Robert Cavalli - Paradiso
Toto je ještě ta lepší varianta - odnože jsou chemické tak, že na ně je i Mendělejevova tabulka prvků málo obsažná![]()
A takový tristní obsah je v tak pěkných flakóncích.
Robert Cavalli - Paradiso
Toto je ještě ta lepší varianta - odnože jsou chemické tak, že na ně je i Mendělejevova tabulka prvků málo obsažná![]()
Dirty (Perfume) (Lush) - bylinková smršť - směs suchých bylin jak z pytlíku babky kořenářky (trochu na způsob Mandragore). Postupně se vmísila i hodně suchá levandule a něco málo kmínu. Rozvoněla se do květinově mýdlových duhových bublin. Dojezd je pak suchý, cedrově dřevitý, s neroli v podobě nasládlého suchého prachu z omítky.
"...a nemáte, prosím, náhodou tu novinku od Dary.?"
"Ale joo, támhle...", pokynula mi prodavačka směrem k regálu.
Hrnula jsem se naznačeným směrem s očima zapíchnutýma do polic a
za mými zády jsem ještě zaslechla, že prý už je to tu od vánoc, a že nic moc, že je to takové starodávné...
Hm.
Tak jsem si šplíchla na ruku a
- čekala jsem přezrále kikinovskou infantilnost nebo jakoukoliv formu snahy o vůni pro široké masy a
ono ne.
Prostě jsem vyvalila oči, spadla mi brada a
až jsem vymetla v nákupáku všechny butiky, co jsem chtěla,
vrátila jsem se pro:
L´Aura Vermi by Dara
...kdybych měla říct´ jedinou vůni, ke které bych tuto přiblížila, byl by to Shalimar.
Ale říkala jsem si, abych se případně nedotkla skalních milovnic značky Guerlain, že zapátrám v hlavě dál,
protože už jsem něco podobného cítila. A jo, naskočilo mi to -
Malha Linah.
Tak - teď jsem si stříkla na ruku, abych vůni rozpitvala.
A stejně, jo, Shalimar...
...prostě kosatec, delikátně hebce drhnoucí dřevito, někde v dálce teprve probouzející se - mé milované - labdanum, a sladkobolná měkce zlatistá pichlavost koňakovitého guajaku.
Dara nekecá - všechny uváděné ingredience ve vůni jsou.
Konzistence vůně je jako kdyby v pampeliškovém
(ten je řidší/odlehčenější/jakoby tančil.../ než klasický)
medu byly všechny složky roztaveny, rozpuštěny a provzdušněny prachovomohérovými peříčky pižma.
Vnímám opravdu i jistou dávku minerality, šedavé, perlící mi velejemně v nose.
Nasládlost pouze mírná.
Krémovost.
Lahodnost...
...a barva, když přivřu víčka, je barva medu, nyní ale už toho lesního a k tomu barva nebe před bouřkou - antracit, ocel těžkých oblak z pod nichž se snaží vykukovat poslední platinové paprsky slunce, než budou na čas úplně schovány...
...a vy si tak ležíte na zemi, ruce roztažené jako křídla, oči k nebesům a na patře zbytky karamelu bez cukru mísící se s mikrotabákovou dochutí.
Uvědomuji si i určitou stopu prašnosti z polních cest, ale tím, že přichází déšť/je cítit voda ve vzduchu, je i ona prašnost mírně, velmi mírně a příjemně navlhlá,
a nebo - teplý vzduch i s nanozrnky pylu nad polem se prolíná s pachem vlhké hlíny ukryté pod budoucím strništěm.
Prostě měkká prašnost, nedusivá.
...jestli aura ženy může vonět jako nejměkčí kůže/něco jak jelenice,
hedvábně sametová,
přelitá nesladkým sirupem z delikátně luxusně kouřových pryskyřic, zaprášených vláčně vlahým pudrem,
tak voní
krásně.!.
Jako, za mě, tahle vůně, resp. vůně od "hvězdy" a ne od zkušeného parfuméra -
BOMBA
PS: ...jo, krabička je zpracována levně(není jako podobné typy krabiček, vytuněné, od známých značek), ale ona kompozice je hlavně ODVAHA. Protože to opravdu není vůně pro širokou obec,
L´Aura je osobností...
Tak jsem se dnes konečně dostala k prvnímu vyzkoušení. Hele Shalimar vůůůbec. A ani Lipstick Rose, kterou cítí Korsičanka. Je tam sice v úvodu určitá fialková sladkost, ale ten rtěnkový akord to není. Spíš fialkový med s opravdu moc krásným křídovým kosatcem, vanilkou, kůží a pryskyřičnatou ambrou, přičemž medovou sladkost v základu vystřídá karamel.
Na můj vkus už na mně dost sladká hlavně v tom karamelovém dojezdu, no po hodně dlouhé době fakt poctivě udělaný, zapamatovatelnější mainstream. Úplně chápu, proč jsi do ní šla
.
Givenchy: L'Interdit (2018)
Ovocná třešňová tuberóza a sladký pomerančový květ s pačuli na vlně LVEB, voní po chvíli značně synteticky s ambroxanem v hlavní roli.
Giorgio Armani: Sí EdP Intense
Šťáva z černého rybízu s cukrem svařená na sirup, prokapávající bílým čistě vypraným plátnem, aby se v něm zachytila všechna zrníčka. Tmavočervený potůček ulpí na růžích a na pačuli a přenese jejich vůni do benzoinu. Příjemné.
...
Idole Intense - Lancome
Gumový jasmín, tráva tlející mezi hroudami mokré hlíny, seschlé slupky z pomeranče a trocha cukru. A ještě vlastně "akord chypre", to bude asi ta podivná vlezlá hořkost, která to všechno obepíná jako tuhý korzet. Nepříjemný výtvor.
Dočítám zpětně diskuzi... Idôle Intense jsem si koupila v nejmenším a hned nato v největším flakonu, libovala jsem si v ní, všude mi byla schválená. No a od té doby, co jsem otěhotněla ji nemůžu, ale silně
Strašně mě ruší, přijde mi chemická, vlezlá, silná. Pořád si myslím, že je to na současnou produkci ještě jedna z lepších, ale... No trochu doufám, že se mi to zase srovná, já s ní nahradila Coco Mademoiselle a trochu lituju ![]()
Daisy Skies (Marc Jacobs) - svěží vzdušné zelené listy fialek s uhlazeným ovocným tónem - lehká dívčí vůně, povedená a líbivá v nejlepším slova smyslu. Jednoznačně nejpovedenější odnož Daisy (a že jich je).
Tak jsem si ji před pár týdny koupila opět úplně naslepo (vloni jsem brala Eau So Fresh Spring a trefa)... No, loňská zelená Daisy Spring byla o dost hezčí, letošní modrá mě zprvu zarazila ohraným vodním tónem, ale nakonec ji užiju na takové to "domácí stříkání", běhání po doktorech apod. Nedrží a je potřeba se pořádně polít. Cítím v ní oproti původní Daisy i minerální, lehce slaný tón, naštěstí žádné mořské řasy ani nic podobného na mně nevylézá. Kdykoli bych ji ale vyměnila ta loňskou limitku, která už není nikde ![]()
Ti loňskou zelenou Eau So Fresh jsem koupila dceři a chodím se přiživovat, ta byla opravdu hodně povedená.
Daisy Eau So Fresh Skies (Marc Jacobs) - svěží vzdušné vodní, trochu zelená, ale veskrze víc než jemná.
Tak já jsem vyzkoušela Chloé (Eau de Parfum Naturelle):
Odvážila jsem se vyzkoušet jen proto, že v řadě recenzních ohlasů zaznívalo, že to vlastně není typická Chloé.
V úvodu jsem jí to skutečně uvěřila, protože Chloé nemá ráda ostrou zeleň a svíravou kyselost rybízu. A když se kolem začal linout sice jemný, ale zároveň do prostoru se rozpínající opar růže, začala jsem jihnout. Jenže Chloé geny se nezapřou, takže v nejlepším se na té něžné růžovo-zelenkavé fasádě objevily nehezké trhliny v podobě zvláštní bublifukové směsi saponátu s levnou jablečnou parfemací. Konec maškarního bálu, zpátky ke dřezu napuštěnému horkou vodou s jarovými bublinkami, na okraji se už začíná usazovat mastný proužek... "To nevoní," nakrčil nos můj muž, když mi druhý den podával kabát, na jehož rukáv jsem v prvotním nadšení Chloé stříkla. A voní nevoní už čtvrtý den, takže má zjevně i ten tuhý Chloé kořínek.
Z nás se fanynky Chloe s jakýmkoliv přívlastkem asi nestanou![]()
I když tato je pro mě aspoň čichově tolerovatelná (na jiných).
jerry Ve všech bodech souhlasím
.
Evanilla tohle se mi stalo s jednou vůní od Etro. Byla jsem čerstvě prvně těhotná, jeli jsme do Vídně a já si chtěla udělat radost, kupovala jsem jí v Douglasu na Graben. Líbila se mi moc, byla jiná, než mainstream, který jsem do té doby nosila. Byla jsem nějakých 6-7 týdnů těhotná. O 2 dny později se mi začlo dělat zle příšerným způsobem, trpěla jsem v tom těhotenství- hubla jsem a neprospívala a zle mi bylo pořád... A spojilo se mi to s tou vůní do té míry, že jsem i po letech musela vyhodit (poslat dál) vlněnou šálu i po letech a několika vypráních mi navalovalo jen když jsem viděla její vzor a vzpomněla si na tu tehdejší mizérii.
Eau de Rochas 2015
Osvěžovadlo par excellence. Čistá vychlazená minerálka se štědrou porcí čerstvě vymačkané citronové šťávy a ještě i s kolečkem citronu včetně nahořklé kůry. A k tomu svěží vůně verbeny, trocha květinové sladkosti a nakonec špetka zemitého pačuli s verbenou.

marieu Rozumím ti.. já v prvních dnech těhotenství kupovala tuberózu od Bvlgari - to mi bylo ještě dobře; s Josefínkou jsem měnila Lalibelu, kupovala jsem si novou pleťovou kosmetiku, nový šetrný deodorant. No a pak to přišlo a já doteď ty věci nemůžu cítit
Zle mi bylo celý den, ale nejvíc ráno a večer, kdy jsem tu kosmetiku používala. Dělal mi zle už jen pohled na globule, které jsem měla používat taky ráno a večer nebo na těhotenské vitamíny. Tak čekám jak se to vyvine. Ale u té Idôle to byla vyloženě změna ve vnímání syntetičnosti asi vlivem dalšího zbystření čichu, o které fakt vůbec nestojím (z mnoha důvodů)... ![]()
Toto je ještě ta lepší varianta - odnože jsou chemické tak, že na ně je i Mendělejevova tabulka prvků málo obsažná
To mi skoro ani nepríde možné, ale som zbabelá si to ísť overiť
.
Hej a pekných flakónikov škoda.
Dočítám zpětně diskuzi... Idôle Intense jsem si koupila v nejmenším a hned nato v největším flakonu, libovala jsem si v ní, všude mi byla schválená. No a od té doby, co jsem otěhotněla ji nemůžu, ale silně
Strašně mě ruší, přijde mi chemická, vlezlá, silná. Pořád si myslím, že je to na současnou produkci ještě jedna z lepších, ale... No trochu doufám, že se mi to zase srovná, já s ní nahradila Coco Mademoiselle a trochu lituju
Schovej si ji a uvidíš časem. Ale je možné, že už ji nikdy nebudeš moct snést. Když se vůně spojí s nevolností, je to spíš na pořád.
Osobně si myslím, že Coco Mademoiselle je lepší. ![]()
Lolita Lempicka Mon Premier Parfum
Mám tam proste sladké drievko, veľmi umelú fialku, vanilín a trochu pižma. Veľa vanilínu. Kupodivu to bolo chvíľu celkom príjemné, ale strašne rýchlo mi to začalo liezť na nervy. A drží to a stojí to a nehýbe sa to. Tak nie, no.
A speciálně pro Miru![]()
Nomade Naturelle (Eau de Parfum) (Chloé) - vzdušná sladká syntetika, ale nikoliv nepříjemná, po rozvonění krémové dřevo obalené v jemném květinovém pudru. A v pudru se schovávají velmi krotké chypre tóny. S předchozími Nomade má společný snad jen název a oproti nim je pro mě velmi příjemným překvapením.
...děkuju!!
![]()
![]()
A cítíš tam ty datle, krémovost.? A co intenzita a výdrž?
(třeba klasická Nomade EdP na mně drží parádně s velmi pěknou intenzitou)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.