jerry Děkuju
.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
whiskas ber kým sa dá, najnovší flakón je toto!

slniecko
tady se ví všechno. Už jsem poptala modrý flakon z Arome
.
slniecko Kdysi se mi líbila i AG Eau d'Hadrien, ale teď už si ji moc nevybavuji.
whiskas pomerne jednoduchá, veľmi citrusová vôňa, krásna na leto. Ja mám Nuit d'Hadrien, tá je trochu korenistejšia, pridáva jej to hĺbku a výdrž.
slniecko :-) ještě že vím, kde se zeptat. Děkuji.
Možná už to tady proběhlo, ale prosím, kde koupím v kamenném obchodě Chanel No.5 Red Edition?
whiskas Ad Nuit Étoilée: pokud ti jde o celkové potěšení z manipulace s flakónem a chceš si ho vystavit či schovat, ale nesejde ti na výdrži vůně a jejím stáří, tak ber ten modrý. Jestli ti jde primárně o vůni samotnou, tak bych sáhla po čirém flakónu (a nejlépe koncentraci EdP), přičemž ten starší průsvitný bude přibližně 5 let starý, neboť sjednocení barevných na průsvitné probíhalo v roce 2013. A jestli chceš skutečně nejčerstvější vůni (což bych ti doporučovala, protože značka Goutal má sklony rychleji se kazit - už kvůli přírodním složkám a celkovému konceptu vůní, které jsou postaveny spíše na prchavějším základu i hlavě), tak ber ten flakón, na který dávala odkaz Slniecko.
Fleur Mockrát děkuji za detailní vysvětlení rozdílů. Vidím, že koupit parfém je opravdu věda ... .
Děkuju :-).
Fleur .....teda, ja čumím, čo ty všetko vieš! ![]()
whiskas Není to věda - jenom musíš vědět, co a proč vlastně chceš
.
Fleur Preferuji vůni k používání, nikoli jen na obdivování flakonu
, tak bych se zřejmě měla vyvarovat starších kolekcí.
whiskas U některých značek to nevadí, ale právě u Goutal bych se toho bála - opravdu mají tendenci měnit se a tak trochu zvětrávat.
Fleur Tak a teď samozřejmě budu pátrat po nejnovější verzi a zatím nikde nic. V Praze se AG prodávala v butiku Madeleine (společně např. s T.LeClerc), ale netuším, jestli ten obchod ještě existuje.
Tak existuje, https://www.madeleine.cz/, ale v nabídce nevidím Annick Goutal.
whiskas Dnes už je to Goutal Paris, k dostání bývá i na letištích - distribuce již ztratila charakter někdejší niche značky.
Fleur Právě jsem volala do Madeleine a řekli mi to, co jsi právě napsala. AG prý koupila nějaká korejská společnost.
Asi se na léto poohlédnu po jiné značce a parfému. Ale směr, jak by měl vonět, ten mám :-).
whiskas ber kým sa dá, najnovší flakón je toto!
... zánik starých flakonů AG mě nikdy nepřestane mrzet. Toto je děs!
...mám také jeden dotaz(je případně i ve vlákně Chanel)
Prosím znalkyně vůní a flakonů Chanel -
koupila jsem si Coco Chanel EdT, 100ml, tester.
Podle všech ukazatelů by mělo jít o originál
(má vypískovaný kód 3301((= 09/18)) a černě vytištěn i na krabičce).
Akorát mě znervozňuje, že hadička u ústí není zesílená, ale vede tenká až k rozprašovači
(úplně stejně jako to mám u Chanel No.5 Red Edition).
Přitom u flakonu, který jsem měla před více jak třemi lety to zesílené bílé ústí právě bylo.
Máte to, prosím, někdo také tak.?
Jo, a taky - etiketa na flakonu je sice přesně v té výšce jak má být(poměřila jsem se starým flakonem), ale neznatelně šoupnutá doleva. Je to automaticky fake.?
Děkuji...
Tez blby dotaz: Chci si objednat Insolence v tom novem obalu, ale bojim se, aby mi neposlali tu starou vesmirnou trojvanu.
Je to z notina bezpecne a poslou mi tu novou verzi?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje