(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 18. března 2025 15:14

baltik to je skoda:(

Dakujem!

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 19. března 2025 10:24

Zdravím, máte někdo prosím zkušenost s korejskou značkou kosmetiky Some By Mi? Konkrétně jejich řadou Snail Truecica? Mám mastnou pleť a v poslední době i s velkým sklonem k tvorbě zaníceného akné, tak bych ji chtěla zkusit. Děkuji.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 20:49

Co je dobré na nějaké hloubkovější čištění pleti? Nějaké maska nebo tak něco. Poslední dobou mám kromě akné hrozně rozšířené póry, krupičku a tady ty jevy, v obličeji a na dekoltu.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 21:00

Evaevajá ti nevím, já mám celoživotně pitomou pleť a přijde mi, že čím víc se do toho hrabu doma, tim hůř. Takže bych doporučila buď kosmeticku. A nebo spis změnit kosmetiku (mně nakonec fakt sedlo dost to Ordinary) a pít nějaké bylinkové čaje, různé čistící jakože organismus, stridat, nemusíš pít nějakou konkrétní kuru, prostě je zaradit, ono to má vliv. Různé masky jsem používala, ale nepřišlo mi, že by to mělo nějaký efekt. To spíš teď to Ordinary, kde mi prijde, že ani moc nečistím paradoxně. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 21:41

Karja já to teď měla dobré, pleť celkem čistá a ty větší boláky zmizely s tím krémem od iuvenio. Ale teď je to nějaké horší, boláků je teda jen pár, ale ty póry a krupičku, to jsem neměla snad ani v pubertě. Já to s péčí moc nepřeháním, odlíčit, mléko ve sprše a krém, snažím se i o tonik a hydratační sérum. Ale všechno spíš pro citlivou nebo dehydratovanou pleť, žádné drastické čističe.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 22:10

EvaevaVíš co možná zkus, od Ordinary takové sérum proti akné s aloe Vera. Mně to pomerne pomohlo, recenze to má takové nijaké teda, ale já vidím pozitivní ucitek a hlavně na rozdíl od jiných antiakne věci je to takové prostě soft, víš, že to není na takovou tu klasickou pubertackou pleť. Tak to mě tak napadá, že je to takový mezikrok mezi krémem, protože nějaké čističe a masky, můžeš to zkusit, ale mně po maskách naopak ještě neco vyskakalo vždycky navíc;-). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2025 23:11

Karja díky, to asi zkusím.

Mně nejde ani tolik o pupínky. Ty teď sice mám, ale nevím, s těmi je to vždycky takové komplikované. Ale i mimo ty pupínky mám tu pleť hrozně nečistou, to jsem snad nikdy neměla

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 23:13

Evaeva A můžeš pít nějaké ty čaje nebo ještě kojis? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2025 23:17

Karja kojím. Ale něco asi můžu, nevím. Kopřivu nebo tak něco. A myslíš, že to pomůže? Musím zjistit, kolik se toho pije, abych to nacpala někam mezi všechny ty kafe a černé čaje

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 23:27

Evaeva Hele i jeden hrnek je lepší než nic, vetsinou se piji dva. Já jsem zkoušela různé čaje, někdo tu psal dobre recenze na takový ledvinový, já jsem měla i vyloženě pleťové, ale mně odrazuje to jak je to hnusný, takze to nezvladnu dodrzovat. Ale teď jsem objevila náhodou řepík a to je chutove hrozně dobrý, má to velice neutrální chuť, je to třeba jako meduňka, ještě méně výrazné a je to vyloženě na pleť a na správnou funkci jater (ty prej maji vliv na pleť říkala kosmeticka) a pak to má spoustu dalších přínosů- imunita a horní cesty dýchací. 

Ono jako se toho proste moc vymyslet neda no, tak lepší něco zkusit než nic. Mně na kožním nabízeli tu léčbu retinoidy, ale odmítla jsem to, ale recenze to má výborné teda, fakt mladší a krásnější. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2025 23:34

Karjapleťový jsem našla, ten asi nemůžu, ale kopřivu jo. Zkusím najít ten řepík. Uvažovala jsem i o návštěvě kosmetiky (spíš než kožního), ale zatím se mi nechce podstupovat hledání a organizaci rodiny. Uvidíme časem, jak moc mně to bude štvát

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:14

Evaeva No zkus to, moje kamarádka by ti doporučila eliminační potravinovou dietu. Ale já jí vždycky říkám "hele na to nemám prostě". Jakože něco nejíš a pak postupně přidáváš, že, že ty problémy s pletí můžou být z nějaké potraviny a že si nějak očistíš organizmus. Ale já na to nemám prostě:D:D. Kosmetika nevim, mně to normálně snad nikdy výrazně nepomohlo, naposledy jsem měla na mateřské předplaceno několiv návštěv po měsíci a nebyla jsem krásnější jen jsem měla fakt divný tvar obočí, spoustu rad, jak mám o sebe pečovat, od vlasů až po pedikuru, takže jsem si akorát tak připadala jak ta nejzanedbanější ženská na světě:D:D:D. (chodila jsem za dospělost ke třem ruzným kosmetičkám, ale jako nevšimla jsem si, že by to mělo výrazný vliv, abych si řekla, jo tak za ty peníze a čas to fakt stojí, má to efekt.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:22

Karja mně ta moje první před roky pomohla, ale pak už taky ne. Ale říkám si, že čistič pleť by umět měly, že vyloženě pupínky jsou na výsledky horší

Na eliminační dietu nemám rozhodně!!!

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 08:35

Evaeva Jako jo, černé tečky a tak, to by mělo jít hned po první návštěvě, otázka je, zda to tam nebude zase za pár dní:-/.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 10:15

Karja co máš od ordinary, když už budu objednávat?

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 10:27

Evaeva já ti to zkopčim:

The OrdinaryNatural Moisturizing Factors + HA

The OrdinaryAloe 2% + NAG 2% Solution

The OrdinaryGlycolipid Cream Cleanser

Toto používám nejčastěji, místní uživatelky doporučovaly hydratační krém s ceramidy, já mám tento s HA, protože to bylo v nějaké sadě. V té sadě byly i další produkty - hydratační serum, nějaký jiný odličovač, pak oční serum, ale to všechno ale používám velmi zřídka. Nevim, první týden jsem si říkala, že je to fakt špatný, plet se mi pnula, ale ted to mám objektivně lepší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2025 13:52

Karja díky, díky. Čistič tu teď mám tak na rok dopředu ale možná zkusím nějaký ten krém. V tom tvém jsou taky ceramidy, koukám.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 15. dubna 2025 12:02

...narazila jsem na následující... Víte o tom, zkoušel jste to někdo.?.

https://www.instagram.com/reel/DHv1Q86pUKO/?igsh=MWpieTFuamcxMGY3dA==

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 06:06

Miru to mi přijde jako hloupost...bude se holit celej život a ve stáří bude jak vlkodlak.  Až nastane nějaká nehoda a nebude moct, na LDN ji holit nebudou.

Offline baltik
4958 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 06:11

Miru youtuberky to prosazuji uz dlouho, udajne pak lepe vypada make up, tomu bych i verila, ale nikdy jsem to nezkousela

https://www.youtube.com/watch?v=6OxZfaGN-CQ