wiv
jeste ma byt pres 30, budu ji poradne vencit:-) super, taky jsem ji mela za zimni, jaky omyl
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Leather Blend (Davidoff) - zcela nová kožená bunda s několika zrnky šafránu a ambrovou stopou. Dokonale zpracovaná luxusní pánská arabka.![]()
Mademoiselle Rochas (Eau de Toilette) (Rochas) - květinová pižmovka s jablečnou slupkou namočenou v ledové vodě. Nanicovatá, generická, se syntetickým nakyslým cedrem.
F for Fascinating (Salvatore Ferragamo)
Mladistvá …
Sprška svěžích citrusů sládnoucí květinovým nektarem a velmi lehounce zahuštěná tmavšími tóny pačuli, díky němuž nepůsobí prvoplánově rozjíveně.
Hezká, nekomplikovaná, mladistvě vyznívající vůně.

Mademoiselle Rochas (Rochas) - sladká ovocná lepivka, která by patřila spíše do portfolia Escady.
Fleur d'Oranger (Solinotes) - autentický svěží pomerančový květ, který se rozvinul ve stejně tak autentický osvěžovač WC. Naštěstí to byla jen vcelku rychlá mezihra, protože se objevil opulentní sladce nektarový pomerančový květ i s několika zelenými lístečky.
Angel (Thierry Mugler)
Když mlha voní …
Drobounké kapky vody proměňují svět v houbu nacucanou vlhkostí. To nejsou kapky, ale kapičky. Tak malé, skoro neviditelné … kolik jich je? Z kočičích hlav se stalo němé zrcadlo odrážející jeden z mnoha podzimních dnů, do něhož se plíživě vkrádá soumrak. Denní světlo se pomalu rozpouští v houstnoucí mlze. Chvíli nehnutě stojím hypnotizovaná modravým šerem tam venku. Chci se té modři dotknout. Mazlit se s ní, vdechovat ji … jak asi voní? Stačí jen otevřít okno a malý kousek si ukořistit pro sebe. Studí a rozlévá se teplem pokoje i jeho měkkým žlutým světlem. Modrá už není, ztratila se, ale zůstala po ní chladivá voňavá stopa … voda a nebe, vlhká zem a trocha kouře ze starých komínů a taky ovoce, kterého se někde dotkla stejně jako medu a čokolády. I heřmánek, co konejší unavenou mysl … a mámino pohlazení na křídlech andělů.
Sladká, mazlivá a magická vůně.

Zaujala mě recenze na parfém Wow! od Joop. Je možné ho vyzkoušet v nějaké kamenné prodejně v Praze? Zjistila jsem, že v řetězcích není. Pokud ne, risknu to bez zkoušení. Poradíte, ve kterém internetovém obchodě ho kupujete?
Moc děkuji.
Nedávno jsem ho viděla va výdejně Notino ve Florentinu.
Angel Fruity Fair (Mugler) - Angel Aqua Chic 2012 jak vyšitý - lehký (ale taky rychlý) závan ovocné kyselosti a pak seno - ovšem v tomto případě doplněné jemnou anýzovou svěžestí, doplněnou po rozvonění ještě lehkou sladkou a suchou pačulí s jemným nádechem vanilkového pudru. Jedna z nejpovedenějších angelovských limitek...![]()
Anna (Blumarine) - laciná kysele ovocná květinově pižmová drogerkovka.
Děkuju. Taky mě to dnes napadlo, tak už jsem tam Wow! vyzkoušela. Na papírku skvělý, na ruce si úplně jistá nejsem. Možná si nesedíme:( Ale mají tam teď na něj 20% slevu, takže 40 ml jen něco přes sedm set, kdyby ho někdo chtěl.
CH Sublime (Carolina Herrera)
Hladivá …
Hedvábné hladko květinových tónů zakápnuté sladkou ambrou rozpuštěnou ve smetaně. K tomu se přidává mechová nadýchanost s jemným akcentem kůže.
Uhlazená a zároveň hravá, velmi pěkná vůně!

Narcisso Rodriguez Rouge
Tak tomu říkám maskování. Rudá kostka, kterou bych si při nesprávném zacházení dokázala přivodit újmu na zdraví. Naposled si pamatuju tuhle signální barvu na flakonu Gucci Rush, kde měla své opodstatnění. Takhle totiž, dle mého, voní interiér vykřičeného domu. Tak jsem čekala, že Rouge bude nějaká pobočka. Dovnitř se bojíte vlézt, zvlášť když si chcete jen čichnout a nemáte v plánu využít nabízené služby. Ale jaké překvapení! Bordel je zrušen, místo něj se vyměnil komplet personál, dnes tu máme luxusní interiérový design shop, pod nohama vám vrže vyleštěná dřeěná podlaha, ve skleněných vázách, do kterých by se za normálních okolností vešel menší smrk, se vznáší kosatcové květy a vstříc vám přichází usměvavá slečna v béžových minimalistických šatech. "Dobrý den, omlouváme se, ale ještě jsme nestihli přetřít ty vchodové dveře..."
Luna
presny
Luna viktorka_od splavu Fakt??? Nám s alibi na ní nic luxusního nepřišlo, že?![]()
Korsičanka Dámičko, simtě...oproti bordelu úplnej luxus.![]()
Luna Tuctovka![]()
Korsičanka Mne nevadi, za me na mainstream fajn.
Ale Poudre me asi zaujala vic, musim to jeste dukladne zkusit.![]()
Korsičanka luxusni v tomto pripade = proste slusny, cisty a uhlazeny. jako ta obsluha v bezovych satech:-) proste v kontrastu se vzhledem flakonu je slusna, moderni, uhlazena. kdybych nebyla vic na uchylarny klidne bych ji nosila:-)
coz mne se jinak 99 % mainstreamu zdaji strasny
Luna Zkus, já kdysi 1 v černém flakonu měla (asi For Her) a nebyla špatná. Ale nepřekvapovala. Jen normálně pěkná.
viktorka_od splavu No, tak nakonec se všechny dohodneme, že před smrtí půjdem k doktorovi v nějakém Narcisu![]()
Korsičanka Přesně jak píše viktorka_od splavu. Tvá představa luxusu už je prostě jinde, máti má tu černou For Her a není zlá, ale pro nás je to už málo. Ale jsme v mainstreamovém vlákně, pro běžnou střední vrstvu je luxus to, čím by si opravdová high class vytřela zadek.
Za mě Rouge v pohodě a kdybych ji dostala zadarmo, tak občas použiju, proč ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje