Angélique Noire je nádherná, mám ji moc ráda. Jako někdo, kdo má s migrénou své zkušenosti, doufám, že tě už zlobit nebude a budeš si ji jen a jen užívat.
Váš další parfémový nákup?...aneb aktuální parfémová přání/plány
Yvraine Opravdu je výjimečná, mám Baiser de Russie, což je taky zelená vanilka, ale Angéligue je trochu drsnější a temnější. Děkuji a přeji ti taky klid a pohodu bez toho zla.
Evanilla Já mám ještě původní Moscow a Angeliku v odstřiku. Mám ráda obě a přijdou mi dost rozdílné, takže určitě využiješ obě. Já nikdy nemůžu říct, že mám migrénu z vůně, ale někdy potom tu vůni taky nějakou dobu nemůžu nosit.
Evanilla Angélique Noire mám ráda, ale pro mě je to vůně jen na občasné nošení. A spíš do chladnějšího počasí - začátek jara, podzim.
Přeji, at je Ti s ní dobře a už Tě nezlobí. ![]()
Evanilla Přeju ti, ať ji dáváš, protože mně s ní stačila kdysi 1noc plná probouzení a bylo mi zle. Přitom ji též považuju za krásnou vůni.
Dalia Já jsem jí také nosila spíš v zimě a moje kamarádka v létě, ve 30 stupních u nás na chalupě. Tam se mi zalíbila mnohem víc, protože v tom horku se krásně rozložila. Od té doby léto
.
Korsičanka Škoda, občas nic nenaděláš.
Angélique Noire v létě... hmm... to musím vyzkoušet, vůbec by mě na léto nenapadla. Jaká je v teple? Já ji nosím vždy jen o adventu a o vánočních svátcích, mám ji vysloveně spojenou s Vánoci, v téhle době nenosím nic jiného. Hrozně mi evokuje vánoční atmosféru a pečení perníčků. A nejsem sama... manžel se dvakrát nachytal ve stylu: "Jé, ty jsi pekla perníčky? Aha... tak nic."
Yvraine V létě mi z ní víc vystupuje ovoce a andělika (neznám teda tu Paulovu, jen tu naši). Možná ji v létě chybí ten nádech vánoc, to koření.
Jako vánoční jsem měla zařazenou Tonku Imperiále a potom jsem si ji omylem dala v teplém dni. Najednou přišla spousta pochval a v tom teple byla zase úplně jiná. Do té doby jsem ji nosila jen v mínusových teplotách
.
Renusatko Tak to budu muset vyzkoušet. Zatím jsem se AN neodvážila v horku vytáhnout. A píšeš, že i Tonka je hezká v teple?
Pro mě to dosud byla také taková adventní vůně.
Tonka Imperiale spolu s Iris Ganache přichází na řadu v lednu
. Jsem hrozná konzerva, musím očividně začít víc experimentovat.
Renusatko mne se z AN v teple udelalo dost spatne :(
Renusatko Určitě, jsou o dost jiné, přes ty podobné charakteristiky. To já taky nemám nikdy jako spouštěč migrény vůni, ale problém je, že pak si ji s tou nevolností můžu spojit a už to nejde. I to byl jeden z důvodů, proč jsem měla takovou pauzu - nosila jsem dokola parfémy, které mě při migréně obtěžovaly co nejmíň a neměla jsem chuť ani nic nového pořizovat. Bylo to totiž týden co týden, co mi bylo zle, že jsem byla několik hodin vyřazená z provozu, naštěstí většinou odpoledne a večer.
Dalia Taky spíš myslím na chladnější počasí, i když třeba ten zmíněný ruský polibek
je v létě snad hezčí než v zimě. No a teď když jsem Angélique zkoušela, bylo taky teplo a dobré... A děkuji ![]()
Korsičanka To ti věřím, a mrzí mě to, ale nějak tak podobně jsem to měla s Portrait of a Lady. Voněla jsem se s ní mimo jiné na spaní a pokaždé hororové sny
Šla z domu. Uvědomila jsem si pak, že pro mě ty těžší orientálky nejsou.
Iris Ganache ani Tonku som veru v teple ešte neskúšala. Ale pre mňa sú letné vône Oriental Brulant, Shalimar a Myrrhiad
A zas mnohé kvetinové vône môžem nosiť len v chladnejšom počasí, lebo v teple na mne zhnijú.
sisa.b Takže tu Tuberózu budeš mít asi až na zimu?
Mmch Shalimar já taky teď a extrait je fakt úžasný
Ještě musím zkusit EdP v řádném nástřiku![]()
Korsičanka to veru neviem, ale Narcotic Venus je moja jarná a Vjolu môžem okrem leta celoročne.
sisa.b Já jsem si odvezla od mužovy dcerky dnešní odstřik, protože jí leží v dolní chladné koupelně(aspoň!) a vůbec ho za 2roky po podarování nepoužila
A najednou mi voní krásně![]()
Korsičanka no to verím
mala by som aj ja nejaké kožené vône skúsiť, veď mi voňajú.
Ešte som zabudla napísať, že Rose d'Arabie je moja letná vôňa ![]()
sisa.b Hu, ta by mě asi zabila:) Ale to většina tvých oblíbenkyň![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje