wendulka Citizen X - by se mi podle toho, co píšeš mohla líbit. bojím se jen toho proklatého pepře, který mi vždy spolehlivě přebije vše ostatní
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
alibi Jj, ten pepř jí kloní chvílemi na pánskou stranu. Ae mně se několik unisexových a pánských vůní, zejména na bázi kolínské líbí, tak Citizen X si k nim teď taky řadím.
wendulka Ale já také. Neboj, a móc dobře![]()
Figue Aoudii (Maison Incens)
MAISON INCENS je francouzský parfémový dům založený v roce 2013 Philippe Constantinem. Všechny výrobky jsou vyráběny se zřetelným zaměřením na řemeslné zpracování a kvalitu. Jejich niche vůně se snaží pomoci jejich nositelům vymanit z davu.
Figue Aoudii - vytvořili v roce 2014 Jean Claude Gigodot a Zhurikhina-Nesa.
HLAVA: bergamot, pomeranč
SRDCE: fík, ylang ylang, fialka, kosatec, kůže, cedr
ZÁKLAD: oud, santalové dřevo, ambra, živočišné tóny, pižmo
Hlavní přírodní složky: Orris, cedr z Virginie, malajský puškvorec, santal z Nové Caledonie, haitský vetyver, somálské kadidlo, hřebíček a celer.
První vůně s oudem, která mne opravdu okouzlila. Nejspíše proto, že oud ve vůni není vůbec silný, žádná hnojůvka ani desinfekce, dělá jen vůni zajímavější.
Můj nos se nedrží pyramidy a hned první nádechy patří fíku, nepřezrálému plodu. K němu se po chvíli přidá pomerančový květ v podobě přezrálého pomeranče s živočišným pižmem. Poslední ovocný akord patří malinko banánovému ylang-ylangu, který ten lehce navinulý pomeranč vyvede z ovocného salátu do zlatavé květinové záře. Fialový dojem z vůně stále zůstává, přestože fíky už necítím, spíše neurčitou impresionistickou fialovou kytici. Na řadu přichází nasládlá ambra a dřeva s oudem - přidávají ten zakouřený dojem (jako vychladlé spálené dřevěné uhlíky), kosatec zase na hebkosti. Přestože živočišné tóny ambry, oudu a pižma jsou v základu patrné, paradoxně více "živočišný" byl pro mne ten pomerančový květ v úvodu. Konec je neuvěřitelně uhlazený a krásný. Pokud bych měla vypíchnout pouze pro mne nejvýraznější složky, které vnímám po celou dobu v různé intenzitě bude to pomerančový květ, ylang-ylang a mírumilovný ambrový oud.
Vůně je velmi svůdná, ale ne vyzývavá. Jakoby patřila krásné urozené ženě, obrněné svým majestátem i přirozenou plachostí. Nikdy vám své city nevyjeví na potkání. Ale její vřelé srdce, které k vám přes její zorničky probleskuje, velmi toužíte získat.
Teda Libu, to zírám! Co ty nedokážeš z mé vůně vyčíst?!
Budu se jí muset večer navonět, neb v Bratislavě říkala prodávající v 1907 ještě, že je silně afrodiziakální![]()
Korsičanka děkuju... ex post jsem četla Štefanův článek a podle toho je to čiré afrodisiakum :D
alibi Jak tady nedávno zmiňovala Renusatko, jako kdybys popisovala úplně jinou vůni, než jakou jsem v létě zkoušela. Mně bohužel skoro vůbec nesedla
. Zato ke Korsičanka se hodí dokonale
.
wendulka A není na mě moc sladká?![]()
Už jsi určo doma a...dobrý?
Korsičanka Prej sladká
...
Jj, od včera. Dobrý
. Ale už teď jsem z toho nesvá. Já neumím marodit a být zavřená doma
, chci do práce
...
wendulka Neblbni a odpočívej - voňavé weby, recenze, zajímavé knihy z městské knihovny, spánek, filmy....Ach jo, chci už do důchodu...ale za jiný peníz![]()
Korsičanka To dělám při práci, ale využít tak celý den nějak neumím, je to na mě málo akční
. Si to vyměníme, ne
?
wendulka Jooo! Ale bez pooperačního stavu:(
wendulka Vendy, ty jsi číslo. Prej "já chci do práce" :D
Maisìa Gabriella Chieffo - To bohužel ne, ne, ne. Narcis prostě ne. Vyleze vždy a všude. Přerazí vše. Z celé vůně mě zaujaly ty ostré tóny. Tak to bych souhlasila. Ostré, jak břitva. Chtěla bych tam mít fíky, dřevo, citróny, ale mám tam ty ostré tóny, smradlavý narcis a popel...prostě pěkně hustá a ostrá směs.
Asi po hodině jí nemůžu upřít jistou zajímavost a nevšednost. Nic konkrétního z těch složek, které v ní mají být, nemůžu najít a určitě ji nepřivítám na poličce.
macko.pu Líbí se mi, ale že bych kvůli ní nespala...![]()
macko.pu
Že by Xerjoff dostal takového zkušeňáka
?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“