Miru Jitka77 Heeley ho přeformuloval, už to není úplně ono...
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
...fakt?!, tak to je opravdu strašný..., jsou nemožní s těmi všemi "předělávkami", vždycky to akorát zkazí
Miru Díky za tip.
Musc Invisible Juliette Has a Gun
Teint de Neige (Eau de Toilette) Lorenzo Villoresi
Podle mě moc hezké, jednoduché, vkusné, klasické pudrové vůně...
Jitka77 Nejlevnější a nejdostupnější pudrová vůně je Gloria Vanderbilt, má retro nádech a jiskřivost pudrové složky zajišťují aldehydy.
Teint de Neige je kouzelná. Ale nezmiňovala jsem ji právě z důvodu, který zmiňuješ i Ty, resp. pro člověka nezávislého na parfémech může působit sladce a dusivě. Na druhou stranu - třeba v sobě dáma lásku k parfémům právě díky TdN objeví.?.
Aprés L´Ondée je krásná a jako tip geniální. Pokud na ní bude aspoň trochu držet
nakupoval jste někdo na tomhle eshopu? https://gaprastore.com
našla jsem tam vůni, která na českých eshopech uplně zmizela...
Pozná niekto?

Zkoušel jste někdo vůni
SEMINALIS Orto Parisi.?
Prosím znalkyně o radu: hledám vůni podobnou Rose Alexandrie Armani Privé... mainstream, niche - to je jedno...
AlexQ Já jsem vždy vnímala podobu s California Réverie od VCA. Ovšem musím podotknout, že na mé kůži se u Privé Rose Alexandrie růže nikdy neukázala, možná pouze okrajově.
Makiiii Děkuji za názor :-). Californii jsem svého času měla, krásná je, ale ten včelí vosk mi moc nevyhovuje. Já ani nechci primárně růži, spíš hledám typově podobnou vůni Rose Alexandrie, která se snad už k mé lítosti nevyrábí :-(
AlexQ S tím včelím voskem ti rozumím. Taky jsem California Réverie měla a kvůli medové složce ji poslala dál. Med ve vůních obecně nemusím, nevadí mi snad jen u Quelques Fleurs Royale. Rose Alexandrii mám, snad už čtvrtý flakon a vzhledem k tomu, že už snad nikde není, šetřím každý mililitr.
Prosím majitele, znalce vůně L´Heure Bleue Guerlain -
je velký, a jaký, rozdíl mezi koncentracemi EdP a EdT.?
Děkuji...
Miru Znalkyňou nie som, ale majiteľkou som bola, mala som edp vo flakóne, edt v odstreku.
Jednoznačne u mňa víťazí edp, aj čo sa samotnej vône týka a o výdrži ani nehovorím. Edp držala veľmi dobre, edt pár minút.
Ale keďže tieto pocity sú subjektívne, možno má niekto inú skúsenosť.
No ako poznám Tvoje nároky na výdrž a projekciu pri vôňach, tak o edt by som ani neuvažovala![]()
díky moc!.
Miru EdT má na mně výdrž stejnou jako EdP, projekci dokonce lepší, je oproti olejnaté EdP víc svěží, anýzovější, okolí na ni reaguje lépe.
...kuju![]()
Miru Rozdíl mezi koncentracemi LHB vnímám. Nosím tu vůni už roky, a tak ji mám odzkoušenou snad řádně. U mě vede čistý parfém, ten je nebesky krásný. Ale EdP mám také hodně ráda a nosím ji. Toaletku jsem měla, ale za srdce mě nechytla. Vnímala jsem ji jako řídkou, bez hloubky, která se mi u silnějších koncentrací tak líbí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje