Slovenská politická situácia

14. března 2018 18:07
Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 14. ledna 2025 14:50

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 16:20

Sedmá z devíti Studenková vyznamenanie odmietla prevziať, slušne poďakovala a neprišla. Študent ocenenie od prezidenta prijal a nepodal mu ruku. Gesto Studenkovej mi je sympatickejšie.

Offline Sweet Potato
40027 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 16:47

milacka On to vysvětloval - je to ocenění od ministra školství, nikoli prezidenta.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 16:50

Sweet Potato aha, to mi ušlo, beriem späť.

Offline Sweet Potato
40027 příspěvků moje polička 14. ledna 2025 17:03

milacka Jasně, i tak je to patetické, dramatickéhesto. Ale v jeho věku na ně má právo, řekla bych. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 12:38
Reakce na Sweet Potato:

https://denikn.cz/1625389/oceneny-slovensky-student-odmitl-podat-ruku-prezidentovi-pellegrini-je-pro-me-lhar-a-podvodnik-rekl-video/?cst=1e7eb1aa5610057dfcc54e6b13c60361a54c7a433c67357eb4c5ce275d135dea

​Tímto podle mě člověk jen klesá na úroveň těch opovrhovaných. I když jsem ve společnosti někoho, o kom si nemyslím nic dobrého, chovám se slušně. Pokud odmítá podat ruku, asi by měl odmítnout účast na akci, které se účastní nebo podporuje prezident. Mohl si to nechat poslat.

Online Candance
5630 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 12:51

notna ale to neorganizoval prezident ale ministr skolstvi. Prezident prisel podrzet tasku. 

Cena mu nalezela, ministrovi ruku podal. Prezidentovi dal slusne najevo. Za me to Pelegrini zvladl tez se cti. 

Jak jinak mohl student upozornit na svuj nazor?

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 12:59

Candance Mohl mu to říct, když si třásli rukou? Prezident tam asi neudělal přepadovku, to bylo asi ohlášené, ne? Nebo teda předpokládám. Ale i tak, já tohle chování nemám ráda. Třeba na jednání ohledně nějaké vyhrocené věci a strany místo, aby se chovali slušně, někdo začně s tím, že nepodá ruku. Nebo třeba nepozdraví. Případně s komentářem "Křiváky já nezdravím" apod. Pak to eskaluje nějakou reakcí druhé strany. Za mě je to blbost. Ale vím, že to gesto studenta sklízí ovace.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:07
Reakce na Candance:

slniecko ja vim, ze se demonstruje. Ale obavam se, ze predcasne volby nic neresi. Jen muzou vsechno zhorsit. Misto Danka by asi byla Republika. Najednou je i Danko uplne v pohode,ze?

​Nemyslim, ze Republika ma sancu, skor sa obavam Hlasu, co je Smer s ruzovou masluckou.

Ale stale sa mi to zda lepsie ako sediet doma na p*deli a tvarit sa, ze sa nic nedeje.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:12

notna nepamatam si, ze by existovalo pravidlo, ze by som bola povinna podat komukolvek ruku len preto, ze mi ju podava.

Jo a bavi ma v diskusiach (tym nemyslim samozrejme ani Teba, ani diskusie tu), ze ten nedostatok etikety mu zvycajne vycitaju diskuteri, ktori ani dany prispevok nie su schopni napusatvslusnw.

Jo, a prepadovka to bola, medzi ocenenymi bolo aj kamaratkino dieta.

Proste sa ten slizoun chcel prizivit a nafotit so sikovnymi studentami, ako on osobne bojuje proti odlivu mozgov.

Je suis Simon a jedine, co rozmyslam je, ci by som bola schopna zareagovat na mieste natolko duchaplne.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 15:43

slniecko Myslím, že nepřijmout podání ruky je stejně neslušné jako neodpovědět na pozdrav. Možná si to myslím špatně.

Jak píšeš, že mu nedostatek etiky vyčítají ti, kteří neumí ani napsat příšpěvěk slušně, tak to je to, o čem píšu v prvním příšpěvku. Ve finále se zapomene, kdo si s tím neslušným chováním začal a jen z toho zbude hromada hnoje na obou stranách.

Offline Pinot Noir
29718 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 16:07

notna silně s tebou nesouhlasím, ale nebudu to dál rozpitvávat, jinak to zas skončí nějakým sletem. Za mě je kluk borec a tleskám mu.

Offline Sweet Potato
40027 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 16:15

notna Budu se opakovat. Možná je to gesto nezralé. Ale důležité.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 16:44

Pinot Noir Sweet Potato Však jsem psala, že si uvědomuju, s jakým nadšením to bylo přijato. 

Pinot Noir Nevím, co myslíš sletem. Mně stačilo napsat párkrát tady veřejně, že dostávám nehezké zprávy a přestalo to. Tak si zkus postěžovat. Nechápu ty osobní ataky.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 17:13

Ještě dodám, že jsem nepochopila, proč si ten student převzal diplom, potřásl rukou s představitelem Hlasu-SD. Je ministr školství Hlas, ne? A je to domovská strana Pellegriniho. Jestli se nepletu, tak Hlas je v koalici s Ficem. Možná to ale celé chápu špatně a pak nevidím ani ten důležitý význam toho gesta.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 17:52

Ja úplne chápem mladíkove gesto nepodania ruky. Začína tu byť z toho všetkého taká beznádej a zúfalstvo, že jednoducho využil príležitosť vyjadriť svoj postoj. 

Inak najnormálnešie sa k tomu postavil sám Pellegriny, jeho vyjadrenie bolo rozumné. No ten hon, čo na neho spustili Sutaj, Fico atd......to je nechutné. 

Odvážnych teraz potrebujeme, takže hoci som slušne vychovaná a pozdravím všetkých a ruku tiež podám každému, kto mi ju podáva, toto jeho gesto oceňujem. 

Online viktorka_od splavu
49149 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 18:04

notna ja s tebou souhlasim. myslim, ze pokud je clovek odpurce techto politiku, tak cenu z jejich rukou by vubec nemel prijimat. samozrejme takhle to je medialne zajimavejsi. ja teda verim, ze to chlapec neplanoval a myslel to dobre, ale libit se mi to proste nemuze.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 18:05

notna áno minister školstva je Hlas.......ale je ako jediný, ešte Migaľ, ktorí občas aj kritizuje niečo v koalícii, poprípade zaujal stanovisko k Machalovi / to je plochozemec /  a aj ku KOtlárovi / ten "vyšetroval" covid a chcel by zakázať používanie vakcín. 

Ono by to aj bolo všetko vtipné, keby nám títo ľudia nevladli a neťahali nás úplne dole / na východ /

teraz nás opäť každý deň informujú, ako skvele sa žije v rusku a že tam majú úžasné párky, wc papier a pod....., opäť, bolo by to aj vtipné, keby sa nás to tak bytostne netýkalo.

Chápeš, že mladík urobil iba gesto na protest. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 18:13
Reakce na Daridari:

Ja úplne chápem mladíkove gesto nepodania ruky. Začína tu byť z toho všetkého taká beznádej a zúfalstvo, že jednoducho využil príležitosť vyjadriť svoj postoj. 

Inak najnormálnešie sa k tomu postavil sám Pellegriny, jeho vyjadrenie bolo rozumné. No ten hon, čo na neho spustili Sutaj, Fico atd......to je nechutné. 

Odvážnych teraz potrebujeme, takže hoci som slušne vychovaná a pozdravím všetkých a ruku tiež podám každému, kto mi ju podáva, toto jeho gesto oceňujem. 

​Co spustil ten ubožák Fico a spol jsem nečetla a ač to potvrzuje, co jsem psala, tak mě to teda vůbec netěší. Chudák kluk. Doufám, že je nějaká veřejná a hlasitá forma podpory pro něj. Anonymní tleskání mu na netu asi bude k ničemu, jestli ti blbci budou chtít mu nějak škodit :-(