Korsičanka Čemu nerozumíš? To je reakce na tu Al Hareem
. Moc sladká, no
.
Renusatko Bingo![]()
.
Korsičanka Čemu nerozumíš? To je reakce na tu Al Hareem
. Moc sladká, no
.
Renusatko Bingo![]()
.
wendulka Ta sůl tam není výrazná a vůbec neruší. Jenom ty briošky nejsou nijak zvlášť sladké, rozhodně ne posypané cukrem. Já si ji na nošení klidně dovedu představit.
andry celou kolekci vedou teď od podzimu v Nägele & Strubell na Graben
A fakt považuju všechny za mimořádně povedené. Jedna bude letos pod stromečkem
.
Jo, a ještě - v té Wonder Bouquet je zřetelný muglerovský podpis, tady se nezapře.
Juliette Has a Gun: Metal Chypre
Jakmile má něco v názvu chypre, musím to pochopitelně vyzkoušet, obzvlášť má-li jít o kosatcovku. Tady je v centru dění suchý zemitý kosatec s lehoulinkými mrkvovými podtóny, osvěžený trpkým bergamotem a růžovým pepřem. Mechové tóny zde nahrazuje pačuli se semišem, jak je u (těch skutečných) moderních chypre zvykem.
Hondě zvědavá jsem byla i na to, jak bude ve vůni zapracovaná první část názvu. A skutečně Metal Chypre začne budit dojem, jako kdybychom ostrou čepelí zařezávali stonky jednotlivých kosatců, z nichž vytéká tonkově nasládla míza, abychom je nakonec zasypaly hebkým bílým pižmem a mikroskopickými krystalky soli.
wendulka Aha, sladká, to jsem tam nenašla:)
Korsičanka Proti mě jich teda tolik sladkých nemáš ani náhodou
. No dneska Grand Soir jo, ten Ti uznám. Hele, že Ti je spočítám
?
wendulka Já peču, zlatíčko, tak nedráždi
Nemám čas je počítat a hádat se s tebou
Ale nemáš-li co na práci, tak smělě do toho! Večer ti to spočítám![]()
A GS je ze včerejška:)
Korsičanka Já? Ty sis začala. Já jsem úplný zlatíčko
.
Ale teda to se někdo má, když při pondělku stíhá péct
.
wendulka Počkej si na stáří![]()
Jasmin Rouge Tom Ford
Znáte jistě pocit, když se k smrti nudíte, například na přednášce dějin umění, paní profesorka s želvíma brejlema cosi plácá a jde zapnout dataprojektor, který pamatuje ještě dobu, kdy prabáby našich pradědů byly ještě dětmi. A vtom se rozsvítí světýlko a zasáhne vás jako blesk. Konec nudy, přes celou stěnu je obraz Jamese Ensora The Intrigue. Expresionismus, jedna maska za druhou, kostlivci a karnevalové veselí, které vás vtáhne do víru. Život je přetvářka, povrchní zábava, nic není takové, jak se zdá, ale přesto nasadíte masku a jdete se bavit. A že to je zábava!!! Kdypak tohle zase zažiju? Vždy, když se přičichnu k Jasmin Rouge. Žádné opatrné bílé květinky, ale obří jasmínové věnce ověšené barevnými pentlemi. Divoká hudba, smějící se maškary. Kolem taje sníh. Vtom vám do obličeje někdo hodí máslovou koblihu. Nestůj a pojď tancovat!
Cashmere (Franck Boclet) - začátek vypadá jak čerstvě upečené kořeněné perníčky z fordovské Tobacco Vanille, namočené do kubánského rumu. Následně se přidal ještě cukr, který už už začíná karamelizovat, spolu se sladkým zakouřeným vetiverem. Pod názvem bych si ale představovala úplně něco jiného, než gurmánsky laděnou ambrovku....ale jakou ambrovku!!! ![]()
Lys Méditerranée (Frederic Malle) - zelené lodyhy....hodně zelených lodyh.... postupně trochu nasládlé, ale pořád samé lodyhy, bičované ostrým větrem na kamenitém mořském pobřeží. Dost dlouho trvalo, než se objevil náznak jakýchsi květů, ze kterých se po hodně dlouhé době vyklubaly zelené lilie plné sladkého pylu.
Ex Nihilo: Love Shot
Tato vůně mi přijde důvěrně známá, je to něco, co jsem kdysi dávno hodně nosila. Coco Mademoiselle. Love Shot je ale sytější a bohatší na složky a po nějaké chvíli se vydá trochu jiným směrem. Je to sice krémově pižmová květinovka, ale s bergamotem, jasmínem a pačuli jsou tady i maliny posypané lehce pikantním pepřem a hlavně, a to ji povznese nad úroveň ovocných květinovek, kouřový vetiver a jemná kůže.
blackviolet A já stále přemýšlela, proč mě ten začátek nijak zvlášť nebere:)
Korsičanka ona se pak rozvine jinak, ale Coco M. jsem kdysi nosila ráda a hned mi to blesklo hlavou. Teď už jsem parfémově někde jinde, ale ten začátek mi nevadí
.
blackviolet Mně v CM NĚCO vadí, asi jen 1 složka, ale nevím, která. Používá ji mužova dcera od cca 40 let už 7 roků a jí moc sluší:)
jerry S tou Cashmere se naprosto shodneme.
Celkově mě překvapila celá značka Franck Boclet - pár vůní jsem zkoušela a všechny se mi líbily tak, že bych je brala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.