Luna Miru Náušnice krásné, taky jsem na ně koukala. Ty bych nosila.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...četla jsem Tvoji recenzi na Halston a úplně jsi mě vrátila zpátky v čase![]()
Asi před 28 lety jsem byla na brigádě v Německu, a tam jsem se dostala k téhle vůni. Dodnes si pamatuji, jak byla sytá, tehdy pro mě zvláštně krásná!. Barva flakonu, tekutiny ji parádně vystihlovala...
Po x letech jsem ji začala hledat na netu, ale v našich eshopech vůbec nebyla. A když se po dalších letech objevila, psali o ní, že se to s původní verzí nedá srovnat. Což mě moc mrzí...
Protože spadá do kategorie kvality vůní jako je původní Venezia Laura Biagiotti.
Takže děkuju...![]()
Trésor Midnight Rose
Tuto vůni vnímám v barvách končícího léta a podzimu. Úvod je je nádherný. Po černém rybízu svěží, natrpklý i sladký zároveň. Pak se přidá kousek malinového želé společně s růží. Základ je dřevitý a naovocněle aromatický díky červenému pepři.
Pikantní, ovocně květinová vůně, pro můj nos vyloženě podzimní.

DOJOU for her (Annayake) - sladce nektarová bílokvětinová pižmovka, lehká, vodně vzdušná, zároveň však značně generická.
Idole Aura - Lancome
Nesladce květinově pižmová vůně s trochou slanosti. Ničím originální.
Novellista Silk Destiny
Nedobrovolně, vylil se mi odstrik do kabelky. Díky Bohu, že to nijak nevoní. Opravdu nijak
Mha to bude napodobenina The Silk (Eau de Toilette) od Sensai ![]()
Bylo to z Notina, ti taky šidí? ![]()
Já k vzorkům z Notino už moc důvěru nemám - po několika neblahých zkušenostech /i když většinou jsem to přisuzovala nevhodnému skladování produktů/.
Na mně Midnight Rose voní jinak, ale přála bych si najít vůni, kterou bych vnímala podobně jako Ty MR, Tvůj popis je krásný, stejně jako fotografie a jejich atmosféra...
...s tou Midnight Rose to mám stejně jako Ty...
Když se podívám na recenzi slniecko ve zdejší DTB, tak je asi to myšleno spíš ve smyslu "Silk je minimalistická tak, až je i minimálně cítit".![]()
Na mě The Silk i Silk Destiny sice cítit jsou, ale zrovna u Silk Destiny to tedy žádná výhra není.
A vlastně buď ráda, že nic necítíš - dovedeš si představit, že by ti kabelka na věčné časy voněla pořád tou samou vůní (a která by se ti třeba vůbec nelíbila)?
Se zkaženými (zlihovatělými) vzorky jsem se setkala i u Elnina - možná nevhodně skladované, možná spíš staré.
Dalia Idole Aura ťa teda nezaujala? Mám v pláne ju vyskúšať pre soľ v zložení.
...Idole Aura se v porovnání se svými předchůdkyněmi zdá taková nijaká, až nudná.
Ale pokud se posuzuje samostantě, je to taková, hlavně pro okolí, určitě příjemná vůně, jemná, navanilkovělá, delikátně osvěžující.
Sůl tam nemám vůbec.
Za vyzkoušení nic nedáš![]()
![]()
Ano, to jsem si říkala třeba u vzorků vůní, u nichž se dalo předpokládat, že o ně není moc zájem, takže tam někde leží už věky, k tomu si pamatuju, jak byla sestra jedné známé v N. na brigádě a říkala, že tam fakt nedodržují skladovací podmínky /teploty/ vhodné pro kosmetiku, parfémy. No, už jsem se poučila. :)
![]()
...jako kdysi jsem tu vůni zkoušela na sobě, na mně není vůbec pěkná. Divná na mně je.
(není to typ vůní pro mě, no...)
Ale když jsem ji pak cítila na kolegyni a na jedné známé - byla to téměř krása. Prostě moc příjemné, ráda jsem to čichala...

Miru tak jej dám šancu.Zajtra idem do Fann popozerať novinky a skúsim aj Auru.
Ale když jsem ji pak cítila na kolegyni a na jedné známé - byla to téměř krása. Prostě moc příjemné, ráda jsem to čichala...
Ano, to znám, já bych si třeba přála, aby na mně hezky voněly Angel, Poison a další, tak jako na některých jiných, no ale bohužel...
...ale pak mi došlo, že to na mně vlastně nemůže vonět...
Nemůže. Protože ten typ vůně, to nejsem já...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje