Vlasy a barvy, přelivy, barvicí šampony a tužidla a...

17. února 2015 17:26
Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 03:43

Catherinne prepač, že zase otravujen, ale....mam vlasyv hroznom stave (odrasty, aj si šedinami). Riešim to vlasovým púdrom, ale, no...Musela som totiž náhle odcestovať a vôbec netuším, kedy budem nazad. Tu sa poriadne nikam nedostanem, ale pred odchodom som si ešte hodila do kufra dva farbiace kondicionery Maria Nila, ktoré som si kedysi kúpila v nejakom nadseni a nikdy nepoužila.

Nemáš s nimi náhodou skúsenosť?

Hlavne ma zaujíma, či nebudú neskôr robiť problémy pri farbení u kaderníka (hej, už mam vyhliadnutý novy salón). Totiž moja bývalá kaderníčka mala dosť problém s tým, ak som použila Collistar, alebo Alcinu. 

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 07:54

slniecko tohle neznám, ale obecně, barvící kondicionér není žádná velká chemie, takže by to při následném barvení nemělo nic udělat. Pokud jedeš tak zhruba ve svém odstínu barvy. 

(jakože bordo kondicionér na blond vasy by pak aai vadil )

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 11:07

Catherinne ďakujem !!!

Ja sa veľmi usilujem o vlastný pôvodný odtieň vlasov, myslim, ze  mi tak najprirodzenejšie ide k pleti, takže prvá úloha pre nového kadernika bude, ako ho vrátiť späť ;)

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 12:04

slniecko ale to je hezká práce, chce to sice nějaký čas, ale výsledek často stojí za to. Držím palce

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:36

Catherinne ďakujem

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:03

Počujte, mňa by zaujímalo, čím to je, že keď ma vyfénujú v kaderníctve, tak odtiaľ odchádzam s rovnými (to by mi v zásade bolo jedno) ale hlavne úplne hebké vlasy?

Je to nejako fúkaním? Nikdy si teda nepýtam "fúkanú", ale oni to aj tak fénujú cez nejakú kefu, asi okrúhlu.

Je to tým fénovaním? Ak áno, čo je to za kefu, hocijaká okrúhla? 

Či je to proste iba prípravkami, čo mi na to dajú?

Normálne keď sa vyfénujem, tak mám vlasy ok, aj keď nie také hebké a niečo medzi rovnými a zvlnenými.

Offline Miru
16326 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:04

slniecko 

Je to hlavně způsobem foukání(už to tu Catherinne vysvětlovala),

a pak i druhem používaných kartáčů, no a v neposlední řadě i vhodnou vlasovou péčí.

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:07

Miru čiže potrebujem kefu na to.

Catherinneprosím, aká to je kefa? Je to jedno, len okrúhla, alebo nejaká špeciálna?

Offline Miru
16326 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:10

slniecko 

a dodržet ten správný postup

Offline viktorka_od splavu
48918 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:15

slniecko presne tim jak jsem tu popisovala foukanim uhlazovat ten povrch vlasu po smeru rustu, tu "sisku". 

kartac idealne keramicky, "deravy" https://www.notino.cz/brushart/hair-keramicky-kartac-na-vlasy/p-16038751

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:45

viktorka_od splavu super, vďaka!!! V čom spočíva rozdiel medzi veľkosťami?

A ešte je tam popis "Kartáč je určen pro použití s fénem. Vytvoříte s ním ve vlasech měkké vlny.".

Jemné vlny mám normálne (a som s tým spokojná). To, že sa z kaderníctva vrátim s rovnými vlasmi je nejako technikou toho, ako to robia?

Ja chcem radšej tie mäkké vlny...ale tak hebké ako keď mi ich vyrovnajú.

Proste, nenáročná som ...

48918 příspěvků moje polička 10. března 2025 18:22

slniecko pobav se o tom s kadernici, ona by ti mela tu techniku foukani dohladka vysvetlit nazivo, to je nejlepsi. stejne tak i velikost kartace, nebo Catherinne povi, jestli ho chces porizovat hned, ja si taky nechala doporucit. jinak moje kadernice umi na prani vyfoukat dohladka a z toho udelat ty vlny- tak se te sve optej umi-li to. ale ze bych se to ja naucila je vyloucene, ty jsi treba sikovna:-)

hlavne vlny nedelat zehlickou-normalne to jde tim kartacem a fenem. kdybych to nevidela neuverim:-))

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 10. března 2025 20:25

viktorka_od splavu no, ona sa ma aj pýtala, či chcem vlny, keď tak nad tým rozmýšľam...tak som sa jej opýtala, že či to na mojich vlasoch vydrží, ona sa zamyslela a skonštatovala, že nie, že jedine ak by som to chcela na večer na jednu príležitosť.

To som si ale myslela, že to myslela nejaké vlny ako "účes", ja myslím skôr také vlny, ako sa mi normálne urobia zakaždým, pokiaľ mi to kaderníčka nevyrovná

Ako som úplný amatér v tomto, keďže mojim vlasom normálne stačí proste tuháč a prefénovať, tak som to nikdy nejako neskúmala...

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 10. března 2025 21:56
Reakce na slniecko:

Počujte, mňa by zaujímalo, čím to je, že keď ma vyfénujú v kaderníctve, tak odtiaľ odchádzam s rovnými (to by mi v zásade bolo jedno) ale hlavne úplne hebké vlasy?

Je to nejako fúkaním? Nikdy si teda nepýtam "fúkanú", ale oni to aj tak fénujú cez nejakú kefu, asi okrúhlu.

Je to tým fénovaním? Ak áno, čo je to za kefu, hocijaká okrúhla? 

Či je to proste iba prípravkami, čo mi na to dajú?

Normálne keď sa vyfénujem, tak mám vlasy ok, aj keď nie také hebké a niečo medzi rovnými a zvlnenými.

​samá otázka

takže, hebké vlasy... určitě je to použitím přípravků, šampon, péče, ale i tou foukanou přes kulatý kartáč vlasy změknou.

Určitě si v kadeřnictví šampon a péči můžeš koupit na domácí použití. Zítra vyfotím můj momentálně nejoblíbenější přípravek který dělá naprosto hedvábné vlasy a nezatíží ani ty jemné.

Kartáč... nejlepší na uhlazení struktury je z kančích štětin, ale je to dost dřina. Typ štětin co dala viktorka_od splavu je pro foukání jednodušší. Pravidlo objemu a vln je, že když chceš objem, vol menší kartáč, hodně velký kartáč vlasy uhladí, ale budou mít menší objem. Zítra ti je můžu vyfotit v ruce ať máš představu. 

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 10. března 2025 23:40

Catherinne vďaka!!!

Taký štetinový mám doma, ale plochý a ano, nemám naň trpezlivosť...a vobec ma nenapadlo ho pouzit na mokre vlasy, alebo pri fenovani.

Ja mam dosť dlhe, skor huste a tazke vlasy, ak to teda robi nejaky rozdiel...

48918 příspěvků moje polička 11. března 2025 10:47

slniecko no tak se ji priste optej, jak ty vlny hodla vyrobit. muj predchozi kadernik je delal zehlickouto je na ten vecer. vyfoukane pres kartac vydrzi do dalsiho myti. 

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 11. března 2025 11:15

viktorka_od splavu to je dobry tip

inak skusala som dnes (vcera, ale az dnes mi to doschli) ten bezoplachovy kondicioner/masku k18

no a vlasy mam naozaj maksie, poddajnejsie, vyzivenejsie je asi blbost ked hovorime o mrtvej rohovine, ale take ak9by nacucnutejsie...

...ale matne...ked nepouzijem nic speci, tak sa mi priridzene lesknu.

Este skusim podvecer doma vyhrabat tu kefu z kanca, ci s tym nieco nedokaze.

Tak to budem brat asi ako zachannu kuru, ked budem mat vlasy nejako donicene a vratim sa ja pekne k svojim sampukom 2in1 obcas vylepsenych trochou octa.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:36

slnieckojá si tu masku K18  taky pořídil. po víc jak měsíci užívání hlasim spokojenost. Mám jemné vlasy a ty jsou nyní pevnější. V lesku nic nepozorují, ale mám moc hezky udělanou balayage  tak třeba proto. 

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:24

Malvin možno tým, že ja mám normálne pevné vlasy, že jednoducho nie je pre mňa

Offline slniecko admin
19367 příspěvků moje polička 11. března 2025 17:44

Sranda, tak to matné to bol taký nejaky povlak a tá kančia kefa to "vyleštil".

Ja viem, xže asi objavujem Ameriku...

...ale pre mňa je to Amerika...

Cítim sa tu ako škôlkárka...