(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 09. února 2020 17:47

vanilka no já to možná dělám blbě, ale postupuje takhle: vlhkou rukou rozetřu po obličeji trochu bio kokosového oleje a vmasiruju, pak to pod sprchou smyju. Na oči použiju mokrý vatovy tampon. Pak to docistim čistícím tonikem a použiju sérum a pak krém. Moji pleti to evidentně vyhovuje.

Offline Karlicka
206 příspěvků moje polička 09. února 2020 21:55

viktorka_od splavu tak jsem vyzkousela pusu obkreslit, lehce vybarvit a namazat - a jako fakt dobry! Proc me to nenapadlo driv?:-DD Takze diky moc!:-)

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 09. února 2020 22:02

Karlicka nz

Offline vanilka
2156 příspěvků moje polička 10. února 2020 10:17

Fakirka To zní dobře, děkuji, vyzkouším. 
Miru také díky 

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 11:37

0zero7 jj, cafeine of inkey je z pohledu aktivních složek komplexnější, osobně bych mu dala přednost před ordinary.

Ohledně tvých poznatků životospráva vs. kosmetická péče - hele, nepřeháněj to! Takhle za chvíli nebudeš potřebovat žádné krémy a to tě přece nemůže bavit

Čističe zvládnu okomentovat snad dnes večer. nějak nic nestíhám

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 11:46
Reakce na Solathis:

Solathis večer se k tomu konečně dostanu

Nemela bys tip na neco, kde bych se mohla dovzdelat?

Už tady padlo pár odkazů, kde kontrolovat jednotlivé složky, ale z mého pohledu je to jen takový první nástřel (zvlášť u nových nebo zřídka používaných ingrediencí), protože těm složkám v databázích chybí kontexty, synergické působení, doporučené kombinace, atd. tohle pohromadě vlastně nikde není - nebo aspoň já o tom nevím. Takže většinou stejně končím ve svém vlastním seznamu a poznámkách, které dávám dohromady skoro 10 let.

Jinak vřele doporučuji různá poloprofesionální fóra

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 10. února 2020 17:59

prďola Dik, az ten Inkey naskladni tak ho zkusim! 

Cha, me pece o plet bavi (nakupovat i pouzivat, takze bez kremu nehrozi, spis si usim davat bacha abych toho nedavala moc vrstev), takze me se hned tak nezbavis. Jen jsem chtela vypichnout, ze to ma vliv stejne jako kremy a piti vody atd. Spanek taky, ze jo. 

Cistice nespechaji, kazdej to tady na tebe vali zleva zprava, koukam! Az bude cas napis. Jeden z nich mam, vyhodit ho muzu vzdycky!! :) 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2020 20:25

prďola Ja myslela, jestli nahodou neni nejaka ucebnice, kde bych se naucila co ktera slozka je, zatim umim jen nejake zakladni alkoholy a poznat silikony, vosky a parabeny, takovy ty zakladni vveci. Ale co jsou zac treba vitaminy netusim.

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 20:36

Solathis zkus mrknout sem - dobře, stručně popsány základní složky kosmetických produktů včetně jakési klasifikace.

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 21:39

0zero7 K těm čističům - brala bych ten třetí Sice by tam nemusel být polyethylene, ale vzhledem k tomu, že čistící gely mívám na pokožce míň než minutu, tak čert to ber!

Nějak nevidím nejmenší důvod, proč by čistící produkt měl obsahovat nějaké pečující ingredience vždyť to hned smývám. Proč by tam měl být vit. A (retinyl patmitate) nebo dvě formy vit. E (tocopherol, tocopheryl acetate)? 

Naopak od čistícího produktu očekávám co nejmíň složek - tak kolem 5 ideálně. Naopak očekávám, že pokud obsahuje tenzidy, že budou co nejmírnější, a že bude mít pH kolem hodnoty 5,5 - obojí z toho důvodu, aby minimálně narušil lipidovou vrstvu pokožky.

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 10. února 2020 21:57

prďola Super dik! poradi bylo Nr7 Cleansing Balm. pak Body SHop Cleansing Butter a nakonec Clinique take the day off. Chovaji se podobne, ceny ruzne, ale nic zavratneho, priste koupim ten Clinique znovu, ted mam ten Nr7 a dobry, zanechava teda mastnejsi vrstvicku, ale smyvam to druhym cistidlem a cajk. 

Diky moc, ze sis udelala cas, taky myslim, ze v cistidlech by melo byt malo veci, jeste se mi libi cistici oleje SHu Uemura, ale nazkoumala jsem c v nich je. Jednou me prekvapil Guerlain olej (alkohol, eeee) tak letel. 

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 22:24
Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 10. února 2020 22:56

Solathis Vegan milk je z pohledu složek ok, jen mi nějak uniká důvod, proč mít takto složitou formulaci a přitom hydrataci zajišťovat jen jedním typem ingrediencí (různými rostlinými extrakty). Krém by mohl být podle mě velmi příjemný, škoda jen, že neobsahuje víc různých hydratujících složek, u kterých bývá princip vázání vody různý a tudíž i efekt hydratace se potom zvyšuje.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2020 23:17

prďola Super, diky, budu hledat dal, zradila me mma v lete i pres klimatizaci overena overena kombinace, takze potrebuju vymyslet neco jineho. 

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 15. února 2020 17:51

Mam hodne blby dotaz! O plet nejak nepecuju, mam ji podle me dobrou, asi bych rekla neco jako Dadoo , proste se obcas namazu kremem a jeden cas jsem se mazala hyal. kyselinou od Ordinary. Nicmene! Kdyz si dam makeup, s kuzi to nic neudela, ale strasne mi slzi oci. I kdyz se pak odlicim, vetsinou celou noc slzim. Je jedno, jaky makeup to je...je tohle normalni?! Muze to byt alergie aniz by se mi oblicej osypal? 

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 15. února 2020 17:55

711990 tjo to se mi v posledni dobe stava taky, nejak nemuzu vypozorovat konkretni pripravek ktery mi to dela-myslela jsem rasenka, ale asi ne. kdyz se nenalicim tak nic. vyrazku taky zadnou nemam

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 15. února 2020 18:05

viktorka_od splavu no presne. Ja rasenku nepouzivam, mam umely rasy, ale jakmile mam nejakej produkt kolem oci, je to k nepreziti....

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 15. února 2020 18:10

prďola Prosím tě, kdyby ti vyšel čas, mohla by jsi posoudit, jak moc "škodlivé" je níže uvedené složení v nesmývacím kondicionéru na vlasy? Prý určitý druh silikonu není tak tragický, neb je ve vodě rozpustný a tudíž se vymyje, ale netuším, který je který. Opět děkuji předem .

Ingredients:

Aqua / Water, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Esters, Amodimethicone, Behentrimonium Methosulfate, Phenoxyethanol, Quaternium-33, Tocopherol, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, Limonene, Isopropyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, Serine, Ethylhexyl Salicylate, Linalool, Sodium Hydroxide, Ci 60730 / Ext. Violet 2, Citronellol, Leontopodium Alpinum Flower / Leaf Extract, Malva Sylvestris Flower Extract / Mallow Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum / Fragrance

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 15. února 2020 18:14

prďola Tady jsem si našla info na netu, ale jestli je to pravda netuším.

Amodimethicone je vlasový silikon, který pomáhá vytvářet klouzavý efekt, čímž je dosaženo snadnějšího rozčesávaní vlasů. Amodimethicone je sám o sobě ve vodě nerozpustitelný silikon, který může vlas v konečném důsledku vysušovat. V kombinaci se složkou Cetrimonium chloride a Trideceth-12 se ovšem stává silikon ve vodě rozpustitelným, čímž je odstraněno riziko vysušování vlasů. Proto je důležité věnovat pozornost složení a kontrolovat, zda se ve složení objevuje amodimethicone samostatně nebo v kombinaci s cetrimonium chloride a trideceth-12.

Čti více: https://akademie.inhair.cz/lexicon/amodimethicone/ | Akademie INhair - vše co musíte znát o vlasech a vlasové kosmetice

Offline tina
6236 příspěvků moje polička 15. února 2020 18:15

711990 mně to dělal jeden konkrétní pleťový krém