Jsem ráda, že Cloud vidíme/cítíme stejně. ![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
L'Agent - Agent Provocateur
Léto 2015
Šahrazád v komnatě s balkonem do zahrady, odkud proniká nejen vůně růží, ale všechny vůně Orientu, netrpělivě očeká šacha Šahriára.
Už dávno se nebojí smrti z pokynu pána nad životem a smrtí, jen vymýšlí nový spletitý příběh, kterým ho okouzlí a znovu svede. Koncentrované čekání na sex.
Zima 2024
Stále platí dříve napsané. Byla to láska na první nádech, ale ven ji nenosím.
Ale pořad si říkám, že každá vůně na někom jiném může vonět úžasně.
Možná jsou nějaké drobné výjimky potvrzující pravidlo, ale nelze, než s tebou souhlasit.
Upřímně - myslím, že výstižnější recenzi než Ty na PM nenapíšu, tak uvidím, jestli se do toho budu vůbec pouštět... :)
..za prvně ![]()
...za druhně - dobře, ale i tak mě moc zajímá, jak ji cítíš, co v Tobě vyvolává...?
Barbotine (L'Occitane) - naříznutá svěže nahořklá bergamotová kůra, postupně nasládle krémová svěží zeleň s jemnými lučními květinkami. Něžná vůně, ale intenzita je velmi podprůměrná.
Tak já sepíšu recenzi & dám do příslušného vlákna. ![]()
Thank U, Next (Eau de Parfum) (Ariana Grande) - sušený kopr a sladký plast s kokosovým nádechem - na úvod tak trochu divočina. Ale vcelku rychle se usadila do našlehaného pižmového krému s jemným nádechem kokosu a cedrových hoblinek (ale ten kopr tam pořád někde je). Jako protiváha k přeslazeným ulepeným teenagerovským vůním to vlastně docela ujde.
Keep It Fluffy (Lush) - z mentolového pižma "vykvetla" růže - dílem růžová svěží, dílem už suchá, a to i se zelenými suchými lístky. Doprovodil ji nasládle krémový ylang-ylang s jemným pudrovým popraškem. Z nenápadného začátku se rozvoněla do elegantní vůně, která by strčila do kapsy nejednu nikovku. Je hodně podobná Two More Hearts (rovněž Lush).![]()
Sweet Like Candy (Eau de Parfum) (Ariana Grande) - sladká pudrový našlehaný kašmeran s lehkou ovocnou stopou. Ale jako solidně udělaná drogerkovka (navíc určená pro -náctileté) je značně cenově přepálená.
Cerisier Amoureux (Cherry Blossom & Strawberry) (L'Occitane) - lesní jahody - zralé, polozralé, nezralé, schovávající se pod sametovými zelenými lístky. Rozvoněly se do perlivé limonády z lesních jahod, postupně se zjemňující do nasládle svěžího dřevitého finiše. Čekala jsem x-tou odnož Fleurs de Cerisier a ono zatím milé jahodové překvapení.![]()
Alien Hypersense (Thierry Mugler) - hodně svěží gumový jasmín, ale oproti síle původního Aliena tady je jasmín větrem rozfoukaný do prostoru a ovoněný lučními květinami a naříznutou mandarinkovou kůrou. V dojezdu lehce zeleně květinový jasmín zůstal už jen v malém množství. Je to fúze Alien Eau Luminescente a Alien Sunessence Edition Saphir Soleil, ale v hodně odlehčené podobě.
God is a Woman (Eau de Parfum) (Ariana Grande) - ovocně svěže pižmový a lehce alkoholový začátek s dobře schovanou malou mléčnou karamelou. Nasládlý zapudrovaný krém s jemným nádechem nepříliš sladké rozkrojené hrušky se však rychle odporoučel. Vůně by to byla povedená a příjemná (a to nejen pro dívčí cílovou skupinu), ale co je to platné, když intenzita a výdrž jsou slabou stránkou.
Rose Peche De Vigne (L'Occitane) - jemně ovocně květinová, růže má podobu suchých trnů. Dominantní jsou ale sušené plátky pomela. Každopádně povedená vůně...![]()
Fleur Je suis d'accord![]()
Ari (Eau de Parfum) (Ariana Grande) - svěží dřevitá sladká pižmovka, po rozvonění syntetická genetická dřevo-pudro-sladká drogerkovka. Není to sice nic hrozného, ale za hodně peněz je té muziky žalostně málo.
Připojuji si k názoru jerry výše na A. Grande, vůně velmi slabá. Mně připadají slabé AG tak nějak všechny, výdrž nic moc, zajímavost = tuctovost, nemají žádné specifické tóny, splynutí s davem zaručeno. Pro mě přepentlená drogerie (za mne snad i horší než vietnamské imitace, nemá k nim vůbec daleko), i když jako u všech vůní, možná s někým souzní dokonale a dokonce na něm třeba i voní. Holt osobně se s touto značkou nekamarádím ![]()
Ale přece jen jedna výjimka potvrzuje pravidlo - zkouším R.E.M. a je to pro mě hodně příjemné překvapení. Originální a drží....
Ale ty ostatní jsou povětšinou "navoněná bída".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje