Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Sweet Potato
40052 příspěvků moje polička 20. června 2017 11:11
Reakce na slniecko:

Přesně jsi vystihla mé duševní pochody - l'Occitane první volba, ale na střelbu naslepo dost drahá. Děkuju za rady, zkusím tu od tina .

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 20. června 2017 13:07
Reakce na euridike:

... ja myslim, ze si jeji dvorni parfumer zacal nakonec receptury prizpusobovat evropskemu vkusu, v knize The Perfume Handbook jsem cetla, ze Katerina si nechavala pro sve parfemy dovazet suroviny primo z Grasse, takze si zrejme potrpela na kvetinove vune... Take pry primo v Grasse nechala zridit laborator, kde jeji lide zkoumali parfemy a jejich receptury, protoze Katerina chtela, aby se evropske/francouzske parfemy vyrovnaly tem arabskym... Taky je pomerne zname, ze Katerina nosila rukavicky napustene parfemem /a taky obcas nekomu venovala rukavicky napustene jedem, ale to uz je jina vec/... 

Tak k dispozici měli jenom to, co nabízela příroda, žádnou chemii... tak ty kytky se nabízely samy   Mám pocit, že tehdejší parfémy se nejvíc blížily dnešním kolínským, hodně ceněnej byl pomerančovej květ a neroli vůbec... plus vonný byliny, rozmarýn, levandule atd., takže byly asi dost svěží. Dokud tam nepřidali pižmo

A parfémovaný rukavice nenosila jen Kateřina Medicejská, napouštěly se voňavkou proto, aby se přebil pach použitý kůže

Offline Potrefenáhusa
38646 příspěvků moje polička 20. června 2017 13:12
Reakce na Sweet Potato:

mně z týhle série od YR voněj všechny, takový lehký příjemný vůně to jsou (nejradši mám šeřík :-))

Offline tina
6274 příspěvků moje polička 20. června 2017 13:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo, šeřík je taky fajn.

Offline Potrefenáhusa
38646 příspěvků moje polička 20. června 2017 13:25

ještě mi tam docela voněly tyhle, ale přišlo mi, že maj fakt slaboučkou výdrž

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:37
Reakce na slniecko:

Keď sa v Genesis popisuje poloha Edenu, tak jedna krajina, o ktorej sa hovorí sa popisuje ako dodávateľ nejakej vonnej látky .

A starý parfumistický vianočný vtip:

Čo dostal Ježiško k narodeniu? No predsa jednu voňavku, druhú voňavku a peniaze na ďalšiu .

Uložiť

To je dobré . A že bych obě brala všemi deseti. Nakonec i ten třetí dar .

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 20. června 2017 16:20
Reakce na barbucha:

Tak k dispozici měli jenom to, co nabízela příroda, žádnou chemii... tak ty kytky se nabízely samy   Mám pocit, že tehdejší parfémy se nejvíc blížily dnešním kolínským, hodně ceněnej byl pomerančovej květ a neroli vůbec... plus vonný byliny, rozmarýn, levandule atd., takže byly asi dost svěží. Dokud tam nepřidali pižmo

A parfémovaný rukavice nenosila jen Kateřina Medicejská, napouštěly se voňavkou proto, aby se přebil pach použitý kůže

S tim samozrejme souhlasim - chtela jsem tak nejak rict, ze puvodni arabske parfemy byly zrejme hodne silne a aromaticke /s ohledem na puvod, tradici, pouzite suroviny, koreni/, takze evropsti parfumeri si ty receptury ponekud odlehcili - a samozrejme se snazili pouzivat suroviny, ktere v Evrope byly dostupne. Katerinu Medici jsem v souvislosti s parfemovanymi rukavickami zminovala proto, ze to pry byl primo jeji "vynalez"  /a jejiho parfumera Renata Bianca/.

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:01
Reakce na euridike:

Jestli to byl přímo její vynález, to si nejsem tak jistá. Spíš bych řekla, že to byl jeden z trendů, který už frčely ve Florencii  Jejího parfuméra znám, mám tady o něm celej článek 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:10
Reakce na barbucha:

... rozhodne se nechci o tato fakta nejak hadat, nejsem odbornik, mela jsem jen pocit, ze jsem v knize The Ephemeral History of Pefume cetla, ze tuto modu zavedla Katerina na franc. dvore - a odtud ze se pak sirila do Florencie... A samozrejme je pravdepodobne, ze parfemovane rukavice Katerina sama nevymyslela, jen z nich udelala "modni trend" a povysila je na modni doplnek... 

Offline slniecko admin
19495 příspěvků moje polička 20. června 2017 18:22
Reakce na milacka:

Neviete mi poradiť, či internetový obchod libertylondon.com zasiela aj na Slovensko?

Chcela by som si objednať parfum, ale nie som anglicky zdatná.

Ďakujem.

EU poštovné 15 libier s tým, že plný zoznam krajín do ktorých zasielajú sa ukáže až po registrácii...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. června 2017 19:19
Reakce na slniecko:

Ďakujem, pokúsim sa teda o registráciu a uvidím. V ponuke majú Fleur Burlesque a ten by som chcela mať na poličke.

Offline slniecko admin
19495 příspěvků moje polička 20. června 2017 20:50
Reakce na milacka:

nz...tak daj potom vedieť, ako to dopadlo!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. června 2017 20:56
Reakce na slniecko:

Dám. A možno to pôjde aj bez registrácie, priateľkin syn pracuje v Londýne a nepravidelne chodí domov. Skúsim ho požiadať o priateľskú službu.

Offline slniecko admin
19495 příspěvků moje polička 20. června 2017 21:15
Reakce na milacka:

Tak, to nie je na zahodenie takiýto kontakt .

Offline viktorka_od splavu
49162 příspěvků moje polička 21. června 2017 11:43
Reakce na Amun:

když je ten parfém "správný" tak cítím jen když začuchám:-) taktéž když se k někomu víc přiblížím, zejména u chlapů fakt nemám ráda když voní na dálku, až při podání ruky/polibku na tvář atak

"polívačku" kterou se zlívám už dlouho necítím vůbec, a naopak některé vůně co mi vadí (typicky ty "aldehydy" asi? co tak řvou v no.5) cítím strašně strašně a nemůžu se toho zbavit a rozbolí mě hlava-asi jako bych rozlomila obyčejný bílý mýdlo a vrazila nos rovnou do toho lomu a zhluboka nadechla a to furt, uaaa, normálně to pálí v nose:-(

a dneska si užívám fugit amor,  dávám si na hřbet ruky a už si všichni musí myslet že su cvok, protože se každou chvíli očichávám:P (a bojim bojim že mi už dochází vzorek

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. června 2017 11:44
Reakce na Amun:

ja ze sebe cejtim jen hodne vyrazny dryaky, a to jeste jen v obcasnych zavanech (treba z vlasu), jinak mam ke svym vunim naprostou cichovou slepotu. ale asi ze me neco citit je, protoze minule mi matka pochvalila teazzurru i po trech hodinach po prestriknuti...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. června 2017 11:52
Reakce na Amun:

ja jo, protoze jsem se docetla, ze tam vune dobre drzi. strikam si to zezadu pod vlasy :D

Offline viktorka_od splavu
49162 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:07
Reakce na razorblade:

ja jo, protoze jsem se docetla, ze tam vune dobre drzi. strikam si to zezadu pod vlasy :D

to dělám taky:-)