Luna Tak jsem si přečetla jak rychlochodíš a co myslíš, že dělám? Sedím u snídaně s Iron Maiden
Fear of the dark![]()
Cvičení doma
tina No tak to je super, mne bohuzel k snidani hralo Prasatko Pepina
ja jsem vcera chtela spis behat, ale nakonec to byla spis ta rychlochuze, pac bych se asi jinak prizabila v tom terenu.
Tak se mi podařilo jít dnes po práci do posilovny. V pátek normálě nechodím a bylo to poprvé a naposled. Úplně narváno. Lednový nával přišel trochu později. Co teda ještě nechápu, že mi přišlo, že skoro nikdo neví, co má dělat. Nějaké nastavování strojů nebo správné provedení cviků, tam nikoho moc nezajímalo. Já nevím, proč si baby neberou trenéra, který speciálně tady je majitel a dělá to zadarmo. Ukáže minimálně nastavení strojů a nějak uvede do základů posilování. Nejlépší model je jedna kamarádka, která ví prd, radí druhé. ![]()
![]()
Renusatko HA HA, ale pobavi teda, ne? Jeste ty kamosky byly dukladne namalovany, ne? Kazdej podle sebe, jak se citi, me by to sjelo s potem do oci a cau :)
Tady se ted rozmohlo s popularitou cviceni na instagramu hroznejch decek v posilce, jako ze 16-19, to je dobry dilo taky. S tema trenerama to nechapu, tolik to zas nestoji a predejit zraneni je docela podstatny. Rozvedte ty kamosky.
Ja mam nejcastejsi model bud jenom stroje a blbe plus cinky 2,5 kg a milion opakovani. A nebo "jedu podle insta abych mela bubble bum" a namalovany kocky drepujou na smith machine (ta klec, kde je cinka napevno) treba 50 kilo a bez te fixni tyce by nedali ani 15. NIkdo jim nerek, ze se to musi napred naucit navolno no...
Renusatko proto my se jeste zatim psychicky pripravujeme![]()
viktorka_od splavu To si hlavně vyberte nějaké dobré časy. Já mám výhodu, že můžu chodit dopoledne nebo už po 13. Dřív jsme zase naopak chodili až po 19, to už taky šlo. O víkendech je taky celkem klid.
Včera jsem šla na 14:30 a to bylo už hodně plno a když jsem před 16 odcházela, tak opravdu narváno.
Renusatko ja bohužiaľ tiež tak nejak
Len čo mi ukázala dcéra a mužova teta. Neviem, čo presne robiť, ani ako a keď som sa pýtala na nejakého trénera, tak dievčina (síce slušne, ale aj tak???) na mňa, že teda či sa chystám na nejakú súťaž, keď potrebujem trénera. Keď som jej povedala, že len neviem, čo robiť, tak mi ukázala asi 2-3 cviky. Pri ďalšej návšteve bola iná dievčina a tá ma odbila, že ona má plno a nemá čas sa mi venovať. Rok som tam nebola a teraz sú tam iné dievčiny a ja už nemám odvahu sa pýtať... tak proste dávam pás + stroje, ktoré dúfam, že mi neublížia, na podobných som cvičila pred dvadsiatimi rokmi.
sisa.b Ptát se někoho v posilovně nebo kamarádky, která tam už 2x byla je většinou na nic. Já třeba můžu někomu ukázat nastavení přístroje, ale nemám čas tam 10 minut kontrolovat, jak cviky provádí a ani bych si to netroufala nebo s ním projít celou posilovnu. Nevím, v jak velkém městě bydlíš. V Brně se dá najít i trenér, který s tebou jde do jaké chceš posilovny. Já chápu, že třeba někde trenér není ( v naší posilovně je jich minimálně 6) nebo, že na něj nemá (u nás to majitel dělá zdarma), ale potom nevím, proč si nenastudovat alespoň provedení cviků na netu. Dneska ta možnost je a sestavit si nějaký rozumný plán není zase tak těžké. Spíš mi včera přišlo, že si tam každý dá strašné zatěže, potom ten cvik neprovede správně a vlastně ani nic neposiluje, ale akorát to zavání úrazem. Spousta lidí sedí ohnutých, když posilují záda a to musím říct, že si všímám fakt průšvihových lidí, kde mlátí závaží nebo kde se holky hodinu baví, smějí a fotí na každém stroji.
Můžu ti ještě poradit stránky trenérky, která mi přijde moc šikovná. Pro začátek tam má pěkně ukázané cviky, nastavení i chyby, které se dělají. Můžeš si s toho sestavit takový základ. Určitě je toho víc, ale tuhle mám denně před očima. ![]()
http://www.fitnesstrenerbrno.cz/cviky/
Renusatko ďakujem veľmi pekne, niečo také som potrebovala
Ešte by som rada nejaký zostavený tréning pre začiatočníkov. Kolega mi jeden napísal, ale to je skôr cvičenie na doma.
sisa.b Já bych to teda sestavila z jejích cviků napřed tak nějak základní posílení těla, třeba po jednom cviku na skupinu svalů. Je dobré cvičit vždy skupinu svalů proti sobě, aby se měly "kde uchytit". Opakování nějaké 3 série na malé svaly, 4 na velké. Váha...pokud chceš opravdu sval vytvořit, tak by poslední opakování mělo být to poslední co zvládneš. Prostě ten pocit, že víc už nedáš ani jeden. Já si ty váhy dávám vysoké s opakování tak 8x a žádné extra obří svaly opravdu nemám. Co uděláš 4x20, to už moc posilování není a sval stagnuje.
Břicho a spodní záda třeba hyperextenze - vzpřimování na šikmé lavici, jeden cvik na přímé břišní svaly, jeden na šikmé
Vršek zad a prsa -záda - vodorovné přítahy v sedě a hrudní - tlak vsedě na stroji.
Nohy abdukce a addukce + nějaké dřepy a výpady na zadek
a ruce biceps, triceps a ramena po jednom cviku na partii.
To je rázem 12 cviků...což je na tu hodinu až dost.
0zero7 Momentálně bych taky byla za trotla, co jede jenom stroje. Chodím na kruhový trénink a kamagon, činky a rotoped doma a do posilovny se dostanu jen jednou týdně a na přesně vymezený čas, takže tam prostě jedu jenom ty stroje, protože doma je nijak nenahradím a jiného cvičení mám dostatek. Tak jsem chtěla jen poukázat na to, že ne každý, kdo nevezme v posilovně do ruky činku, je úplný hňup ![]()
Pinot Noir Ale to myslím tady nikdo neřekl, jen to, že na těch strojích cvičí blbě. Já třeba vůbec nesleduju, kdo má jak složený trénink a co cvičí. Ale když vidím, že jde po mně, 158 cm na stroj baba a má 180 cm, tak si třeba všimnu, že si to vůbec neupraví
. Když někomu při každém zpětném pohybu práskne závaží o sebe, tak se taky dívám, co tam dělá. Nejvíc asi sleduju ty ohnutý záda při všem.
Renusatko Mně pijou krev nejvíc ty plkající dvojice. Dělají to nejen ženský teda. Obsadí něco, nebo rovnou dva stroje vedle sebe, a půl hodiny se nehnou a žvaní a žvaní ![]()
Já zas pozoruju, jak plno ženskejch neovládá držení těla, všechno dělaj humpolácky, babochlapsky, záda kulatý, čumí jak bejci místo společenskýho úsměvu, fakt si řikam jakej chlap toto může pojmout....no pak tam jsou samozřejmě opačný, o 20 let mladší extrémy![]()
Mutziputzi Jo, to pozoruju hlavně na tom kruháči - máme tam asi 13 cviků a tak polovina z nich je na těch lanech TRX. U toho je potřeba většinou zpevnit tělo, stát rovně, přitahovat tělo rovné a pevné jak prkno. Docela čumím, kolik ženských to nezvládá! Vystrkují břuch nebo prdel (nebo i obojí
), prohýbají se, visí na tom jak hadrové panenky. Tonje kolikrát strašnej pohled ![]()
Mutziputzi Pinot Noir To držení těla a cvičení spolu titiž dle mého souvisí hodně. Já když jsem necvičila, tak jsem sice byla hubená, ale záda kulatý, ohnutý, břicho vyvalený a povolený a mohla jsem se rovnat, jak jsem chtěla. Jenže když cvičí a ani se rovnat nesnaží, tak se akorát ty disbalance prohlubují. Nebo když cvičí jednu svalovou skupinu...hodinu břicho a jiné svaly nemají a čekají, že budou mít břicho, jak modelka. ![]()
Jinak to hodinové kecání u jednoho stroje taky nemám ráda. Už jsem teda kolikrát řekla, jestli by se na 10 minut posadili jinam, že si tam jen zacvičím a můžou se tam vrátit.
Pinot Noir Tohle neni jen zalezitost posilovny. Staci se rozhlednout po ulici :( nedavno jsem videla kluka a rikala jsem si, co je na nem tak zvlastniho. Nic. Sel pekne vzprima. Prispivaji tomu i mobily. Taky se casto pristihnu, ze mam kulata zada a povolene cele telo, kdyz koukam do mobilu.
Ja uz taky musim nekam zajit.fyzicku mam ted desnou.nanestesti se radim k tem negramotum,co si ve fitku nevedi rady a treneru se stydi.takze to dopadne nejspis jen pobytem v kardioznone,kde se toho neda moc zkazit.
Jenze naposledy jsem si na pase vsimla,ze maj plnou ventilaci prachu,uplne chomace,hnus,nechat si to foukat rovnou do obliceje.upozornila jsem je na to,tak doufam,ze to vymetli.vubec se mi tam ted ale nechce.ach jo,ja se tak tesim,az se budu moci vratit k plavani,to je jedine,ceho jsem jakz takz kvalitne a hlavne pravidelne schopna. Jinak neucvicim fakt nic,ani pilates,je to zoufale.na trx ani nepomyslim, muj core system uz drzi jen silou vule.a vubec,toto vlakno mi pusobi depku:)
Renusatko vidíš, tie opakovania sa tiež kus od kusu líšia
Tá dievčina mi hovorila 3-4 série, po 12-15 opakovaní. Ďalšia že aj 20 dáva. Pri posledných mám fakt pocit, že viac nedám, ale teda možno by som mohla skúsiť vyššiu váhu a menej opakovaní. Svalovicu mám vždy aj tak. Drepy a výpady neznášam, kolená prostestujú.
Dnes som dala dve hodiny sánkovačky na svahu, pekná makačka to bola
Najskôr sme si ten svah museli udupať, zadok a stehná cítim riadne.
sisa.b jj, to opakování se určitě liší. To opakování 16-20 je takový zažitý pro ženy. Taky mi ho radil trenér a vidím to cvičit denně. Dělala jsem to takhle asi 2 roky, děsně překvapená, že se nic neděje.
Spíš jde o to, co od toho cvičení očekáváš. Tady mi to jednou vysvětlil kamarád. "Co se tyce rustu svalu, resp. jejich objemu opravdu se vyuzivaji vahy s kterymi jsi schopna provest 8-12 opakovani v 3-5 seriich s minutovou mezerou mezi seriemi. pokud chces trenovat svalovou vytrvalost ( vlastnost svalu ) vyuzivej vetsi pocet opak. s mensimi pauzami. pokud chces trenovat silu ( opet vlastnost ) vyuzivej vahy s kterymi dokazes 1-5 opakovani s 3-5 min pauzami:-)"
Jenže svalovou vytrvalostí spíš zlepšíš opravdu tu výdrž. Silovou to, že máš sílu a využívají to hlavně chlapi a ženy většinou jen do soutěží. Nejlepší pro mě je teda růst svalů a rozhodně po dvou letech takového cvičení nemám svaly, jak chlap. S každou novou svalovou hmotou, kterou vytvoříš se ti zlepšuje spalování. Zpevňuješ tělo a pálíš víc tuků.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje