Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 11:50
Reakce na nellielovett:

Kdybych měla poličku, odkážu Tě rovnou na ni.

Byredo 1996 Inez & Vinoodh, Terre de Sarment, Cuir Lancome, Memoir, Angel Cuir, Lutens Feminité du Bois, Lutens Santal Majuscule, Tom Ford Noir for Man, Oud Wood, Montale Attar, Miller Harris Fleur Oriental, Ambra di Luna, Harmatan Noir, Ambre Muscadin, Hyperessence Matale, Aomassai. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 12:34
Reakce na Mirka:

Děkuji, píšu si seznam do diáře a budu zkoušet. Prozatím jsem zkusila objednat 2 vzorky, Lutens Santal Majuscule a Tom Ford Noir for Man.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:02
Reakce na nellielovett:

ja mam hodne koreni a dreva jeste v lutensove serge noire, ale obavam se, jestli uz neni prilis panska (navic na moji kuze, narozdil od nekterych zdesenych recenzi, je to velmi krotka vune)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:10
Reakce na razorblade:

Díky, píšu si. Já se stejně budu muset někam zastavit, kdybych měla od všeho koupit vzorek...

Já teď používám přítelův Dior Homme, který je pánský a s tím jsem naprosto ztotožnila. Jen bych právě chtěla přidat něco trochu víc ženského.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:17
Reakce na nellielovett:

ja se velice zensky citim treba v bvlgari black (ale to by asi nebylo uplne podle tvyho vkusu, protoze je tam sladka vanilka) a nebo v lutensove l'orpheline, v ty ale taky neni zadny koreni nebo uzeny drevo :)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:33
Reakce na razorblade:

V pohodě, no budu zkoušet. Tak nějak přesně vím, co bych chtěla, jen to neumím popsat. Mohla bych se navonět většinou toho, co má doma přítel. Voní mi skoro všechno, ale prostě z toho cítím, že se jedná o pánské vůně. Což mi i nevadí, ale chci "nějakou vůni k sukni." 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:38
Reakce na nellielovett:

Pridám aj ja svoj skromný tip. Hermes Rocabar. Viem nehľadás pánsku vôňu ale tato ma v poslednej dobe veľmi zaujala. Kúpila som ju priateľovi a používam ju aj ja  Nádherná jemná drevitá vôňa plná korenia. Prepáč ale na popisovanie vôní som antitalent na druhú,to ti musí stačiť :-D

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:51
Reakce na nellielovett:

kdybys potkala vyzkousej i tuhle 

Agaressence Brecourt

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:04
Reakce na paktofonika:

Tvůj popis je dostačující.  Mně pánská vůně nevadí, naopak, jen chci, aby si mi hodila k určitým příležitostem. Vzhledem k příjemné ceně jsem přihodila do košíku. Kdyžtak přenechám příteli.

viktorka_od splavu děkuji. Tady u těch dražších vůni budu muset počkat, až na ně někde natrefím. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:15
Reakce na nellielovett:

Zajdi si do Vavavoom na Starobrněnské, doporučuji Masque Milano a Aedes de Venustas, obsluha (velmi příjemná) už tě nasměruje, které vůně konkretne. Mohla by se ti líbit i novinka WienerBlut https://www.parfumanie.cz/database/detail/unheimlich-wienerblut .

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:19
Reakce na Krehutka:

Děkuji, měla jsem tam v plánu zajít pro poukaz k narozkám. Tak se určitě porozhlídnu.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:21
Reakce na Krehutka:

Super, koukám, že se dá koupit i malý set vzorků. 

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:22
Reakce na nellielovett:

kdybys chtela vzorek podivam se po nem, ja ty co se mi libi spotrebuju, ale co jde do panska, byt se mi to libi, nemuzu. chlap by ji taky nosit myslim nemohl, v jistym casovym useku je dost kvetinova. 

vubec se mi ty vzorky nejak hromadi.. ale zas nemam jic extra abych si to troufala nabidnout hromadne:-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:26
Reakce na nellielovett:

Jo, dá, já tam taky šla pro malý set a odešla s 2 velkýma . Ale poukázku mi pak sloucili do jedné, takže nákup vůně už byl s velmi příjemnou slevou.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:32

Jinak momentálně pasu po nějaké echt kožené vůni, v podstatě ocichavam vše dostupné s Cuir v názvu a marnost nad marnost. Poslední průšvih byl s Dior Cuir Cannage, tam mam velmi silný odér starého nastrouhaného mýdla, ten fakt nejde. 

Nemáte tip na koženou vůni, která opravdu voní jako kůže?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:54
Reakce na Krehutka:

na mne je hodne kozena kelly caleche, ale kabelkove kozena, ne treba jako kreslo nebo panska bunda

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 15:03
Reakce na Krehutka:

Jinak momentálně pasu po nějaké echt kožené vůni, v podstatě ocichavam vše dostupné s Cuir v názvu a marnost nad marnost. Poslední průšvih byl s Dior Cuir Cannage, tam mam velmi silný odér starého nastrouhaného mýdla, ten fakt nejde. 

Nemáte tip na koženou vůni, která opravdu voní jako kůže?

Parfum d´Empire - Cuir Ottoman. Nejrealističtější vůně čerstvě vyčiněné kůže, jakou jsem kdy zkoušela.

A není špatná ani "kožená" kolekce od Byredo: La Botte, La Selle, Le Gant. Ovšem cena hodně vysoká..

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 15:14
Reakce na Krehutka:

Naomi Goodsir Cuir Velours

Serge Lutens Cuir Mauresque (akorát nevím, jestli se ještě dělá)

Serge Lutens Boxeuses

Chanel Cuir de Russie

Maître Parfumeur et Gantier Cuir Fétiche

Gres Cabochard

L´Artisan Dzing!

Armani Privé Cuir Noir

Aigner In Leather Woman

Lancome Cuir (i když po reformulacích už to není, co bývalo)

Piguet Bandit (ale to samé s reformulací)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 17:04
Reakce na macko.pu:

Super, děkuji mockrát.

Všem...

Vyzkouším, co půjde a snad něco vyberu.