Je pravda, že Y.R. měl víc zajímavých vůní, o kterých můžeme bohužel mluvit už jen v minulém čase. Mě se líbila Venice, Ispahan a hlavně Néonatura Cocoon.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Clinique: Calyx
Původní verzi neznám, nicméně stejně jako jerry cítím v úvodu zralý angrešt, kromě něj ale i nezralé mango, guavu a šťavnatou zeleň. Jiskřivá zeleně ovocná fáze ovšem vezme poměrně rychle za své a Calyx se promění v kytičku něžných konvalinek s měsíčkem a růžovým poupátkem, poprášenou kosatcovým pudrem a usazenou na chypre základu s jemně kořenitým santalem. Vyzkoušet by měly zejména ty dámy, které už moc nebaví rozjuchané multivitaminové energeťáky a chtějí něco trochu dospělejšího.
Madonna: Truth or Dare
První fáze je bílokvětinovou smrští žvýkačkové ovocné tuberózy s gardénií, ovocného jasmínu, pomerančového květu s nádechem lesních jahod a lilie. Po rozvonění ovšem tuberóza vyklidí scénu a Truth or Dare díky vydatné dávce vanilky a pižma přejde do příjemně sladkých krémových tónů.
Aura/Mugler![]()
jako musím to nechat trochu uležet, ale momentálně je to vana zelené, ve které plave gumová jasmínová kytka, poté, co se v ní utopil asi vagon vanilky

viktorka_od splavu To zní téměř hrozivě!
Dalia je to fakt zvrácenost:-)) ale nemůžu říct že by to bylo vysloveně odpudivý:P
Já jsem zatím nenašla odvahu Auru vyzkoušet.
AURA Thiery Mugler
zelená.. krutopřísně sladce, se zvláštním podtónem.. to není žádná travička! (myšleno galbanum).. jo travička - ta by to mohla být. paní travička co míchá zelený jedy
fotbalisté bohemians vybíhají na čerstvě posečené hřiště, každý pusu nacpanou jejich oblíbenými bonbony.. a před začátkem zápasu je svorně vyplivnou do hromady nasekané trávy za čárou
ovšem pozor fotbalistům snaživá uklizečka vyprala dresy a hojně je naškrobila škrobem s vanilkovým aroma a pečlivě vyžehlila:-OOO. takový pohodový přátelák páté ligy to mohl být a teď to tu voní jak v nějaké prádelně košil pro bafuňáře
Vanilka!!! to je hotová vanilková pohroma
pejsek a kočička vařili vanilkový dort.. a na závěr tam nasypali sáček klokanek:-O
no a pak trochu gumového jasmínu. ještě víc gumového jasmínu. a ještě víc mentolek.
a dílo zkázy je dokonáno
na závěr se ukáže kousek santalu, aby na tu rakvičku přiklopil víko
po pěti hodinách ta pohroma zkrotne, pod sladce vanilkovým santalem lehce probleskují mentolky... a je to hezké. ale teda zvrhlé to je:-)

koukám až teď že to v začátku má být rebarbora, tak to ano, a voní to silně, ale dobře - ovšem ve chvíli kdy se tam přižene ta vanilka tak kombo s mentolem je na mě moc
jerry no, já bych se toho nebála:-) ne fakt, sice jsme doma asi půl hodiny kýchali, ale muž parfémy fakt nerad a na většinu říká "fuj co je to za smrad" a na tohle jen že je to silný, že to cítil už z chodby, ale není to fuj:-) určitě to nezvedá žaludek, to jsou mnoohem horší věci
jinak vzorek bohužel nemám, v notinu jsem si hojně stříkla na ruku
na druhou Miss Dior Blooming Bouquet, ale ta neměla absolutně žádnou šanci se prosadit, nějaká vodová chudinka to byla![]()
viktorka_od splavu Dobrá recenze. No je to Mugler, ten je vždycky divnej.
A malinko úchylný mi přijdou všechny jeho vůně.
viktorka_od splavu Mně se naštěstí silně nelíbí už samotný flakon Aury, takže už jen kvůli němu nemám chuť vůni zkoušet. A jak to tak čtu, tak o nic nepřicházím. Pěkná recenze! ![]()
viktorka_od splavu super recenze, pobavila mě :)
viktorka_od splavu Tak já zase mám ráda Womanity, líbil se mi vždy i flakón
. Jenže ve 30 ml tak pěkný flakón není a víc zase nechci.
Bottega Veneta Eau de Velours
Otisk rtěnky na kůži tvé …
Několika pepřovými zrnky okořeněné růžové políbení sladce chutnajících rtů, jemný dotek semiše na rozehřáté kůži těla a šťávou překypující modrofialová švestka lákající k nakousntí.
Něžně elegantní vůně snoubící v sobě jemný dotek růže s rtěnkovým akordem a velejemnou kůží položenou na zemitém pačuli, v němž se odhaluje i malá špetka ovocnosti. Velmi povedené, velmi návykové …

Renusatko womanity me bohuzel neoslovila, taky se mi libi flakon:-) ale chtela jsem aspon nejakeho toho vetrelce a v mrazu mi prisel dobry essence absolue.. tak jsem zakoupila rozpouzivany flakon ze to tim vyresim - no zatim prvni vec co se mi ztratila na poste![]()
Dalia Tu rtěnku u Bottegy já vidím tmavou a bez lesku, Dali. Tato - i poněkud světlejší - je pro mě Lipstick Rose:)
Ale popis máš přesný, ten se povedl
Jen pro mě tedy návyková ne, klidně se bez ní obejdu.
Korsičanka Mně se líbí moc. Budu ji potřebovat. ![]()
Dalia se Ti nedivím, je moc krásná. a já ji díky MiJe Korsičanka mám ![]()
alibi Jak ráda vám ji přenechám
To je přece fajn, že se nám líbí každé jiná - teda skoro každé![]()
alibi Korsičanka A nezkoušely jste BV Eau Sensuelle?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje