Korsičanka i na mně. To jsme nakonec s alibi říkaly obě, že necítíme žádnou přidanou hodnotu.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Renusatko Na mně naštěstí ne. Já vůni cítím jako odlišnou, leč odlehčenou Tauerovku, což mě příliš netěší. Ale nemůže být každý den svátek, no. ![]()
Korsičanka Asi se tentokrát nekonalo nadšení u nikoho. Nebo si neuvědomuju, že by někdo uvažoval o nákupu.![]()
Arte Profumi: Attar Davana
Živočišné kastoreum udělá z této květinovky vintage klenot. Ano, takhle si představuju parfém. Žádné osekané líbivé vodičky nebo syntetické molekuly. Tohle je vůně, kterou bych nazvala plnokrevnou. Tuberóza sekundovaná mechově zelenou davanou s jemným ovocným podtónem, později i trochou krémového jasmínu. A kastoreum je tady jako takový příjemně kožený tón. Že má tato vůně celodenní výdrž, ani nemusím zmiňovat.
Dnes prozkoumávám II Trudon a nevycházím z údivu. Složení píše listy, červený pomeranč, borovici a pepř. Já cítím zeleň (ok, to by se shodovalo), ale s mátou. Pomeranč nikde. Pak mech a lískový oříšek. Dobře, v této fázi je tam i pepř, ale kde je ta borovice a co tam dělají ty věci, co tam ani složení ani žádná z recenzí v datbází nepíše?
Asi mám divný nos, chemii nebo obojí, ale špatný to vůbec není...![]()
daniela ta recenze na Angelique Noire je naprosto výstižná ![]()
andry Děkuju ![]()
Dneska jsem se s ní navoněla a připadala si jako "za starých časů", kdy jsem začala objevovat parfémy a zrovna Guerlain mě chytl hodně za srdce. V posledních letech tyhle exkluzivky docela zanedbávám ![]()
daniela A Rose Flash se ti taky povedla, jen ta fáze, kdy ji necítíš...
, ta je dost neuvěřitelná![]()
Korsičanka No fakt, voněla jsem se teda ze vzorku (z Vavavoom), ale několik střiků a pak jsem se musela pořád převoňovat. ![]()
Dneska jsem se s ní navoněla a připadala si jako "za starých časů", kdy jsem začala objevovat parfémy a zrovna Guerlain mě chytl hodně za srdce. V posledních letech tyhle exkluzivky docela zanedbávám
Angélique Noire je božská... už spoustu let.
Jen to v tomto případě není tak Jean-Paulova zahrádka, resp. zahrada
, ale zahrádka tvé jmenovkyně - za vůní stojí Daniela Andrier, ve spolupráci se Sylvaine Delacourte.
domenica Trochu to pokulhává, nad tím jsem taky přemýšlela, jak to napsat ![]()
Zahrádka Daniely Andrier mi připadalo takové neguerlainovské, ještě jsem uvažovala nad možností zahrádka u La Maison Guerlain... nakonec jsem tam přece jen napsala Jean-Paula - teoreticky by mohl v důchodu zahradničit a pěstovat suroviny pro "svůj" podnik ![]()
daniela To by mohl. Také se mi ta představa líbí.![]()
černá káva Ještě by mohl zahradničit Thierry Wasser, ale ten má zatím do důchodu daleko ![]()
daniela Škoda, no. Ale hned jsi mě inspirovala a musela jsem se navonět Angelikou
daniela oni taky v L'Art et la Matiere v poslednich letech nevydavaji nic moc svetobornyho mi prijde. Libivy, dobre zpracovany - a nudny (asi tak po Myrrhe et Delires mam na mysli).
daniela Angélique Noire je kouzelná vůně. Poznala jsem ji asi před deseti lety a byla jsem z ní tehdy doslova paf.
Schovávala jsem si dlouho prázdnou vialku a chodívala ji očichávat.
daniela Koukám, že jsi oživila Angélique. Už jsem ji taky dlouho nevytáhla a musela jsem si ji připomenout. Ten popis je krásný. Já jsem ji dost používala jedno léto a mám ji spojenou s pěknými vzpomínkami
.
Renusatko Vidíš to, mně připadá tou čokoládou spíše zimní, skoro vánoční ![]()
Letos asi vytáhnu (po letech) Tonku Impériale...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje