jerry
Taky kvůli té sladkosti snesu Néa jen v zimě, jinak je to moc.
Mám to stejně. V teplě by mě Néa asi porazila. ![]()
jerry
Taky kvůli té sladkosti snesu Néa jen v zimě, jinak je to moc.
Mám to stejně. V teplě by mě Néa asi porazila. ![]()
Widian: London
Kůže s fialkou a sladkou malinou s květinovým doprovodem. Oud je hodně jemný, převládá pižmo s pudrem, ambrou a sladkou vanilkou. Podobu s Tuscan Leather, se kterou bývá často srovnávána, nevidím moc velkou, v Tuscan Leather je malina skoro neznatelná, převládá zelený bylinový tón a kadidlo. London je květinovější, pudrovější a sladší. TL je kvalitní kožená bunda, London jsou jemné napudrované kožené rukavičky na kytici květin a ambře.
blackviolet Přesný popis![]()
Beaufort: Fathom V
Blízko mořských útesů, o které se s pravidelnou monotónností tříští vlny oceánu, se už hodně let za kamennou zídkou skrývá začarovaná zahrada. Působí opuštěným dojmem a nikdo tam nikdy nechodí. Keře, stromy a buřina si razí cestu i přes mříž kovové branky. Vždycky po dešti je tam cítit vlhkou půdu a slaný mořský vzduch její aroma ještě zesiluje. Květy neznámých keřů vydechují kořenitou vůni a v jejich stínu bují vysoké kapradí. Každý rok na jaře se stane zázrak. Obrovské trsy bělostných lilií rozkvetou a jejich bíložluté hlavičky zazáří ze zelené temnoty jako slunce zpoza temného mraku.
blackviolet krásná představa ![]()
blackviolet Jo, vůně Beaufort bych nenosila ani jednu, ale moc mě bavilo je všechny zkoušet právě proto, jak působí
.
Výborné podání
!
Kreolfleurage: Bwanwar
Zamíříte s ní na pláž prosluněného tropického ostrova, lemovanou palmami. V ruce držíte banánový koktejl v kokosové skořápce a nasloucháte šumění vln. Skořicově nahnědlý písek vás hřeje do nohou a zároveň vám během chůze lehce obrušuje paty. Zhluboka se nadechnete a nasajete zeleno-zemitou pačuliovou vůni zdejší panenské přírody, mísící se s vůní vanilky z ohniště u nedalekého bungalovu. Ano, Bwanwar je neomamná, nepřeslazená ylangová vůně, zkrátka zkapalněný sen o exotické dovolené
.

wendulka Krása!![]()
blackviolet Už jsem jí napsala:)
Korsičanka A? Už odpověděla?
blackviolet Ne. To by byla příliš rychlá
Korsičanka Na Seychelách plyne život pomaleji
.
blackviolet To jsou rozumní![]()
A ve Fathomu V mám chryzantémy![]()
Korsičanka Tak mi dej, prosím, vědět, až ti odpoví. Já na tyhle ylangové vůně, evokující letní dovolenou, moc nejsem, jak víš, ale je ta kombinace s ylangem, nádhernou skořicí a pryskyřicemi naprosto geniální![]()
, že ač je i zde vanilka, vůbec tak nevytváří dojem plnotučnosti a takového toho opalovacího krému
a tím pádem se dá i teď v teple
.
A děkuju
.
wendulka Oki.
Love Tuberose Amouage
Whiskey, buble gum a tuberosa...
...whiskeová/silně alkoholová(ale chutně, kvalitně) a současně žvýkačkově ovocně šťavnatá, delikátně živočišná květina a
s ní
krémové mýdlo s příchutí nesladce máslové gardenie.
Přestože je vůně konzistence vyšlehané husté hladké pěny,
má v sobě i podprahovou velejemnou křupavost(čerstvý křehký cedr).
Přestože je vůně příjemně animální,
má v sobě i podprahovou čistotu.
...něco na způsob Narciso Rodriguez Narciso EdP 2014 x Juicy Couture Juicy Couture 2009 x Gucci Bloom 2017.
(...z orientu nic. Resp. na značku Amouage bych vůni netipovala vůbec. Je to takové milé, líbivé... Jako má Chanel svoji No.5 L´Eau nebo Gabrielle a nebo Dior svojí Joy nebo Poison Girl EdP 2016, Amouage má Love Tuberose...)

Miru
... děláš chutě!
Gosha Rubchinskiy Comme des Garcons
(začíná dost podobně jako Nautica Boadicea bez ginu s tonikem... a i pak je typově podobná...)
- skomírajícím horkem ohně sušše trouchnivějící vetiver
- teplo z mužské podkošile
- měkkost, tma a temná svěžest hlubokých hvozdů
- tmavošedá lahvová zeleň, popelavý antracit
- ledovost vodních kapek klouzajících se z horských štítů do tepla lidských dlaní
- hebce prachové pižmo a vyčiněná kvalitní kůže
- v nočním vzduchu a ve velké dálce energie plamenů hořícího ohně
- trocha špinavé ale konejšivé živočišnosti
- lahodná drsnost
...vůně severských zemí a nebo široké Rusy, nezměrné tajgy...
- ledovými kostkami, do míst, kde mají svítit živé oči
vypálené cejchy skrz něž
teď jen
srdcem
vidíte
jak
svět se
točí
a aby ten vír nebyl šílený,
narvete do těch děr
dva prsty zkřivený a
tmu zas přivoláte...
(a přes ohořelé, po očních bulvách zbylé jamky dvě nálepky fuck of a fuck you dáte)
...nechcete žít znovu bolest,
co už znáte
Vetiverově dřevitý, hustě ozonický, teple ledový, tepající tělesností ochucený panák ginu
...barvy vůně:

Princesses de Malabar (Lubin)
Rtěnka, nesladký kosatcový pudr a jiná líčidla z dob první republiky, jemný jasmínový vánek, kvíteček magnolie s vůní citronového krému, citrusová šťáva, aby nebylo přepudrováno - a vlhká omítka s nějakou tou sklepní zatuchlinkou a do toho rozpínající se gumový ylang, co vleče jasmín za ruku. Trochu připomíná retro kosmetický stolek z l'artisanovské Drole de Rose, trochu vonný stromeček s čínskou gumou a přezrálým banánem z guerlainovské AA Ylang&Vanille a hodně to, že si u Lubinů vzpomněli, že jim prostě mezi těmi vůněmi spíše v klasickém duchu chybí nějaká líčidlová, tak to honem splácali dohromady. Překvapivě - už jsem potkala i horší. Obávám se, že jak je to na mojí kůži, to skutečně vonět má.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.