak stara kurva”, coz je jeho humorna hlaska, kterou naopak pouziva v kladnem slova smyslu. Rikal to i o tom ford noir, kterej si oblibil natolik, ze vyzaduje dalsi stovkovy baleni :D
Dnes "kompliment" na Le Cri de la Lumiere od mého muže... to je parfém?.. to nee, tak je cítit vyprané prádlo vytažené z pračky, ještě vlhké...
Tak aspoň mám jasno. Jen nevím, jestli jsou obecně vůně (sterilní) čistoty pro muže přitažlivé, vzpomněla jsem na wendulka a její Blanche.
Blanche se nelíbí ani mně, silně mi evokuje mandlovnu, kam jsme chodili s ložním prádlem a ručníky. Tak přece nechce nikdo vonět!?
Vůni mandlovny bych náhodou brala. Nevím, jestli bych se s ní voněla, ale vzpomínky bych si s ní přivolávala ráda.
Sweet Potato Potíž je asi v tom, že mně tu naši mandlovnu s naším prádlem
přehlušily výpary mandlovny veřejné, kolem které jsem chodila do cvičení.
Iris Ganache to schytala od Pepíka, prý smrdí. Dokonce začal větrat.
Dalia , tak šup zpátky k Chance ![]()
zdensy když já na IG dostala chuť.
Moc ji nenosím, tak to bude muset Pepík přežít.
Dalia Asi to bude pro něj jen nezvyk po té svěžejší Chanci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje