Hlavně za ten nehorázný "novinkový" peníz nestojí. Později snad možná, ale na to lákavé složení radši zapomeň![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...tak JO![]()
Nina Soleil (Nina Ricci) - pomerančovo-citronový koktejl, který rychle ztratil dech a skončil jako cedrová tělovka s krémovou gardémií a vyšlehanou kokosovou pěnou. Bohužel je to celé dost syntetické, zejména cedr je až trochu štiplavý.
Olympēa Solar (Paco Rabanne) - nektarově sladká až do medova - je to taková kominace dřevitého prachu s vanilkovými sušenkami a krémovým ylang-ylangen, něco z Manifesta, něco ze Sí, krystalový cukr z BR540 a hlavně v počátku dost kašmeranu. Sama o sobě rozhodně není špatná (flakónek je přímo umělecké dílo), ale je hodně zaměnitelná.
...děkuju...![]()
![]()
Olympéa Solar Paco Rabanne
...s rozmačkaným přezrálým banánem ylang máčený ve sladkým santalovým mlíku.
Jo, něco z Manifesto, něco(ale ve slabé intenzitě) Elie Saab Girl of Now - asi ten kašmeran a mandlový mlíko,
a je to takový hodně průměrně průměrný, a
nudný.
Jako těšila jsem se na mech a byliny, něco jako moderní chypre trochu, ale byly to akorát agitační kecy.
...kdo nosí tohle, tak ten může i Solarku...:

...pak jsem na ruku ze zoufalství a protože se mi líbil flakon, šplíchla
The One For Men Eau de Parfum Intense
začnu od konce:
když jsem koukla na složení, vypadá to na ultra mužnou pecku. Na druhou stranu ingredience - benzoin, labdanum, pačuli, kůže, i ten kašmeran oblibuju velmi, takže...
...takže mi na kůži zůstalo něco pižmově měkkého, lahodně delikátně kožovitého(jakoby se kůže rozpustila v soli na megajemné hladivé kožené molekuly), ochuceného mírně do nasládla nejspíš neroli a oním kašmeranem.
Musím to zkusit znovu. Je to taková decentní, velmi příjemná, delikátně orientální a delikátně begravitačně kožená pižmovka.
...jenže hned vedle jsem měla novinku
Pure Jasmine Trussardi,
takže ještě z této vůně se přidal jasmín a magnolie a vanilka, pačuli a neroli mají vůně obě
a
tenhle mix mi na kůži voněl něco jak velejmně kožený Jasmin Noir Bvlgari,
ten původní.

Miru
Ten obrázek u Solar je trefnej![]()
Bohužel zkušenost u mainstreamových novinek mě naučila nedívat se před zkoušením na složení - jsou to zhusta opravdu agitační kecy (které vymyslel někdo, kdo si ke špuntu ani nečichl).
...jako, moje anabáze s "voňavkama".
Po těch všech parfémovejch útrapách za poslední dobu, jsem se najehlila a že si objednám zase tu L´Auru.
No, nevím, co, ale nefunguje/nejde mi už tři dny na eshopu Fann dokončit objednávku, řve to na mě, že políčka označená červeně se musí vyplnit.! Jenže mně tam žádný ČERVENÝ políčka nesvítí/vyplněno mám vše a správně
(v mezičase - bylo po pracovní době zák. linky - jsem se dovolala až na někoho vyššího ve Fannu. Teda napřed mi to nebral. A zavolal sám od sebe až kolem 18h, že už u sebe prac. mobil neměl, a že ten můj problém předá v pondělí asistentkám a ty mi zavolají a budou to řešit...).
Hm, prej je zdravá pěší chůze...
...takže jsem šla na vlak a dojela jsem si dnes odpo do jihlavskýho Fannu pro L´Auru. Jako já chtěla něco pořádnýho hned.!
Jsem zmrzlá jak sobolí h***o, ale spokojená![]()
Takže tak
(co by člověk pro trochu voňavý vody neudělal, že jo
)
A s L´Aurou jsi udělal dobře.
Miru Když musíš, tak musíš. To já znám.
Užij si ji! ![]()
Miru Čekala jsem pointu, že ti tu L´Auru pošlou zadarmo jako poděkování za to, že jsi upozornila na nefunkčnost e-shopu.
Ale rozumím ti. Když nutně potřebuješ konkrétní vůni, je každý den dvakrát tak dlouhý.
Confetti (Lush) - zelené fialkové lístky i s několika drobnými kvítky, které velmi rychle upozadila růžová růže v cukrové krustě. Růže postupně nabyla podobu lehce olejnatou, s trochou suché pelargonie a celek velmi výrazně připomíná potpourri. Každopádně povedená vůně.![]()
Les Fleurs de Lanvin: Blue Orchid (Lanvin) - Modrá Orchidej je krycí jméno pro Modrý Kosatec - je to přímo kosatcový soliflor. Zpočátku kosatec svěže semišový, po rozvonění bělostné kosatcové mýdélko poprášené pudrem. Tak tohle je opravdu hodně povedené (a solidní výdrž je příjemným bonusem).![]()
La Nuit Trésor Intense (Lancôme) - růže s pačuli a kašmeranem (kašmeranu je tedy víc než hodně, v jednu chvíli přebil všechno). Naštěstí potřebovala hodně času, než se dostala šanci projevit gurmánská třešeň v podobě třešňového krému do pralinek. Ale i tak je kašmeranu pořád hodně. Celkově vzato je to taková fúze La Nuit Tresor a La Nuit Trésor Dentelle de Roses, takže nic nového ani objevného.
...já se tak těšila, že bude vůně s třešní nějaká levnější a třeba lépe držící než Lost Cherry. Ale tohle je zoufalství...
...chemie a lacinost.
Je to opravdu bída. Samozřejmě vyzkoušet můžeš, třeba na tvé kůži vyzní jinak (intenzita i výdrž by ti vyhovovat mohly).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje