Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 23:40

Rose Arabia: Taifi

Jak už naznačuje samotný název, je kořenitou orientální růží, osvěženou bergamotem, s kapkou bulharského olejíčku a několika měsíčky sladké šťavnaté mandarinky. Máslově ovocný ylang ylang s vůní zralých banánů jí po rozvonění dodává i lehce tropický, v kombinaci s pralinkou až gurmánský nádech, zatímco semišový šafrán s podobně laděným oudem, balzamickou ambrou a suchou zemitostí pačuli ji opět posunují orientálním směrem.

A Lab on Fire: California Snow

Spíš než v Kalifornii se nacházíme na americkém středozápadě na jedné z tamějších farem. Je právě čas na siestu na hromadě sena, do níž napadalo i několik cedrových hoblinek, se sklenicí ledově vychlazeného bylinkového čaje, kterou nám přinesla růžová kráska s kořenitými drápky a sněhobílou pletí.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 02. srpna 2019 09:28
Reakce na jerry:

Métallique (Tom Ford) - prach z bílého neparfémovaného mýdélka promíchaný s neparfémovaným pudrem a něco málo aldehydů - taková vcelku standardní pudrovka. V momentě, kdy se objevil tón sušeného pelyňku, začal pudr pomalu mizet v nenávratnu. Ovšem k pelyňku se postupně začala přidávat vanilka, zpočátku říznutá slzou hodně sladkého rumu, posléze i s několika třískami z rumového soudku - kombinace pelyňku a gurmánských tónů pro mě ale není nijak přitažlivá. Naštěstí po rozvonění už zůstal jenom našlehaný vanilkový krém s lehkým pudrovým popraškem. Tak trochu málo...na Forda dokonce hodně málo. A v originálním a povedeném flakónu bych čekala něco onačejšího než průměrný mainstream,

to mě zaujalo - ​hodně podobně bych ji popsala i já, jen s tím rozdílem, že konečný verdikt máme opačný. jenomže mi nesedly ty jeho předchozí vůně, tak jako tobě. takže to bude nejspíš o přilákání nových zákazníků

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 08:08

Dancing On The Moon - Maison Martin Margiela

Tohle není Tanec na měsíci, ale tanec v měsíčním světle. Za úplňku, při slunovratu, v noci plné čar a pohanských kouzel. Tohle je tanec jedovatého durmanu a opojného tiaré, ze kterého se zatočí hlava a přivodí sladké mdloby. Pro mě tropicky vyznívající bílokvětinovka s vanilkou, hodně krémová, sladkost drží na uzdě datura. Bílá magie a nebo bolehlav - bude to individuální..já se hlásím k té magii.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 10:02

Martula Krásné ...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 16:42

Martula Moc pěkné, magie, kouzla... určitě vyzkouším, i když mě poslední dobou MMM nijak neoslnil.

Offline Miru
16561 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 17:21

Martula 

...nádherné!

Popis i obrázek a hlavně podstata vůně, jak na Tebe působí...

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 19:23
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 03. srpna 2019 22:20

Parle Moi de Parfum

Gardens of India 

Jásavá květinovka, barevná, slunečná. Neindolický jasmín ještě z ne úplně rozvinutých poupat a sytá nazelenalá lehce ovocná tuberóza, podpořené krémovým santalem. Jako byste vstoupili do krámku v Indii s pestrými hedvábnými sárí, které leží vyskládané na policích ze santalového dřeva.

Určitě jedna z nejkvalitnějších vůní typu jasmín a tuberóza.

Papyrus Oud 

Má se jednat o úplně první verzi později pozměněné a dnes už nevyráběné Gucci Pour Homme, kterou kdysi vytvořil Michel Almairac. Takže je jasné, že půjde spíš o pánskou vůni, ale mohly by si ji klidně oblíbit i dámy, které dávají přednost nesladkým dřevitým vůním.

Je tady hlavně zakouřené kadidlo, které doplnily zelené listy suchého papyru a dřevo. Zaoblené měkkým pižmem.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 06:26

blackviolet Gardens of India zní skvěle! Po výborné zkušenosti s Totally White ji musím zkusit.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 06:47

Love in Idleness - Atkinsons

Něžná vůně fialkových bonbónů a rtěnky. Má v sobě fialky z Insolence a zároveň maliny a pačuli z White Rose de Alix.
Fialky jsou sladké, malinová šťáva osvěžující, heliotrop dodává pudrový obláček. Nositelka bude do okolí vysílat jednoznačné poselství: "Hýčkejte mě" :)

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 07:06

French Leather - Memo

Světle béžový semiš..béžové semišové sandálky, pohodlné a přitom rafinovaně ženské.Vůně kvalitní kůže se svěží limetkou a jalovcem se prolíná s marmeládově sladkou růží. Kontrastní a proměnlivá vůně, která se z lehkosti a svěžích tónů přehoupne do temnější až dekadentní podoby a zase vyskočí zpět.. jako rychlé kroky a zvuk podpatků na kamenném schodšti - proběhly kolem, rozvířily vzduch semišovo-limetkovým duem a za chvíli zůstává jen ozvěna temně rudé růže.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 10:00

Martula Určitě zkus, ta je moc povedená.

A French Leather , jakto že ji ještě neznám? Zrovna tahle mi z těch kožených vůní od Memo nějak utekla.

Offline Korsičanka blogger
13397 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 10:36

blackviolet Taky mě French Laether - díky, Martula! - mile překvapila a potěšila. Ostatní kůže od MEMO neznám, ale květinovky mi za tu cenu přijdou moc přeplácané. Líbila by se mi možná Jannat, ale ta už asi není

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 11:10

Korsičanka Jannat už zřejmě skončila, ale u nás jsem ji v regále ještě nedávno viděla. Dokonce kdysi i letmo zkoušela, krémová květinovka, ale nic, co bych musela mít.

13397 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 11:13

blackviolet Aha, no, já ji z těch vzorků vyhodnotila jako jedinou možnou...Ale že bych toužila, to ne

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 11:25

Korsičanka Oni umí dobře ty kožené vůně. Ale i ambrovky (Manoa).

13397 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 11:26

blackviolet Máš ráda ambru a kůži, že? Odněkud Manoa vyzkouším.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 11:51

blackviolet Korsičanka zkoušela jsem od Memo pouze Shams, a ta je rozhodně zapamatovatelná . Ne že bych ji chtěla nosit, ale vzorek si syslím na takové to náladové přivonění 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 15:09

Korsičanka

alibiPřesně, dá se jako náladovka, jinak je to trochu moc .

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 04. srpna 2019 15:20

blackviolet Myslím, že French Leather by se ti mohla líbit. Mám v ní totiž něco z Venenum Kiss + Cuir Celeste - Ex Nihilo.