Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline jerry
11088 příspěvků moje polička 29. března 2017 09:52
Reakce na Sweet Potato:

Je tu někde nějaké úchylné a šílené vlákno?

Parfémy s vůní gulagu!

Umělec?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. dubna 2017 15:54

Mam dotaz. Tato vune v databazi je stejna jako tato na Fragrantice? Predpokladam, ze i pres lehce odlisny nazev, flakon a rok zahajeni vyroby, se jedna o stejny "obsah"... 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 16:46
Reakce na euridike:

Ano, je to ta stejná. Ona ty KenzoKi totiž fragrantica nemá v databázi dobře, tak to Mitzi tady zadávala tak, jak to má být.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:00
Reakce na wendulka:

Aha, moc dekuji za odpoved... 

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 08:52

Prosím,

je nějaká vůně, aby

tam byla vůně rozpuštěného másla s cukrem, skořicí, smetana,

něco klidně máslového bílokvětinového a současně gurmánského, hutně šlehačkového, ale moderního.?

Potřebuji vůni a nevím, co.

No, něco takového(viz výše) by mi asi chutnalo...

Nebo nějakou hutnou vanilku,

ale ne nudnou, ne s výrazným santalem, prostě gurmánskou, barevnou...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 10:22

Hutná, skořicová, máslová, s jasmínem a k tomu moderní, to je pro mě v první řadě Dries van Noten od FM.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 10:37
Reakce na domenica:

...děkuju

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 11:35
Reakce na Miru:

Tak Dries Van Noten je určitě máslový a bílokvětinový a vanilkový. I ta skořice by se tam pocitově našla. Teda spíš skořicový cukr na těch máslových sušenkách. Já už jsem i dokonce už i přemýšlela, že bych ti jí poslala, ale nevěděla jsem, jestli už jsi ji nezkoušela.

Ale bacha, ona není vyloženě gurmánská a je v ní dost santalu a hlavně kašmeranu, který může dost rušit.

Jestli vydržíš, až mi během příštího týdne přijdou nové rozprašovací viálky, tak ti pošlu vzorek. Stejně už mám pro tebe zase připraveného i zase něco dalšího včetně jedné už vyloženě gurmánské hutné vanilky se smetanou a rumem, ne nudné a bez dřeva!

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 11:47
Reakce na Miru:

Alambar, Vanilla Marble (ale tá je skôr do koňakova, ako škoricova), Galimar, Vanille Tonka alebo Kiss me Tender, oboje od Nicolai.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:26
Reakce na wendulka:

...moc santalu.?

Hmm, máš pravdu, to mi vadí ve všech vůních, které mají být gurmánské a je v nich za gurmánštinu santal, místo gurmánských ingrediencí(je to pak rostlinné "jídlo", brrr...),

připadá mi to pak jak sojové mlíko místo klasického, jak šléha ve spreji z rostlinného tuku místo poctivá smetana...

...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:27
Reakce na slniecko:

...koňak je super.!, vůbec nevadí, že místo skořice.

A ty ostatní zkouknu, moc děkuji.!

(Alambar jsem kdysi obdivovala, ale nevím, jestli tam není poněkud vintage akcent...)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:32
Reakce na slniecko:

...no, tak Vanilla Marble a Kiss Me Tender vypadají skvostně.!

Ale Marble - ta cena...

Děkuji moc.!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:35
Reakce na wendulka:

Tak vyloženě gurmánská není, santal a jiná dřeva dodávají parfému ten orientální a zároveň moderní rozměr, který byl taky požadovaný.  Jinak, já v téhle vůní mám vyloženě skořicové sušenky, poctivé, máslové a vynikající, žádný skořicový cukr. A vnímám ho jako jeden z nejhutnějších a nejintenzivnějších. To by mohlo Miru zajímat. 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:37
Reakce na Miru:

Já osobně tedy vintage akcent v Alambaru nemám, což nutně neznamená, že ho tam někdo jiný třeba nevyčenichá, ale mě by v souvislosti s Alambarem o "vintage akcentu" nenapadlo ani uvažovat. 

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:38
Reakce na domenica:

...jooo, to je přesně ono.!

Nejhutnější, nejintenzivnější... Aaaach...

Momentálně mám La Vie Est Belle Intense.

Všichni mi ji max chválí.!(nikoho neobtěžuje intenzita ani množství), ale já ji vnímám jako intimní vůni, pocit oblaku nemám vůbec, mohla bych se jí polévat, macerovat se v ní a pořád je taková decentní nebo co...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:38
Reakce na Ellen:

...možná jsem se blbě vyjádřila, spíš

někdy vůně, ve kterých je ambra, působí tak jako starosvětsky, takový voskovohořící akcent...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:47
Reakce na domenica:

Tak moderní je určitě. Ale o orientu Miru nepsala a právě psala, že santal ne.

Jo, ty sušenky jsou tam moc krásné a vůně je to určitě hutná, tak jak má Miru ráda, jenže zase už ji znám natolik dobře, že mám zároveň obavu, že to dřevo tomu Miru neodpustí.

Mě tam totiž ten kašmeran bohužel taky začal silně rušit.

No uvidíme, až jí pošlu ten vzorek.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:48
Reakce na Miru:

Aha... no prostě mě se nezdá Alambar starosvětský, nemůžu si pomoct. Ale kolik lidí, tolik nosů... 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:55
Reakce na wendulka:

Tak ještě jedno kolo... 

Miru o orientu nepsala... ale ani nepsala, že ten parfém xy nemůže mít orientální tóny. A hlavně, ten výčet složek, který uvedla, byl takový, že mi okamžitě a spontánně přivedl na mysl Dries van Noten. 

A že santal ne... možná jsem to přehlédla, ale bylo to vůbec v tom původním Miru příspěvku od začátku?   A pokud bylo, reagovala jsem jen na tu první část příspěvku, a ten požadavek vztáhla jen k té druhé hledané vůni - vanilkové. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 13:42
Reakce na domenica:

No mě Dries Van Noten taky hned napadl, ale když jsem si právě přečetla v požadavcích u té druhé vůně, že santal ne, tak jsem si to vztáhla nakonec i k té první, tedy Driesovi a udělala z toho komplet. Jelikož to je zrovna ten případ, kdy tam ten santal s kašmeranem má tendenci vytvářet přesně to rušivé rostlinné "jídlo".

Ale třeba to její kůže dělat nebude nebo se jí nos na to nezaměří. Mně to bohužel udělal a už nejsem schopná se toho zbavit.