Taky jsem na to myslela - neni nic jednoduššího než se domluvit, kolik by kdo chtěl, sečíst to a jedna může objednat.
Ukrajina
razorblade A co se zkusit domluvit s nějakým běžeckým fórem - já je teda moc neznám, ale určitě jich pár existuje. Kdo používá čelovky víc než sportovci? Nebo by mohli umístit zdarma reklamu, proklik.
barbucha to je výbornej nápad! a taky k tomu přikoupit asi baterie tužkový - nebo jaký se do toho dávaj... to bysme mohly tady dát, co myslíte?
syn má takú čiapku a nabíja sa cez USB.
slniecko oni nemaj elektriku ze zásuvek...
RoSa preto to píšem.
Mají přece ty stany, kam se choděj nejen ohřát, ale i nabíjet mobily ![]()
Ja se na srazy ted nedostanu, ale rada bych prispela, napiste kam.
Už jsem si říkala, že jsou všichni ožebračený fyjalovou drahotou, že se do toho nikdo nehrne ![]()
Hele doladíme to nějak na srazu a dáme vědět... Nevím jestli je rozumný objednávat to jednotlivě, škoda xkrát platit poštovný a tak, asi by bylo nejlepší vybrat prachy (nějakou důvěryhodnou osobou) a objednat to najednou podle počtu a druhu, jak by si každej řek - někdo tři čepice, jinej deset čelovek... tak nějak podobně... a pak celej balík rovnou předat tomu, kdo to poveze.
Snad to dáme nějak dohromady, aby to stálo za to ![]()
Já taky nevim, ale určitě to nějak dáme - víc hlav atd. atd. ![]()
Jsem teď s kamarády z Ukrajiny (žijí tu už desítky let), ona s maminkou se zapojily do nějaké akce a pletou návleky/ponižky přes ortézy a tak, jednou za čas je posílá do nemocnice na UA. Kdybyste se chtěla některá přidat, zprostředkovala bych předání
Velmi trefný pohled na ten chrabrý mužický národ. A od znalce (resp. znalkyně)!
„Moc bych chtěla pochopit, proč je onen „široký“ ruský národ takový. Proč se z nich stali fašisti, proč jdou jako ovce do války? Zdá se mi, že kromě propagandy, která je na vině z 90%, zde existuje ještě jeden aspekt. Tito lidé nejenže žijí v bídě, ale také vedou nudný a tupý život, zcela jim chybí jakékoliv dojmy, nové pocity a schopnost bavit se. Oni se o nic nezajímají, ničemu se neučí, s obtížemi se vyjadřují. Nuda, bída a večer v televizi Skabéjeva jsou jejich údělem až do hrobu. Nulová perspektiva. - A náhle je tu válka, „vlast je v nebezpečí“. Mobilizace, rakve, pomníky, metály – to je dobrá životní změna. Plus možnost obdržet to, na co by ve svém civilním životě nemohli ani pomyslet – možnost postoupit nahoru po sociálním žebříčku. Tato válka dává možnost primitivní, všemi opovrhované ovci změnit se v hrdinu. Žena se může stát matkou hrdiny, manželka – vdovou po hrdinovi. A to už je společenský status. Husté! Pouhé přežívání – stejně tak přežívá voják v zákopu bez ponožek – slzy, utrpení kvůli padlému manželovi, celkový soucit, produktové nábory, od administrace po posouzení špatných důstojníků a sbírka plechovek pro zákopové lampičky – to je opravdový posun. Muži – ty negramotné a prochlastané bytosti bez jakékoliv vážnosti ve společnosti a perspektiv, náhle dostávají šanci cítit se jako hrdinové, lovci a dobyvatelé. Vždyť oni nikoliv jen tak vezou svým příbuzným pračky. Ne – to je kořist, trofej, důkaz jejich mužské schopnosti. Všechny ty telefonní hovory – i když jsou tam sprostá slova a mnoho citoslovcí – jsou plné romantiky. On – riskuje svůj život a je připraven padnout, ona – čeká až on padne. Bez debat – peníze jsou hlavní motivací v celé této historii. Ale i bez nich dává tato válka těmto lidem šanci změnit svůj tesklivý život. A zda k lepšímu, či k horšímu – o tom už oni nepřemýšlí. Oni jsou opravdu nedovyvinutí a neoplývají schopností analyzovat to, co se právě děje.“
~ Lidia Něvzorov
A pak prej že je russko zaostalý. Mají všechno!!

https://www.facebook.com/paralelnilisty/photos/a.1926754380932473/3355460938061803/
barbucha Haha. Hele to jsou byty Chruščovky a stavělo se to ve své době v celém SSSR, takže je můžeš najít v Rusku, na Ukrajině, ale prý to maj i v Bělorusku. ![]()
barbucha Na tom obrázku je "luxusně" vybavená koupelna nebo je to celý byt?
To je možný, akorát jsem od Ukrajinců ani Bělorusů ještě neslyšela, že jsou nejlepší na celým světě a spasej celou zeměkouli, zejména zvrhlej Západ. Zde ukázka tý spásy ![]()
Hele ona tam stejně píše, že pojede autobusem a vezme co pobere (s pár dalšíma), tak si myslim že ty čelovky budou malej balíček, což se hodí (vzhledem k tomu že chtěj brát i ručníky a deky, což tam teda už asi přibalovat nebudu, to by neuvezli).
Hádej ![]()
barbucha To asi neuslyšíme. Ale rozklika jsem si tu diskuzi pod tím příspěvkem a někdo tam píše, že to takto měli i příbuzní v Košicích, já myslela, že Chruščovky jsou jen vynález stavitelů SSSR a jinde se bydlelo normálně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje