Vanilka

14. srpna 2014 17:45
Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 11. zaří 2014 12:00

Oblíbené vanilky jsem už vypsala, ale z těch zajímavějších vanilek bych doplnila určitě ještě Vaniglia del Madagascar (Farmacia SS. Annunziata), jelikož mám ráda ten tón sušené smetany, který madagaskarskou vanilku provází. Sice se v ní objevuje až ke konci, jinak je to klasická krémová vanilka s trochou koření, karamelem, kondenzovaným mlékem a ambrou. Jen škoda, že moc nedrží.

No a z mainstreamu bych ještě připomněla pořádně hustou krémovou vanilku s pačuli a růží v Midnight Poison (Dior). Tu jsem svého času nosila moc ráda.

A líbí se mi i medově sladká hustá vanilka s karamelem a ambrou v Kalematu (Arabian Oud).

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. července 2017 08:56

S vanilkou je tolik vůní, že je snad nemožné je zde jmenovat. Ale pro mě asi vždy bude nejkrásnější vanilka v Shalimaru.

Byl zde zmiňován Hypnotic, ano i to je vanilka, která se mi líbí. Líbí se mi její mléčnost, hutnost i jistá tajemnost.

Offline woman27
588 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 22:30

Snad všechny zde vyjmenované vanilky zde jsem měla (kromě Spirituese Double Vanille - obávám se větrové složky). Poradí mi někdo hladkou máslovou hutnou vanilku, která má zároveň šmrnc a je sexy, zkrátka není to "náruč maminy ke schoulení". 

Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 21. prosince 2017 00:15

woman27 Spirituese Double Vanille

Tiež som sa jej dllllho vyhýbala v predstave, že to budú vanilkové rohlíčky s vtáčím mliekom a ono nie. Je teplá, hustá, koňaková a dospelá.

Ešte môžem odporučiť Vanilla Marble, ten je podobný, ale kus chladnejší a Vanille Insensée, čo je vanilka s kadidlom poňatá trochu inak ako v Shalimare.

No a samozrejme Cuir Beluga. Tá je neprekonateľná.

Offline woman27
588 příspěvků moje polička 26. ledna 2018 11:42

Pro mě je a nejkrásnější vanilkou zůstane Cuir Beluga. Jsem sice - co se vanilek týče - značně promiskuitní, ale tato byla první (dodnes si vzpomínám, jak před ca 10 lety mi stříkla na ruku tutu nádheru Sara - někteří si možná pamatují, už se tady nějak nevyskytuje a řekla mi kouzelné slůvko blogu o parfémech) a od té doby jsem jako všichni tady postižena obsesí s názvem vůně.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 09:56

woman27 Jsem zapsaná v medvědovi a na vůni se těším. Je to už hezkých pár let, co jsem měla možnost k CB přičichnout.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. února 2018 18:50

Vzpomněla jsem si na vanilku ve vůni J´adore l´Or. Podmanivá vanilka s růží, krásná! Už je to pěkných pár let, co jsem ji naposledy cítila. 

Offline Fleur blogger
6896 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 16:59

Já vanilku považuji spíše za takovou regresní složku, ve vůních je pro mě často příliš přeslazená, takže o to více si vážím aktuálního objevu v podobě Dark Vanilla od Urban Scents. To je totiž vanilka dospělá: pryskyřičná, dřevitá a dokonce i nahořklá a svěže bylinná, ve vyznění negurmánská (nepočítám-li příjemný tón koňaku) a velmi elegantní. Dámská a klidně i pánská. Skvělá výdrž s intenzitou.

Offline Miru
17258 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 17:06
Offline Fleur blogger
6896 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 17:16

Miru Tu neznám, ale podle recenze wendulka  se zdá být gurmánská, což je přesně to, co od vanilky nechci, na to mám vanilkové rohlíčky . 

Poté, co jsem před pár lety podstoupila detox od cukru, jsem na sladké ve vůních extrémně citlivá. A vanilka k tomu spojení se sladkým vysloveně vybízí, tak jsem právě nadšena objevem nesladké vanilkové vůně (a myslím, že tobě by se nelíbila; máš na hustotu a intenzitu jiné nároky než já ).

Offline Miru
17258 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 17:20

Fleur 

...ona není vyloženě gurmánská a zabiják. Jak píšu - spíše taková jemnější Cuir Beluga.

Ale ta Tvoje vanilka vypadá krásně!

Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 17:32

Fleur

Na mně byla skutečně gurmánská, ale Miru má pravdu, že jemnější.

Podobným způsobem, jakým popisuješ tu Dark Vanilla, na mě zapůsobila nová La Proie L´Ombre od Lutense, že to není ta vanilka, svírající útroby jako v Un Bois Vanille. Mám vzorek. Ale tam jednak nechutná cena a jednak Lutens je u tebe od jisté doby v klatbě, takže vlastně nic.

Offline Fleur blogger
6896 příspěvků moje polička 10. ledna 2022 17:38

wendulka Ty máš ale paměť ; no já už s Lutensem opravdu radši nic a marketingový vývoj značky mě v tom jen utvrzuje.

Offline woman27
588 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 16:18

Momentálně ujíždím na vanilce Cafe Chantant (Nobile 1942). Podobnost s Cuir Belugou moc nevnímám, sladká vanilka s pikantní višní.