...no, já ji právě už zkusila, a to jsou mé dva dojmy...
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...tak jsem dostala s objednávkou vzorek vůně a na její recenzi v databázi bych neměnila nic.
Jen, že momentálně se mi líbí...:
Sí Giorgio Armani EdP

Miru Mně se na Sí moc líbí základ. Ten je opravdu dobře udělaný.
Oui La Vie est Belle (Lancôme) - začátek v podobě krystalem pocukrované pačuli připomíná, že jde skutečně o LVEB - pozitivem je nižší míra údernost a s tím spojené otravnosti. Jenže pak vše překryla generická ovocná sladkokyselost, překrytá silnou krustou sladkého pudru s pačuliovým prachem. Typově má blíž spíš ke sladce multivitamínovým Escadám než k LVEB.
Eternity Summer Daze for Women (Calvin Klein) - lehká a jemná sametově květinová vůně s lehkým nasládle mechovým tónem. Na léto příjemná nenáročná polívkačka.
...četla jsem, co jsi psala o Very Good Girl Glam -
no, čím dál víc ne příliš nadšených reakcí...
Přitom složení tak slibné, a oni to odfláknou nebo ošidí na kvalitě...
jerry Dík za tip, někdy vyzkouším; klasickou Eternity jsem kdysi nosila.
Dad's Garden Chamomile And Honeysuckle (Lush) - u vchodu zahrady rostou polévkové byliny, ale mnohem víc o sobě dávají vědět záhony nasládle bílých květin s jemným ovocným nádechem. V názvu slibovaný heřmánek se projevil pouze ve stopovém množství v dojezdu a zimolez jakbysmet. Ale i tak povedená...
Miru nechala jsem si predstavit novinky.... a brzo zalitovala, ze jsem na kuzi nezvolila jinou
(drzi samozrejme vyborne a do prostoru jde dost, bohuzel)
4711 Acqua Colonia Intense: Floral Fields of Ireland (Mäurer & Wirtz) - na začátku sice tradiční svěží jiskřivé citrusy, ale postupně vládu převzala lehká a vzdušná svěže zelená jasmínová bílokvětinovka, jen lehce nektarovitě nasládlá. Měl by to sice být unisex, ale na pánovi si ji nějak nedovedu představit.
Girl (Rochas) - S ohledem na název by člověk nejspíš čekal nějakou rozvernou sladkou květinově ovocnou pižmovku bez větších ambic. Tak je ovšem pravda, že nejdřív to chvíli na pižmovku vypadalo - takovou zeleně dřevitou evokující stonky bambusu ve studené vodě. Rozvoněla se do teple vzdušného pomerančového květu slazeného jemným pylem. Opravdu dívčí vůně - něžná, neúderná, přesto se solidní výdrží.![]()
The Smell of Freedom (Perfume) (Lush) - suchá tráva v poryvech ostrého horského větru, z pod které vykoukly pudrové bílé květiny. Po rozvoněné zelená (a trochu mýdlová) neroliovka s nasládlým santalem. Uhlazená verze klasické 4711 v superluxusním provedení.
Wanted Girl by Night (Azzaro) - sladce krémová, trochu cukrově ovocná, s lehkým nádechem karamelu. Název mi uniká (jen ta "girl" sedí).
Mon Rouge! Bloom in Love (Yves Rocher) - to, co začalo jásavě příjemnou nakyslou svěží květinovkou ve stylu Eclat d´Arpege, rychle skončilo laciným cedrem s vodnatými zelenými lodyhami.
Infusion de Rose (2017) (Prada) - čerstvě rozvitý růžový květ, potažený jemnou vrstvou nasládlého vosku, s lehoučkým nádechem ovocné nakyslosti. Líbivá v tom nejlepším slova smyslu, velmi elegantníí a nenucená...opravdová královna. Asi nejkrásnější vůně růžových růží, kterou znám (a vůbez si nazadá s těmi opravdovými).![]()
Collection Grands Crus: Hoja de Cuba (Berdoues) - třešňový tabák, zpočátku hodně sladký, zlehka poprášený jemným dřevitě kořeněným prachem (tak trochu nové koření, tak trochu chilli). Po rozvonění se třešně pozvolna začaly vytrácet a zbyl prašně dřevitý tabák zakápnutý ambrou. Tabáková vůně podle mého gusta.....typově se dá přirovnat k průniku mezi Vanille Fatale a Lost Cherry.![]()
...tak to zní teda hodně dobře!.![]()
Kdybych neměla plný flakón Tobacco Vanille, Dawood a Tobacco Leaf, tak do ní jdu. Jenže 4. tabáková vůně na poličce už by mi přišla jako vyslovená zhýralost![]()
...ale houby. Někdo má zas skříň plnou pruhovaných triček nebo černých šatů...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje