alibi Po první zkoušce jsem objednala flakón a nakonec šel do inzerce. Ale nezapomeň (aspoň si to myslím) , co voní na tobě na mě ne a naopak, tak si myslím, že bys nemusela být zklamaná a naopak by ti mohla slušet.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
janejane máš pravdu, na každé z nás vyzní vůně různě, ale stejně se raději nebudu ukvapovat.
alibi V Perles de Lalique je růže opravdu spíš štiplavě nahořklejší, s troškou hlíny... Plošné komplimenty jsem na ni nesklízela a párkrát se mě dokonce někdo zeptal, co je to za pánskou vůni.
Fleur děkuju, to jsem potřebovala slyšet abych "zklidnila hormon" :D . včera mi to hromadné zkoušení zamotalo hlavu a měla jsem z toho amok :D
Perles de Lalique tu chladnou hlavu (a důkladné vyzkoušení) potřebuje - stačí se podívat na rozporuplné recenze (osobně mám s touhle vůné problém, protože na ma z ní vyleze nefalšovaná Alpa).
jerry Alpa?
já v ní mám dnes Coromandel pačuli bez sklepa, a stále je hebká .
a ještě mi připomněla něco v Lady Vengeance
alibi Dohledala jsem svou recenzi z doby, kdy jsem Perles nosila. Ale ani já jsem nakonec celý flakón nespotřebovala.
Fleur no jestli jsi nepotřebovala ani ty - milovník velkých balení, tak já šanci určitě nemám ![]()
Na mě se bohužel v některých případech takhle rozvine pižmo (Forever and Ever je další takový případ).
Aqua Allegoria Pamplelune (Guerlain)
https://alibi-notes.webnode.cz/l/aqua-allegoria-pamplelune-guerlain/
Vanille (Solinotes) - název nelže - vanilka, vanilka, vanilka - prachová i svěží zároveň, akorát tak sladká, nesyntetická.![]()
Green Tea Fig (Elizabeth Arden) - lehkou rukou oslazený čaj s olistěnou fíkovou větvičkou - autentická fíková vůně, povedená (a za pár korun). Bohužel po necelých dvou hodinách sklouzla do laciného cedropižma. Pozitivně kvituji výdrž - u čajovek E.A. vcelku nevídanou.
alibi No ony ty úplně první Aqua Allegorie naopak nebyly všechny svěží jednoduché a nekonfliktní (AA Rosa Magnifica, AA Ylang & Vanille) - i Luca Turin tu první pětici ocenil, zatímco později už je vždycky jen zdrbnul
. Na tenhle trend tahle řada přešla až později.
Ale je pravda, že AA Pamplelune je ve své kategorii výbornou svěženkou
. Moc pěkně jsi ji popsala
.
wendulka děkuju. To zjednodušování postupem času je, se mi zdá, u vůni takový trend. Bohužel. Z té první pětice znám jen Herba frescu a pamplelune, obě sveženky, které přežily
Intense Cherry (Montale)
Třešňový polibek léta …
Kyselkavá šťáva dozrávajících třešní podbarvená sametovou růží a lehkou stopou zelenkavé dřevitosti pomalu se vpíjející do obláčku vanilkového pudru, který bohužel po chvíli chytá akord navlhlé olupující se omítky.
Poměrně líbivá a poměrně jednoduchá vůně, se kterou si zřejmě nikdo nedal příliš práce.

Dalia Když si vzpomenu na doby, kdy těch Montalek bylo pár a byly považovány za niche vůně...
Fleur No, taky by mě zajímalo, kdo je kupuje
Mám pocit, že všechny voní v drydownu stejně![]()
Korsičanka Jestli je někdo nezná a vyzkouší jenom jednu, která je založená na jeho oblíbené složce, tak třeba může oslovit. Já jsem kdysi kvůli zázvoru koketovala s Ginger Musk, ale ta šílená jednotvárnost vůně by mě zabila, takže jsem ji nikdy nepořídila.
Fleur A já koupila předloni Dark Purple a rychle ji věnovala, neb by mě přesně tou jednotvárností "ubila".
Fleur Korsičanka Mně se trochu stýská po Blue Amber, ale asi už tuto vůni nechám být minulostí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje