Vždycky samozřejmě ne; existují i lásky na první přivonění, u nichž o stálosti vztahu není nejmenších pochyb (například Fugit Amor v poslední době).
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Mě teď docela zajímá tvoje kadidlovka Eau de Madeleine - není podobná Cardinalu od Heeleyho?
došel mi Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert Extréme a nedaří se mi ho nikde rozumně sehnat
neporadíte prosím nějaký důvěryhodný zdroj?
Ano, stovka flakonů je obvykle množství, u kterého se člověk uklidní. Já mám poměrně dost limitek a už nevyráběných vůní. Kromě toho měla na počet flakonů vliv mateřská - abych se nezbláznila z dětí, pak návrat do práce - abych neměla pocit, že se dřu zbytečně. Od té doby spíš udržuju "hladinku", protože to množství mě trochu děsí a radši nic moc nezkouším, abych to nemusela řešit. A také mám mnohem méně času, tak si jen užívám, co mám.
Na tomhle koníčku je výborné, že se dá zavřít do šuplíku na libovolně dlouhou dobu a vrátit se k němu kdykoliv, bez nároku na čas a průběžné investice. A i v tom mezidobí mě těší vždy, když beru flakon do ruky.
Léta dřiny a odříkání - tím jsem chtěla říct, že postavit takovou "poličku" muselo dát spoustu práce a že to nebylo hned.
Práce... tak to nevínímám, ale je fakt, že hned to nebylo. Velká část miniaturek a některé flakóny jsou opravdu staršího data.
K té stovce flakonů se většinou dopracují a zastaví se u ní ti, co do toho kdysi jako nováčci spadli rovnou po hlavě a ta rozvaha u nich nastoupila poněkud později, no. Taková poslední záchranná brzda
.
Nebo ti, kdo začali dřív, no. Pokud si dobře vzpomínám, nikdy jsem neprocházela nějakým obdobím intezivních nákupů, touhy poznat všechno a hned... ani jsem zatím nepocítila touhu si od parfémů odpočinou. Taková klidná, konstatní síla.![]()
A abych pravdu řekla, kdybych si nevedla virtuální poličku, neměla bych ponětí, kolik těch vůní je na té skutečné a samozřejmě bych tipovala o dost míň. Spousta těch vůní je někde uložených, běžně je nenosím, jsou to taková olfaktorická alba vzpomínek...
Mě to často naopak od neuváženého nákupu uchrání. A mnohdy paradoxně i tehdy, když se mi líbí vzorků víc - tak dlouho se rozhoduji, který flakón dostane přednost, až se objeví nějaký nový vzorek... a celý rozhodovací proces se rozběhne znovu.
Tohle velmi dobře znám. K dokonalosti (ve smyslu ušetření nemalých financí) jsem to dotáhla u Amouage. Ale když tam to rozhodování bylo vždycky nesmírně těžké... než jsem se dopracovala k Fate. ![]()
Máte, prosim, někdo zkušenost s vůněmi
Black Opium EdP
a
Black Opium Nuit Blanche.?
Vydrží vonět dlouho s aspoň průměrnou intenzitou a nejsou to lacině vonící vody.?
Ráda bych něco, co jsem ještě neměla, ale voní to podobně jako Code Ultimate, Angel, Addict nebo tak něco...
Nuit Blanche je povedená odnož.
Doporučila bych pozornosti ještě Modern Muse Nuit, moc hezká vanilka.
Zapomněla jsem zmínit :)
Byl by Armani Prive Eclat de Jasmin vhodny darek pro excentrickeho muze, ktery ma rad kvetinove/jasminove vune?
/Chtela bych vybrat nejakou mene omamnou a "vrazednou" jasminovku./
BTW Kdyby nahodou cetla wendulka, tak je to ten, ktereho jsi zahledla u Frau Tonis...![]()
Dekuji.!
Jasmin Noir EdP Bvlgari je krásný na muži...
... diky, vyzkousim... /ja mam Bvlgari Jasmin Noir L´Essence, ten je pomerne hodne omamny, Jasmin Noir vypada decentneji.../ jeste jednou diky... ![]()
Já bych takovému muži nesla Eclat de Jasmin s velkou mašlí a velkou radostí, že si ji užije. Je to nádherný nevražedný jasmín.
S Jasminem Noir od Bulgari mám ten problém, že ho téměř necítím. Ten jasmín, tu vůni... což mě mrzí, protože to málo co cítím se moc líbí.
Ja jsem si prave rikala, ze jasmin v Eclat de Jasmin je spis jako delikatni /a lehce koreneny/ jasminovy caj, takze mi pripadal jako idealni volba... Dekuju, ze jsi me v tom nazoru utvrdila... ![]()
Dnes jsem byla poprvé ve vavavoom a ano, Fugit Amor je úžasná. Hned jsem si zakoupila vzorky, FA mezi nimi nemohla chybět. Jinak paní majitelka je skvělá, testovaly jsme spolu snad 10 vůni a většinou se trefila. A taky jsme si krásně popovidaly. Moc příjemný den...
Jsem ráda, že v Brně máme konečně prodejnu tohoto typu.
Vždycky samozřejmě ne; existují i lásky na první přivonění, u nichž o stálosti vztahu není nejmenších pochyb (například Fugit Amor v poslední době).
a mohla bych rovnou začít od těchhle úžasných? jsem měla za to že se to musí nějak postupně "načichat" ale po tadytěch peckách nemám vůbec už chuť zkoušet něco obyčejnýho... nebo je to taky jen nějaká vývojová fáze?:-)
Koukám, že testování je v plném proudu. Před chvílí jsem na tobě viděla Aqua Sextius, co jí říkáš? Pro mě teda nejlepší Jul et Mad parfem.
a mohla bych rovnou začít od těchhle úžasných? jsem měla za to že se to musí nějak postupně "načichat" ale po tadytěch peckách nemám vůbec už chuť zkoušet něco obyčejnýho... nebo je to taky jen nějaká vývojová fáze?:-)
skok rovnýma nohama do luxusního vlaku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025