Vlasy a barvy, přelivy, barvicí šampony a tužidla a...

17. února 2015 17:26
Offline Miru
16747 příspěvků moje polička 02. zaří 2025 14:11

slniecko 

...mám nebarvené vlasy. Kondicionér bych prakticky nepotřebovala, vlasy mi jdou bez problémů rozčesat po umytí.

Ale střídám to - někdy dám masku, někdy kondicionér, někdy nic.

Pokud jsou vlasy barvené, tam je to, myslím, celkem nutné. Jednak kvůli nevymývání barvy tolik a druhak kvůli ochraně narušeného vlasu.

Ale to by nejlépe poradila Catherinne asi

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 02. zaří 2025 14:17

slniecko pocki ty na vlasy do pasu nemas vubec kondicioner? jako zadny? nebo ti jen aktualne dosel

49256 příspěvků moje polička 02. zaří 2025 14:18

Miru ale ty mas kratoucky sestrih ne? nebo zmena?:-)

Offline Miru
16747 příspěvků moje polička 02. zaří 2025 14:19

viktorka_od splavu 

...jsem sice nakrátko. Ale i když jsem měla delší mikádo, platí pro mě to samé

(ale já mám vlasy zdravé, bezproblémové)

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 02. zaří 2025 15:20

viktorka_od splavu nie, len sampuk bud od Kvitok, alebo Godivu od Lush (kwd sa niekto zlutujw a donesie mi, lebo sa mi nechce platit to postovne kvoli jednej polozke), oni su nejako 2v1 a do koncekov, alebo ked sa mi niekedy trochu presusia tak par kvapiek Gisou olejceka.

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 17:02

Miru na ten šampó ne jeraz super zľava na https://www.niche-beauty.com/

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:11

Mno, mám nasledovný problém.

Vlani mi vypadalo množstvo vlasov následkom stresu. To je zažehnané, a všade na hlave mi klíčia nové ako mame žerucha.

Problém je v tom, že si robia čo chcú.

ako vždy som mala ten typ vlasov, ktorý mal na veci vlastný názor a navyše pri akomkoľvek zvlhnutí mi spravil "svätožiaru", ale toto je fakt moc.

Už som skúšala všetko, žo ma napadlo. Rôzne prípravky "antifrizz" a na to, aby boli vlasy "poddajnejšie" spôsobujú, že sú skutočne hebšie a mäkšie...ale ďalej si robia to isté.

Prípravky fixačné - gély, vosky a pod. spôsobia, že to uhladím, ale v rámci doslova minút sa začnú jednotlivé pramienky vlsov hrozivo vztyčovať do všetkých možných svetových strán, ovšem bojovo spevnené, vystreté a ostré, takže vo vo výsledku vyzerám ako nasratý ježko.

Kaderníčka sa mi to snažila skrotiť fénom a lakom zároveň, bolo to úžasné... teda bolo to úžasné celú tú hodinu, ktorú to vydržalo, ale zato ako byefekt sa mi v najbližších dňoch hrozne mastili vlasy.

Jediné, čo trošku pomáha je suchý šampón, ale ani to nie je veľká sláva.

Pozerala som teraz také tie elektrické kefy, niektoré sú ionizačné, niektoré dokonca parné....môže také niečo pomôcť?

Prípadne, čo by mohlo pomôcť?

Catherinne , náhodou by si nemala nejaký tip?

Prípadne niekto íný?

Offline Miru
16747 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:16

slniecko 

...já bych to co nejvíce vyživila vhodnými přípravky, aby vlasy byly na pohled lesklé, vláčné/"živé" a

pořídila si nějaké pěkné, klidně luxusní čelenky

(zda very simply nebo zdobnější je na tobě),

nebo sponky pouze na ofinu a zbytek bych nechala, až si dělá, co chce. Vlastně ideální - dáš čelenku nebo sponecky a jdeš.

Já jsem tým sponečky, nosím je v 90% dní...

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 26. června 2026 08:16

Obcas par sponiek pouzijem ako symbol snahy. Tu by som asi skoncila.

Prosiiiim, prosiiim, @Catherine, alebo niekto, kto vie o com hovorim, nejake tipy?

49256 příspěvků moje polička 26. června 2026 08:25

slniecko jediny co pomaha je dusledny fenovani dohladka. dokud to nezvlhne:-) 

jinak ted mam od sve kadernice novy "zazrak" ale jeste nevyzkouseny poradne. zatim mela vzdy pravdu, tak snad

pouzit teda jako styling ne na noc.

jinak ja mam takove vlasy co popisujes uz mnoho let a nic, fakt nic jinyho nikdy nefungovalo a ty hrabeci rady co jsem kolikrat dostavala me umi vytocit dobela

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 26. června 2026 09:57

viktorka_od splavu ten Kerastese vyskusam, dakujem.

Fenovanie dohladka pomoze, aj ked na kratko, od kadernicky, ltora mi to robila aj s nejakym speci lskom to vydrzalo ten vecer, alle potom mi z toho laku hrozne zmastneli vlady.

Aj preto uvazujem, ci taka kefa neurobi presne ten ucinok vyfenovania fo hladka  lebo pri mojej dlzke bladov je to narocna procedura (pokial to nerobi ta kadernicka, hehe, ale tam obden byt nemozem).

49256 příspěvků moje polička 26. června 2026 11:26

slniecko pokud bys takovy pristroj objevila, dej prosim vedet!!

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 26. června 2026 13:22

viktorka_od splavu jasna vec...ale ak by si mala vykusane, ze toto nezabera, napis, nech nemam doma dalsi zbytocny kram

49256 příspěvků moje polička 26. června 2026 13:53

slniecko jasne, ja jsem nemocna tak si zatim netroufam myt vlasy na ty dutiny:-( pak poreferuju

Offline Černá kočka
1760 příspěvků moje polička 26. června 2026 15:59

slniecko Prepáč.

Ja se tu smeju, ale hlavne proto,ze to poznam, co vlas to osobnost. Kdyz jsem byla u kadernice ted v tomto saunovem pocasi, tak se sice snazila mi splnit muj obvykly pozadavek na hladke vlasy, ale nekde v pulce to tentokrat vzdala, protoze by toho na me musela pouzit strasne moc jak to vsechno drzelo tak dve minuty. 

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 29. června 2026 14:16
Reakce na Černá kočka:

slniecko Prepáč.

Ja se tu smeju, ale hlavne proto,ze to poznam, co vlas to osobnost. 

​No presne, clovek ma vycitky svedomia, ci im tu osobnost smie lamat!

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 29. června 2026 14:17

No, dalsi pokus, ktory mozem odfajknut.

Kamaratka mi poradila "mokry look".

Takze momentalne to vyzera mokre A strapate.

Zas musim uznat, ze medzi tymi ludmi motajucimi sa okolo kupalisk to zapadne...

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 02. července 2026 07:44

slniecko jsem zvědavá, co ti tu poradí. Ja na nic nepřišla... nejlepsi výsledky mám, když na to stříknu trochu laku a uhladím. A pak hydratace. Na moje vlasy hodne funguje Rice pudding. Mam ho uz rok, a kdyz ho použiju, vlasy jsou o hodně lepsi. Je to primárně leave in pro kudrnaté/silné vlasy, na jemné si nejsem jista, zda by nebyl těžký. Ja kudrnaté vlasy nemám a používám ho jako kondicionér (opláchnu, ale záměrně nedokonale), přijde mi, že to těm vlasům neco dává a jsou i míň rozlítané a krepaté. 

Offline slniecko admin
19547 příspěvků moje polička 02. července 2026 20:44

Gatita hm. Ja mám pomerne pevné vlasy (akurát teda dosť reagujú na vlhkosť), len táto lesná škôlka, čo mi tu rastie pomedzi ne, tak kým nedorastie také 2-3 cm, tak je to také "bábätkovské", jemné. Normálne kondicionér/masku nepoužívam, len keď chcem mať extra lesklé vlasy na nejakú príležitosť, ale ani vtedy ho nezvyknem dávať úplne k hlave, len do dĺžok, inak mi to mastnie. 

Ale vyskúšať to môžem. V najhoršom ak mi to zmastnie, tak to zmyjem.

Včera som vyskúšala rozmarínový olejček Botanica, mala som ho teda asi 2 hodiny a umyla a sú tie pidivlásky omnoho spokojnejšie, vyživenejšie a vláčnejšie.

Ale trčia stále rovnako:)