prďola Pod každým parfémom je komentár k vôni, nájdi parfém, daj pridať komentár a píš!![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
andry
hodně mě zarazil ten igelit v Perfumistovi (který zmiňuje i Fleur), protože všechny ostatní vůně, které jsem zkoušela, byly naprosto bez nějakých umělých rušivých tónů. škoda
blackviolet už se těším, až Voyage vyzkouším
Biely kvet ahaaa! diky ![]()
alibi jinde neni
Ambre d´Alexandrie (Boucheron) - ambrovka v podobě teplého štrůdlu se skořicí, ve které jsou místo rozinek malinoostružiny namočené ve sladkém karibském rumu. Tady se evidentně opisovalo u Hermessence Ambre Narguilé...a nutno uznat, že se opisovalo na výbornou.![]()
Hermann à mes Côtés me Paraissait une Ombre (Etat Libre d'Orange) - sušené kopřivy promíchané s kopřivami čerstvě nakrouhanými, postupně přecházející do podivné syntetiky s ledovým něcojakopižmem. A po rozvonění pak vzdušně "kopřivová" syntetika. Je to divné, hodně divné...
Blackbird (Olympic Orchids)
Musela jsem se k tvojí recenzi vrátit a přečíst si ji znovu
kosáka právě zkouším a už podruhé jsem z něj tak nadšená, že jsem před chvíli koupila 30ml ... krásná vůně, skvělá recenze ![]()
prďola děkuji. Krásný nákup. Lulua má samá lákadla
alibi to má!
škoda, že nemá toho kosáka ve větším, ale jenom vzorek. ale hlavně, že se dal sehnat ![]()
Děkuji blackviolet za vzorečky, byla radost je zkoušet ![]()
Embruns d´Ylang - Guerlain
Nádherně sytý krémový ylang vyvolávající pocit sluneční záře, se sprškou z mořské pěny. Vůně sladká a slaná zároveň. Jako když u moře vyjdete zmáčení z vody, zvednete ze země spadlý kvítek ylangu, přivoníte k němu a olíznete si rty. Mírné kořeněné tóny vůni trochu ohřívají, takže ji vidím jako dobře nositelnou i v chladnějším počasí a ne jako vysloveně letní záležitost. Jde hodně do prostoru a bude to typ vůně, která zanechává za nositelkou obláček pro potěchu okolí. Takže vlastně jen potvrzuji to, co zde už napsala blackviolet a wendulka - se vším souhlasím.
Taklamakan - Stéphane Humbert Lucas
Tato pouštní vůně je postavená na ambře lehounké a vzdušné jako poletující písek ve svěžím ranním vánku. Žádné dusivé horko ani beznaděj nekonečných dun. Tohle je poušť nedaleko oázy, se sladkými kořeněnými tóny připravovaného čaje s masalou a s broskvovou vonokvětkou vonící v zahradě uprostřed ničeho. Pryskyřičně balzamická vůně odlehčená vonokvětkou a kosatcem, hedvábně hladká.
Cuir Fétiche - Maitre Parfumeur et Gantier
Ten název je rozhodně zavádějící. Čekala jsem koženou pecku a nic takového se nekoná. Ano, jemný semišový tón tuto vůni provází od začátku až do konce. Hlavní jsou ale květinové tóny a pačuli, chypre klasika. A docela výrazná ambra v základu. V každém případě moderně zpracovaná a nadčasová vůně na téma starých dobrých chypre z dob před reformulacemi.
Harem Rose - Fort & Manlé
Hodně svěží růže. Nesladké zpracování damašské růže, ve které dřevité tóny a vetiver vytvarovaly stonek a lístky a jen podtrhují vůni květu, takže na mně vlastně působí jako soliflor.
Zkouším v chladnějším počasí, možná by v teple více vynikly i balzamické tóny ze základu.. takto cítím opravdu "jen" růži. Nádhernou růži.
Eau de Bain - Guerlain
Mandle v cukru a bergamotové kvítky napadané do zeleného trávníku. Pohodová a uklidňující vůně bezstarostného letního dne.
Martula Rádo se stalo, i já děkuji
.
Moc pěkné recenze, vnímám to podobně.
January Scent Project: Dinudisit
Dinudisit (Sea Flowers) je další z vůní značky January Scent Project, po které jsem sáhla a potvrdila si to, co jsem napsala při zkoušení vůně Eiderantler - John Biebel má vzácnou schopnost kombinovat neobvyklé složky do vůní s krásným finálním vyzněním. I v případě této vůně zní seznam složek velmi avantgardně až podezřele (mořské tóny... karamel... celer?! co to je?!?!), výsledkem je moderní, zábavná a podmanivá vůně.
Už ve veselém květinovém úvodu, ve kterém se uplatní zejména tóny narcisu a bergamotu, se začíná ozývat lehce slaný a zemitý tón, který vůni provází od začátku až do drydownu... celerové semínko. Eh! Jaképak verbální zjemňování, prostě celer! Ale jen v stopovém množství, krásně zapracovaný a uhlazený hořkosladkým karamelem. Postupně se přidávají akvatické tóny a jasmín, ale díky dokonale vyváženému protikladu "celeru s karamelem", nepůsobí nijak otravně. V drydownu vůně zesládne a změkne lahodným včelím voskem a ambrou.
Vůně působí optimisticky a hřejivě, vodní tóny nejsou nijak výrazné. Výdrž je přes 5h.

zdroj obrázku: www.januaryscent.com
prďola
Líbí se mi hodně, i když celeru na mně málo, jak víš.![]()
prďola celer! Neuvěřitelné :)
Korsičanka na mě taky málo (jemně), ale od samého začátku až do konce ![]()
alibi jj, po petrželové nati, mrkvovém kosatci, houbičkách a paprice došlo konečně i na celer! ![]()
January Scent Project: Burvuvu
Burvuvu bývá označována jako Biebelův mistrovský kousek, takže jsem ji začala zkoušet s velkou zvědavostí a očekáváním. Přiznám se, že první kolo se mi vůbec nechtělo vůni rozebírat a vnímat po složkách více nebo méně rozpoznatelných, jen jsem si ji užívala.
Burvuvu vnímám jako ideální vůni pro raně podzimní dny, dny s lehce navlhlým chladem zrána, ale s příslibem krásně prosluněné procházky podzimním listnatým lesem. Ráda se nechám zlákat a s prvním nadechnutím cítím čerstvou vůni dřeva a bylin. Ve vzduchu je cítit, že pod loňskými listím určitě najdu pár hub, melancholické podzimní paprsky dopadají na divoce rostoucí keř růží, které ještě nestihly odkvést... Cedrové dřevo a hebká vůně růží dominují, v drydownu vůně lehce medově sládne. Skoro závistivě musím konstatovat, že mužské kůži tato vůně sluší mnohem víc - dřevo a růže dostává navíc ten správný sexy náboj.
V celkovém vyznění působí harmonicky, skoro konejšivě. Výdrž se pohybuje kolem 4h.

zdroj obrázku: www.januaryscent.com
prďola Jó! To je přesný popis. Za mě taky nakonec - pro chlapáka! Ale ke strohému kalhotovému kostýmu bych se jí klidně navoněla![]()
Korsičanka že? mně přišla jako naprostá unisexovka, ale na tom mužském vyzní mnohem líp ![]()
Fougère Platine (Tom Ford) - na začátku dřevo a kadidlový kouř v rozvalinách kamenného kostela. Rozvoněla se do podoby prohřáté nasládle dřevité kouřové vůně obklopující kovovou misku se zbytky ohořelých bylin. Přestože je to unisex, pro mě je to vůně ryze pánská.![]()
Ahlam (Roja Parfums) - opulentní dřevitá oudovka s ambrou, bohužel však i s výrazným ostře kysele kořeněným pánským tónem. Všeho je nějak moc...a nezachránila to ani následná hromada krystalového cukru, ze které až trnou zuby.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje