Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 07:27

0zero7 ptam se jako nekdo, kdo nikdo nechodil do posilovny, takze o tom nic nevi, ale neni to moc? Neni lepsi posilovat 3-4x tydne plus nejake kardio, aby se telo zregenerovalo? 6x tydne mi prijde jako desny zahul.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 09:11

0zero7 Rambo, jo?

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 09:14

Lamicka Dovoluji si odpovědět: pokud jde o dělené tréninky, tak jo, cvičení 6x týdně je o.k. Pokud by jsi cvičila (posilovala, intezivně) celé tělo, tak si myslím, že to chce pauzy pro regeneraci ... Ovšem vždy záleží na intenzitě, samozřejmě. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 08. srpna 2019 12:02
Reakce na whiskas:

Lamicka Dovoluji si odpovědět: pokud jde o dělené tréninky, tak jo, cvičení 6x týdně je o.k. Pokud by jsi cvičila (posilovala, intezivně) celé tělo, tak si myslím, že to chce pauzy pro regeneraci ... Ovšem vždy záleží na intenzitě, samozřejmě. 

Souhlas. Chodím třikrát týdně intenzivně cvičit/posilovat a považuji to za optimální. Cvičit takto dva dny po sobě by ani nemělo moc efekt, ta pauza je znát a je potřebná. 

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 15:23

Lamicka zalezi co delas. Neposiluju 6x tydne. Tedka jedu rezim 1x hot joga. 1x jenom kardio v 6 rano nalacno. 4x posilka (z toho 2x s trenerem) a krom posilovani delam jeste hodne mobility, range of motion, veci na stabilitu kvuli kolenum a ramenum. Ploy, cviceni s vlastni vahou, hiit atd. Docela dost variace. Nevim jaky nazvy nektery veci maji v cz, tak to se omlouvam. Nemam cas to hledat. Dva dny mam uplne volno od cviceni. Kdyz se treba dostatecne nevyspim cvicit nejdu. Zalezi nejvic na to jak se citi telo :)

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 16:27

0zero7 Kardio na lačno, takže přecijen jedeš "rýsovačku?"

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:18

whiskas S mym pomerem svalu a ostatniho, skladbou a typem postavy neni co kde rysovat, to uz jsem ti psala myslim. Mam ten rezim nastaveny hlavne kvuli zadum, osteopat a fyzioterapeut mi eventuelne schvalujou intenzitu a nektery cviky, ktery nevim jestli muzu/nemuzu. Proste kdyz se hybu, citim se lip. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:31

0zero7 Já ti rozumím, ale při takovém aktuálním záběru jsem nabyla dojmu, že jsi změnila názor. Každopádně máš můj obdiv, makáš zběsile . Motivuješ mě ...

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:35

whiskas Zbesile vubec prave :)

Zmenila nazor na co? 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:50

0zero7 Na "rýsování". Vím, že jsi psala, že to nemáš v plánu, ale jak jsem četla tvůj cvičební režim, včetně kardia nalačno (což já osobně fakt nemusím :-D), nic jiného, než rýsovačka, mě nenapadlo. 

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 06:52

whiskas bosibori 0zero7 diky, ja si agentku predstavovala, jak maka do umoru kazdy den a rikala si, kdo to muze vydrzet:)) 

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 08:10

Lamicka no kdyz nekam vlezu (fitko, joga) tak makam, 110% a nebo nic. Jinak me to nebavi. Ale aspon 2 dny v tydnu mam rest day. Dneska jsem byla brzo rano 6km a pak v 5 hodku a neco nohy a stabilita na polo balonu a nejaky novy veci zkousim na stabilitu trupu (drzeni cinky bez pohybu jen v jedne ruce treba, je to tezsi nez to vypada, musi se to drzet v podstate brichem a skoro celym telem). Taky docela poctive pouzivam valec na rolovani nakonec. A Po zahrati zad na zacatku jeste mobility a range of motion co me naucil muj byvalej rugby trener. V podstate se pulku doby plazis, taky zabava. Ono kdyz se to secte... dneska mam dost. Zakoncilanjsem to novym Tarantinem. Dobry to bylo!!!

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 08:11

Lamicka Jezis jsem ukecana, promin. Me to bavi tak me o Tom I bavi psat :)

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 08:23

0zero7 Ty posilueš (předpokládám s činkama) jednu partii přes hodinu (konkrétně zmiňuješ nohy)? Tak to jsi fakt borec. Trenér vždy radil posilovací cvičení max. kolem 40 min. .

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 09:25

0zero7 úplně pauzu jsem teda nedala. Máme super bazén jen pro sebe a moře hned u domu. Tak každý den uplavu tak kolem 3-4km, ale to mě baví. Chodím míň než doma, ale posilovna tady je 16 km, jestli tam vůbec je, takže to nedám. Pauzu až tak nepotřebuju, spíš je okolnostma vynucená

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 10:23

0zero7 nahodou je to skvely, jak te to bavi. A hlavne tohle vlakno je neuveritelne motivacni:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 11:01

whiskas do 40 minut se nikdy nevejdu a to mám jen tak 8-9 cviků na trénink. Spíš těch 40 minut je hodně efektivních a potom se to snižuje. Nakonec si nechávám cvičení malých svalů. U nás taky trenér říká 40 minut, ale začátečníkům, aby to nepřeháněli.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 11:06

Renusatko Já tedy měla na mysli cvičení jedné partie ... 

Ale já tak super dělené tréninky nikdy nepraktikovala, tak mě to zajímalo. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 11:20

whiskas já nemám jednu partii. Spíš 2x za týden cvičím jen nohy. Jednou víc zaměřené na zadek a jednou na nohy. 2x za týden vršek zase jednou víc na záda horní a prsa a jednou víc na záda spodní a břicho. Ruce k tomu pokaždé.

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 09. srpna 2019 17:43

whiskas Cetla jsi co jsem psala vubec? Mam tam, ze jsem byla ve fitku pres hodinu a pisu, ze krom posilovani nohou jsem delala jeste veci na stabilitu, mobilitu a rozsah pohybu. Chyba na tvem prijimaci. Prosimte nevnucuj mi jak moc makam/nemakam nebo jestli rysuju. 

Proste kdyz cvicim, tak rada cvicim hodne, dela mi to dobre na telo a na hlavu. Jo makam, ale systematicky a tak, abych se nezranila a taky davam pozor na driv zranene rameno. Ale jsem ten typ, co da sluchatka a jede, lije ze me asi nejvic ze vsech a vyhovuje mi to. Asi tak. Kdybys to cetla pozorne, je jasny, ze necvicim jen nohy hodinu a pul. chjo.