Cuir Cuba Intense (Parfums de Nicolai) - anýz s lékořicí pomalu zalité silným mátovým odvarem - a je to docela síla. Zpod hladiny se občas vynoří autentická hašlerka (aby ne - hlavními bylinnými ingrediencemi hašlerek býval anýz s mátou). Prvotní síla pomalu odezněla a ke slovu se přihlásil dost průrazný zelený koriandr s kapkou citronové šťávy a sladké seno smíchané se suchým tabákem. Bohužel koriandru je nějak moc a působí na mě rušivě.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Ostens Jasmine Absolue
Neindolická jasmínovà sytà glazura s efemerním však živým kyselkavým odleskem obaluje hutný ylangový nektar nikoli ulepený. Eleganci a ženskost podtrhuje smetanový santalový krém. Dřevitá levandule se chovà jako spràvný gentleman ... nepotřebuje poutat pozornost. Lehce a důstojně doprovàzí.
Je to takový daily chic. Zvlàdne i kultivovaný večer.
Tobacco Chocolat (Tom Ford) - med s levnou čokoládou z umělého tuku. Po rozvonění nejprve čerstvě nalakované dřevo a pak suchá temná pačuli s hořkou čokoládou, která je tak typická pro Angel. Jsem z ní dost na rozpacích - nějak mi to k Fordovi nesedí (stejně jako kdys Bitter Peach - ostatně i tady jsem cítila Angel). A ten tabák je kde?
...já jsem tu vůni ani nepitvala, protože mezi více dalšími vyzněla jako nudný mainstream.
Což jsem celkem konsternována.
Ale souhlasím s Tebou i ohledně Bitter Peach, také šedý průměr, nikoliv niché a ještě k tomu Ford...
Byla jsem tyden pracovne ve Vancouveru a do obllibeneho Scentrique jsem sla trikrat (trikrat!!), prodavaji odstriky, tak jsem zavrhla plnou verzi neceho noveho a koupila jsem asi 16 odstriku, at to muzu poradne odnosit. Pracuje tam kluk z Gruzie a fantasticky tomu rozumi a mame docela podobnej vkus. Koupila jsem
Amouage Honour 43 Extrait
Amouage Guidance
Amouage Interlude Black Iris
Nasomatto Baraonda
Scents of Wood Apricot in Cognac
Scents of Wood Plum in Cognac
Scents of Wood Hinoki in Hinoki
Maison Crivelli Oud Maracuja (meli i Fugazzi Passionfroudh)
BDK Velvet Tonka
Xerjoff Tony Iommi
Nicolai Parfums Saint Honore
Etat Libre d'Orange Ghost in the Shell
Mancera Tonka Cola
Mancera Sicily
Byredo Animalique
jo a hrozne moc se mi libi ten novej flanker Tom Ford Ombre Leather, L'eau Ombre leather, ten si urcite koupim. A i Jo Malone Dark Amber & Ginger Lilly (a Hinoki mam na seznamu uz dyl). A Hermes Cuir d'Ange.
Nekoupila jsem si Killian Dark Lord (libi se mi ten nemocnicni/farmaceuticky podton), misto nej mi typek z obchodu sehnal od kamarada Gucci Guilty Absolue for men, ktery voni velmi podobne a moc dobre. A mam novyho kamarada teda haha.
jerry Me zklamal teda dost, to radsi Angel men ten prvni, ta tmava cokolada je v nem lepsi nez v TF.
Jsem zapomela jste na Initio Paragon a nekde mam asi dva nebo tri dalsi (ehm).
...ooooch!!, to je NÁDHERNÝ nákup a musel to být luxusní zážitek!![]()
![]()
(Ombre Leather Parfum Tom Ford chci také výhledově zkusit.
A zkoušela jsi Black Lacquer Tom Ford - to je luxusní temnota...)
Me zklamal teda dost,
Mě taky, akorát jsem to nechtěla napsat tak natvrdo, abych zbytečně někoho neodradila od vyzkoušení.
Ale ty nákupy odstřiků se ti povedly![]()
II-IV Kintsugi (Masque Milano) - ovocně sladkokyselý semiš - ta ovocnost je až moc hutná. Postupně ji ale utlumila vláčná ambra se sladkou pačuliovou zeminou. A zem částečně pokryly nasládlé lístky magnolií, ale zpod nich se snaží pronikat na povrch již skoro zapomenuté sladkokyselé ovoce, tentokrát blížící se počáteční fázi kvašení. Všeho je moc - a ve spojení se stále přítomnou pačuli to není nic, co bych vyhledávala.
Miru No zrovna mi jdes do rany, TF Black Lacquer jsem zkousela zbezne, a jako libi se mi, ale neco mi tam nesedi, asize mi to trochu leti do moc syntetiky (nemyslim ted plast, to mam rada, spis ze nektere akordy co by meli byt prirodni mi pripadnou chemicke). Ale spis zvazuju jestli neporidit Montblanc Black Meisterstuck.
Obchod je oblibeny, chodim tam rada, protoze je to uplne neco jineho nez klasicky obchodak co ma pultiky pro kazdou znacku (ten je kousek a sla jsem taky) kde je spis zajima co prodaji, cest vyjimkam. Tam maji treba Jo Malone nebo Frederic Malle, Killian, Balenciagu, Hermes, Creed.. ty beznejsi veci proste.
Vcera jsem se navonela Saint Honore od Nicolai (pro vzorek jsem se puvodne vratila, napred se mi zdalo, ze je moc linearni) a je krasny. Liskovy orisek par excellance, pro me je nejvyraznejsi z tonu, bergamot necitim temer vubec, vune se pozdeji rozvine do mlecne nutelly, ale neni preslazena (sladke vune ja nerada, to by mi nesedlo, tahle je sladsi, ale patri to tam). Je tepla a utulna, uplne se do ni zabalit.
jerry to chapu, skoda to je. To uz bych si koupila spis Angel man kdybych chtela cokoladu, tam je udelana fakt dobre.
A dik, tesim se a zkousim. Ty Scent of Wood jsou vsechny bozi, kamoska si vcera strikla Plum in Cognac a je krasna (ta byla prvni na seznamu).
...tak značka Nicolai jde absolutně mimo mě, ty vůně se mnou vůbec nespolupracují...
...hm, tak zkus Back to Black Kilian
(o té uvažuji příště, resp. moje "30tka" Black Lacquer je v polovině s mojí oblibou se vonět, resp. Back to Black je typově také "velmi tmavá vůně", i když ne tak dekadentní a spíše jde do elegance)
Kinam Clive Christian
...ozonické - třpytivě šedavé, antracitové, slídové
...studeně kovové - zvonivé, jak vyťukávat dlouhými nehty rytmus do chromových doplňků bouráku
...pro muže
...po chvíli vůně počíná proteplávat, měknout ultrajemnou nasládlostí a
pak
téměř vše
zmizí.
Na pokožce mi během pár minut co píšu, zbylo jemňunkaté, neškodné, velmi tiše šeptající
něco nasládlého -
mikrostopy hedvábně oblé vonokvětky s růží, nebo spíše růže s chladivě naovocnělými, podtóny v neviditelném šafránovém prachu a naambrovělé mlhovině.
Ano, dalo by se říci, že JE to lahodné, ale TAK efemérní.!
No, evokuje mi to kvalitou značku Orto Parisi, a ta je, na mé kůži, zoufalství...
(Kinam připodobňují ke Ganymede. Asi takhle - jako jo, resp. Kinam, ty molekuly, co cítím, voní ale ovocněji, měkčeji, ovšem jestli Ganymede je svojí intenzitou 100%, tak Kinam 3%)
((opět vůně, kdy exclusivitu uměle vytváří cena za flakon...))
(((ale vlastně, napadlo mě, pokud nějaký snob chce niché, jenže Ganymede je pro něj zu viel, tak koupí tohle - je to niché značka, je to, v základu, unisexově příjemné/rozuměj, za mě nuda/ a stojí to nechutnej peníz. Takže...)))

Inox Clive Christian
...oooch! -
lahodně, vzdušně hladivá konvalinka, jak hedvábí stydlivých rtů
(v nichž ale tepe život...)
a v momentě setiny sekundy k tomu
sofistikovaná bezgravitační čerstvost -
jak motýli, třepotavý rybízový nádech a
hned pak květinové aledhydy...
...ale jaké!,
jaké jsou zde ony vlaze, vláčně, mohérově prachové mydlinky -
nehorázně drahej bejvák, luxusní všechno kolem vás, a
prostorem se neslyšně vznáší, jakoby tančila, paní Majitelová,
princezna v nejdražším hedvábí,
se svůdně hlaďoučkou pokožkou,
zářivým pohledem,
v saténovém župánku, jenž jí kolem kotníků aristokraticky šustí v rytmu jejích kroků a ona míří do koupelny(no, spíše taneční sál z platinového mramoru)
za současného delikátního zvuku pukání duhových bublin a bublinek kolem její jasné tváře, jež hebčí je než nejvzácnejší kašmír...
Vzduch,
láskou voňavý vzduch -
kultivovaně nasládlý,
hladký,
průhledný,
tiše třpytivý,
čistý a
povznášející...
...KOUZELNÝ
(vzdušně lahodný stříbrný a stříbřitě pableskující provzdušněně krémový nadpozemsky hebký sofistikovaně něžně nasládlý santal.
Nejkrásnější možná/dobrovolná smrt santalem...)

Oud Paradisio BDK Parfums
...jo, ananas,
hustý, chuti plný, nepřeslazený, a
delikátně podprahově futuristický/nakovovělý, chromově lesklý, zvonivý
(už nyní se projevuje přítomnost oudových nanomolekul),
kdy po chvilince začíná tmavnout, jakoby zasypáván téměř černým prachem,
ale to kadidlo prokuřuje sytě žlutou exotickou dužninu i mozaikovitou kůru a tuhé kopinaté listy...
...vůně oním kadidlem z počátečního světla, téměř jasu, tmavne -
opravdu pocitově velmi tmavá, až temná vůně,
ano, barva flakonu a k té ještě i
černonachová, hluboce antracitově zelená a lesklá černá hnědá s pálením.
Zero sugar.
Tavenina z tuhých houževnatých růžových stvolů i masitých květů, hedvábné oudové pryskyřice, s hladkou nahořklostí raw very dark brown cacao powder.
Vůně pro High Society.
Fakt dobrá.
Když bych porovnala s Oud Maracuja Maison Crivelli,
tak ten, byť výborný, má jakoby dvě roviny -
jednu oudovou a kolem ní druhou ovocnou, hlavně sladce maracujovou.
Ovšem Oud Paradisio BDK Parfums - jednolitá směs, ne však lineární, ale jako kompaktní orientální, černočerný, delikátně lahodně nahořklý likér s magenta a purple pableskováním
(kdy z úvodního ananasu "zbyl" už jen roztavený lesk...).
Solidní

spis zvazuju jestli neporidit Montblanc Black Meisterstuck.
Ta je fakt dobrá - a to jsem zatím jen zběžně vyzkoušela ze vzorku.
jerry kde se dají ty nové kousky od Montblanc vyzkoušet?
Miru Pujdu to toho Montblanc, mela bych si ho dneska vyzvednout! Hodila jsem fragranticu, ptz tady zatim nema recenze. Jo a je to teda blind buy pro me, ale ze vseho usuzuju, ze mi to bude sedet!
Oud Paradisio BDK zni super, Maracuja je bozi a ta vydrz je neuveritelna, ovsem ta cenovka jako.... Tenhle jeste nemeli minulej tyden, tak mozna priste zkusim.
jerry tos me potesila! Prave to zvazuju uz tyden! Vsechny incense co jsem ted zkousela novy se mi libily, tak do toho pujdu.
Našla jsem je v eshopech Douglas a Fann, ale jestli je mají i na prodejnách, to netuším (zkoušela jsem ze vzorků).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY