(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline viktorka_od splavu
48966 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:11

Evaeva taky jsem mazala rano pred skolkou

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2025 10:14

viktorka_od splavu jo, někdo má i krém ve skříňce, jsem si všimla. Ale to nevím, jestli mají dohodu, že je učitelka namaže? Kluci jsou tmavé typy, mají i hodně vlasů, takže když zapomenou čepici, nic se nestane. Vlastně se nikdy nespálili. Ale celodenní pobyt na slunci vnímám jako rizikový.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2025 10:18

A když jsme u těch krémů, je tady nějaký schválený opalovák na obličej?V Praze jsem to nikdy neřešila, ale letos nám dost jizviček po akné, tak by to něco chtělo. Úplně nepotřebuju SPF 50, hlavně ať moc nemastí.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:28

Na obličej mám doma tedy ještě zbytek Omorovicza Beauty Balm (už se nedělá), byl fajn, že byl tónovaný, SPF 20

Aqua (Hungarian Thermal Water), Caprylic/Capric Triglyceride, CI 77891 (Titanium Dioxide), Zinc Oxide, Glycerin, Ethyl Macadamiate, Isononyl Isononanoate, Stearyl Heptanoate, Cetearyl Olivate, CI 77492 (Iron Oxide), Squalane, Octyldodecanol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Griffonia Simplicifolia Seed Extract, Yeast Extract, Benzyl Alcohol, Sodium Levulinate, CI 77491 (Iron Oxide), Ascorbyl Tetraisopalmitate, CI 77499 (Iron Oxide), Polyhydroxystearic Acid, Disodium EDTA, Isopropyl Titanium Triisostearate, Sodium Hyaluronate, Stearalkonium Hectorite, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Tocopherol, Lactic Acid, Isostearic Acid, Parfum (Fragrance), Xantan Gum, Propylene Carbonate, Phospholipids, Carbomer, Malic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Anisate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Salvia Hispanica Seed Extract, Trehalose, Galactoarabinan, Xylitol, Sodium Phosphate, Sorbitol, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Coumarin.

Offline viktorka_od splavu
48966 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:28

Evaeva moje deti byly puvodne obe blondaty:-) ted uz teda nejsou, ale pres poledne se spalime vsichni. 

ja mam ted na lonske zdejsi doporuceni eucerin

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:30

A od Paula's Choice SPF 30

Aqua, Cyclopentasiloxane, Zinc Oxide (nano), PEG-12 Dimethicone, PEG/PPG- 8/18 Dimethicone, Lauryl Lysine, Sodium Chloride, Trihydroxystearin, Dimethicone Crosspolymer, Resveratrol, Quercetin, Epigallocatechin Gallate, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Adenosine, Bisabolol , Salix Alba (willow) Bark Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Haematococcus Pluvialis (Astaxanthin) Extract, Hydrolized Corn Starch, Polysorbate 80, Hydrolyzed Silica, Triethoxycaprylylsilane, C12-15 Alkyl Benzoate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol.

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:30
Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:31

A SPF 50, od Heliocare, který mi kdysi doporučila dermatoložka.

AQUA, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, CI 77891, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, CETEARYL ALCOHOL, HEXYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POLYSILICONE-15, TITANIUM DIOXIDE, STEARALKONIUM HECTORITE, MYRISTYL ALCOHOL, COCO-GLUCOSIDE, DIPROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE, CETEARETH-25, ETHYLHEXYL TRIAZONE, POLYPODIUM LEUCOTOMOS LEAF EXTRACT, PHENOXYETHANOL, CI 77492, MYRISTYL GLUCOSIDE, DISODIUM ETHYLENE DICOCAMIDE PEG-15 DISULFATE, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, PPG-15 STEARYL ETHER BENZOATE, CI 77491, DICAPRYLYL CARBONATE, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYALURONATE, CI 77019, CAMELLIA SINENSIS, MANGANESE DIOXIDE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, DISODIUM EDTA, PARFUM, PROPYLENE CARBONATE, BHT, LINALOOL, LIMONENE.

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:34
Reakce na whiskas:

A od Paula's Choice SPF 30

Aqua, Cyclopentasiloxane, Zinc Oxide (nano), PEG-12 Dimethicone, PEG/PPG- 8/18 Dimethicone, Lauryl Lysine, Sodium Chloride, Trihydroxystearin, Dimethicone Crosspolymer, Resveratrol, Quercetin, Epigallocatechin Gallate, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Adenosine, Bisabolol , Salix Alba (willow) Bark Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Haematococcus Pluvialis (Astaxanthin) Extract, Hydrolized Corn Starch, Polysorbate 80, Hydrolyzed Silica, Triethoxycaprylylsilane, C12-15 Alkyl Benzoate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol.

​Vždyť ten má ten cyclopentasiloxane hned na druhém místě.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:36

notna Díky, ten Avéne vypadá dobře. Chválen je i Anthelios

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:38

notna Šmarjá, pravda . A člověk by u určitých značek čekal, že vše bude o.k. Jdu ještě prozkoumat BB krém od Whamisa

*Aloe Barbadensis Leaf Extract, Zinc Oxide, Coco-Caprylate/Caprate, *Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil,Titanium Dioxide, *Aronia Arbutifolia Fruit Extract, *Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract, *Adansonia Digitata Fruit Extract, *Camellia Sinensis Leaf Extract, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Sorbitan Olivate, *Camellia Japonica Seed Oil, *Mangifera lndica (Mango) Seed Butter, *Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, *Lactobacillus/Chrysanthemum Sinense Flower Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Nelumbo Nucifera Flower Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Ferment Filtrate,*Lactobacillus/ Aloe Barbadensis Ferment Filtrate,***Serenoa Serrulata Fruit Extract,***Angelica Polymorpha Sinensis Root Extract,***Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract,***Leonurus Sibiricus Flower/Leaf/Stem Extract,**(-)-alpha-bisabolol, lsostearic Acid, *Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, *Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Aniba Rosodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil,**Scutellaria Baicalensis Root Extract,**Paeonia Suffruticosa Root Extract,**Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract,**Adenosine,**Fragrance, (+/-Titanium Dioxide, CI 77492, CI 77491, CI 77499)

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:39

notna Já tedy pořádně nevím, čím je cyclopentasiloxane tak škodlivý - nebo asi vadí silikony obecně?

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:43

Pinot Noirmažu u moře, na koupališti a podobně, kde běhají polonazí nebo jsou nějak víc vystaveni slunci. Taky na horách v létě, kdy to fakt pálí víc než v Praze. V Praze mažu o víkendech, když vyrazíme třeba na delší výlet na kole. Jinak ne. Já sama se ale poslední rok dva mažu skoro denně kvůli znamínkům v obličeji. 

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:45

Gatita Evaeva ok, díky.

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:45

baltik Ten la roche posay mám a je super. Z opalovacích u mne zatím nejlepší. Ale složení neposoudím. I když si ingredience dokážu vygooglit, neposoudím míru rizika u těch látek a ani účinnost těch faktorů. 

prďola Mohla bych je poprosit o názor na la roche posay anthelios?

AQUA / WATER / EAU, ALCOHOL DENAT., TRIETHYL CITRATE, DIISOPROPYL SEBACATE, SILICA, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, GLYCERIN, PROPANEDIOL, C12-22 ALKYL ACRYLATE/HYDROXYETHYLACRYLATE COPOLYMER, METHOXYPROPYLAMINO CYCLOHEXENYLIDENE ETHOXYETHYLCYANOACETATE, PERLITE, TOCOPHEROL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TRIETHANOLAMINE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE (F.I.L. N284630/1).

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:50

whiskasmyslim, ze je toxický a způsobuje podráždění. Ale zkus google.

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:59

whiskas Pokud ti nevadí silikony obecně, tak zrovna Cyclopentasiloxane (D5) je uvedený na seznamu REACH restrikcí a od příštího roku bude v kosmetických produktech povolené pouze technologické množství 0,1% ... z důvodu toxicity pro zdraví a jeho neodbouratelnost v přírodě.

Podotýkám, že REACH předpisy se týkají pouze EU a v produktech Paula's Choice může v rámci US klidně doporučovat celé kýble silikonu v různých formách a modifikacích...

A je fakt dobré se vyhnout všem produktům, které obsahují oxid titaničitý nebo oxid zinečnatý ve formě nanočástic. V INCI bývá povinně uváděno tím dodatkem NANO.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 25. června 2025 10:59

prďola a máš tedy prosím tip na nějaký osvědčený spf? Aby tam nebyly srajdy pro lidské tělo a ideálně ani pro přírodu (mám doma něco z Rossmannu a má ve složení něco, co podle všeho způsobí, že se kolem nas v moři budou šířit kola plná hormonalnich disruptoru...)Už jsem teda nakoupila, ale etikety jsem nestudovala, tak si uložím tip na příště. Já i když si etiketu přečtu, nic mi to neřekne, vždyť já ty dlouhé názvy sotva přečtu. 

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 25. června 2025 11:09

Gatita Osobně používám na obličej už zmiňovaný Avène Sun Ultra Fluid Perfector

Mají i netónovanou verzi, i když to tónování je opravdu minimálně znát. Je to širokospektrální SPF50+, obsahuje moderní SPF filtry (teplotně a v čase stabilní, netoxické)... jen je to bohužel malé balení a při aplikaci na celé tělo by se dost prodražil

Tělový produkt nemám zatím žádný osvědčený... zkusím je okouknout.