Ukrajina

11. srpna 2014 19:56
Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:47

RoSa 

Taky jsem na to myslela - neni nic jednoduššího než se domluvit, kolik by kdo chtěl, sečíst to a jedna může objednat.

Offline Marbuša
1385 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:00

razorblade A co se zkusit domluvit s nějakým běžeckým fórem - já je teda moc neznám, ale určitě jich pár existuje. Kdo používá čelovky víc než sportovci? Nebo by mohli umístit zdarma reklamu, proklik.

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 21:33
Reakce na RoSa:

barbucha to je výbornej nápad! a taky k tomu přikoupit asi baterie tužkový - nebo jaký se do toho dávaj... to bysme mohly tady dát, co myslíte?

​syn má takú čiapku a nabíja sa cez USB.

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 21:41

slniecko oni nemaj elektriku ze zásuvek...

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 21:50

RoSa preto to píšem.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 08:04

RoSa 

Mají přece ty stany, kam se choděj nejen ohřát, ale i nabíjet mobily

Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:58

Ja se na srazy ted nedostanu, ale rada bych prispela, napiste kam.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:00

Kokoska 

Už jsem si říkala, že jsou všichni ožebračený fyjalovou drahotou, že se do toho nikdo nehrne

Hele doladíme to nějak na srazu a dáme vědět... Nevím jestli je rozumný objednávat to jednotlivě, škoda xkrát platit poštovný a tak, asi by bylo nejlepší vybrat prachy (nějakou důvěryhodnou osobou) a objednat to najednou podle počtu a druhu, jak by si každej řek - někdo tři čepice, jinej deset čelovek... tak nějak podobně... a pak celej balík rovnou předat tomu, kdo to poveze. 

Snad to dáme nějak dohromady, aby to stálo za to

Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:44

barbucha neslo by udelat nejaky ucet jako kdysi na ten komiks od Luna ? Ja se v tom vubec nevyznam, ale treba by se lidi radi zapojili.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:47

Kokoska 

Já taky nevim, ale určitě to nějak dáme - víc hlav atd. atd.

Offline Sweet Potato
39743 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 23:57

Jsem teď s kamarády z Ukrajiny (žijí tu už desítky let), ona s maminkou se zapojily do nějaké akce a pletou návleky/ponižky přes ortézy a tak, jednou za čas je posílá do nemocnice na UA. Kdybyste se chtěla některá přidat, zprostředkovala bych předání

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 14:49

Velmi trefný pohled na ten chrabrý mužický národ. A od znalce (resp. znalkyně)!

„Moc bych chtěla pochopit, proč je onen „široký“ ruský národ takový. Proč se z nich stali fašisti, proč jdou jako ovce do války? Zdá se mi, že kromě propagandy, která je na vině z 90%, zde existuje ještě jeden aspekt. Tito lidé nejenže žijí v bídě, ale také vedou nudný a tupý život, zcela jim chybí jakékoliv dojmy, nové pocity a schopnost bavit se. Oni se o nic nezajímají, ničemu se neučí, s obtížemi se vyjadřují. Nuda, bída a večer v televizi Skabéjeva jsou jejich údělem až do hrobu. Nulová perspektiva. - A náhle je tu válka, „vlast je v nebezpečí“. Mobilizace, rakve, pomníky, metály – to je dobrá životní změna. Plus možnost obdržet to, na co by ve svém civilním životě nemohli ani pomyslet – možnost postoupit nahoru po sociálním žebříčku. Tato válka dává možnost primitivní, všemi opovrhované ovci změnit se v hrdinu. Žena se může stát matkou hrdiny, manželka – vdovou po hrdinovi. A to už je společenský status. Husté! Pouhé přežívání – stejně tak přežívá voják v zákopu bez ponožek – slzy, utrpení kvůli padlému manželovi, celkový soucit, produktové nábory, od administrace po posouzení špatných důstojníků a sbírka plechovek pro zákopové lampičky – to je opravdový posun. Muži – ty negramotné a prochlastané bytosti bez jakékoliv vážnosti ve společnosti a perspektiv, náhle dostávají šanci cítit se jako hrdinové, lovci a dobyvatelé. Vždyť oni nikoliv jen tak vezou svým příbuzným pračky. Ne – to je kořist, trofej, důkaz jejich mužské schopnosti. Všechny ty telefonní hovory – i když jsou tam sprostá slova a mnoho citoslovcí – jsou plné romantiky. On – riskuje svůj život a je připraven padnout, ona – čeká až on padne. Bez debat – peníze jsou hlavní motivací v celé této historii. Ale i bez nich dává tato válka těmto lidem šanci změnit svůj tesklivý život. A zda k lepšímu, či k horšímu – o tom už oni nepřemýšlí. Oni jsou opravdu nedovyvinutí a neoplývají schopností analyzovat to, co se právě děje.“
~ Lidia Něvzorov

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 17:32

A pak prej že je russko zaostalý. Mají všechno!!  

https://www.facebook.com/paralelnilisty/photos/a.1926754380932473/3355460938061803/

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 17:36

barbucha Haha. Hele to jsou byty Chruščovky a stavělo se to ve své době v celém SSSR, takže je můžeš najít v Rusku, na Ukrajině, ale prý to maj i v Bělorusku.

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 17:41

Tak jsme ty čelovky s barbucha vyřešily:

Nora dělá sbírku a pojede to asi hned do Chersonu... zakoupeno zde

Jen se to pak musí dopravit do Šatníku

Offline Černá kočka
1732 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 17:45

barbucha Na tom obrázku je "luxusně" vybavená koupelna nebo je  to celý byt?

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 18:42

Kan 

To je možný, akorát jsem od Ukrajinců ani Bělorusů ještě neslyšela, že jsou nejlepší na celým světě a spasej celou zeměkouli, zejména zvrhlej Západ. Zde ukázka tý spásy

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 18:43

RoSa 

Hele ona tam stejně píše, že pojede autobusem a vezme co pobere (s pár dalšíma), tak si myslim že ty čelovky budou malej balíček, což se hodí (vzhledem k tomu že chtěj brát i ručníky a deky, což tam teda už asi přibalovat nebudu, to by neuvezli).

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 18:43

Černá kočka 

Hádej

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 19:05

barbucha To asi neuslyšíme. Ale rozklika jsem si tu diskuzi pod tím příspěvkem a někdo tam píše, že to takto měli i příbuzní v Košicích, já myslela, že Chruščovky jsou jen vynález stavitelů SSSR a jinde se bydlelo normálně.