Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 21:55
Reakce na crazydaisy:

A666 To je úhel pohledu. Někomu se zdá ten plat málo, někomu moc (myslím u předsedy AV). On to většinou bývá úspěšný vědec, který není odkázán jen na ten plat, ale má další příjmy z patentů, publikační činnosti, přednášek atd. Ve vědě obecně u nás moc peněz není. Je to hodně o lidech a jejich schopnostech a nejen vědeckých. Jsou vedoucí týmů, kteří pro svoje projekty vždy dost peněz najdou a mají zajištěné granty na několik let.

​Jaký má vedlejší příjym nemůžu spekulovat (jen bych dodala že jsou obory, kde se patenty moc dělat nedají - což uznávám není případ Drahoše), placená publikační činnost je možná tak vydávání monografií), každopádně plat předsedy největší vědecké organizace v ČR jen o třetinu vyšší než je plat postdoca v Německu je dle mého docela tristní. ve srovnání s platy politiků a jejich poradců.

Ad shánění peněz, jo, taky jsem si to myslela, jak schopní vedoucí peníze najdou - no, jednak už jsou ty granty čím dál tím kratší (většinou 3 roky místo dřívějších 5), jednak pak stačí blbá náhoda, trochu smůly no a z nedostatku financí se rozpadne dobře rozjetý tým ať byl předtím vedoucí jak chtěl schopný. Navíc je smutný, když leckdy vedoucí místo aby vedl tým vědecky hlavně řeší administrativu a shání prachy....

Ale už to tu nebudu dál plevelit, se zemanem to zase tak nesouvisí

Offline Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:00

Malá ukázka z debaty na iDnes. Aneb jak různě lze vidět fakta.

ěc se má tak, že Drahoš svojí výzvou přestřelil a teď se hledá cesta, jak z toho ven. Nakonec se vyhne všem debatám. Tady mu má pomoci Moravec. Drahoš pak řekne, když to nebude moderovat pan Moravec, tak do debaty nepůjdu.
A nebude mít problém odmítnout debatu i na soukromých televizích.
Zde aktivně někteří zaměstnanci ČT Drahošovi pomáhají. 
Používají se fráze, že Zeman otočil. Nesmysl. Zeman pěkně vyhovuje Drahošovu přání utkat se v debatách. 
Ale ono je něco jiného pindat mezi osmi kandidáty, kdy si všichni navzájem notují, jaký ten devátý je padouch. Ale diskutovat tváří tvář se soupeřem, to už je něco jiného.

Offline Kokoska
34650 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:00

barbucha Utek, aby nemusel nahlas říct, že to Zemanovi poslali oni! 

Offline Kokoska
34650 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:04

Sweet Potato Zajímavý, jak se Zeman rozhodnul Drahošovi vyhovět přesně v tom v momentě, kdy Drahoš vyhlásil, že už debatovat nechce a pojede do terénu 

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:24

Sweet Potato 

Já se z toho fakt pominu! Jak debatovat s někým, kdo vypustí takovou... no, myšlénku!

Prej diskutovat tváří v tvář se soupeřem - mohl by mi ten krasoduch sdělit, kdo to Zemanovi v prvním kole zakazoval? Nakonec se eště dozvíme, že mu to snad schválně znemožnili...

Offline 0zero7
11729 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 22:55

Ja teda mlcky sleduju a uz mi cukalo mockrat co jsem pryc z CZ. Tentokrat teda fakt nechapu. A priznavam "nevlastenecky", ze jsem rada, ze ziju, kde ziju a ty sileny penize investovany do papiru, co mi umoznil tady legalne zustat nabiraj novej smysl.

Fakt me to mrzi, kdyz to sleduju. Doufam, samo, ze konecne prestane stat reprezentovat ten mameluk. No uz se moc tesim na jarni navstevu, ufff.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 07:19

zaslechnutý hovor....

......" i když jsem v prvním kole volil Drahoše, tak teď to půjdu hodit Zemanovi. Protože my jsme národ takových debilů, že si prostě slušnýho prezidenta nezasloužíme."

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 07:46

A mě už tak nebaví ani ten ani ten, zejména jejich přízivci, že s nulovým entuziazmem půjdu volit Drahoše, s tím, že je mi to v podstatě úplně ukradený kdo vyhraje, jak už jsem jednou zmiňovala, můj život neovlivní ani Zeman, ani AB ve funkci.

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:11

Milostivá paní Zemanová je parfumaniačka!  Pod jakým nickem sem asi leze? 

"Bylo pro mě překvapením, když jsem zjistila, že jeden parfém pojmenoval výrobce „Ajar“ – je to jeden z pseudonymů mého oblíbeného autora.

Zdroj: https://volby.idnes.cz/ivana-zemanova-manzelka-kampan-prezident-drahos-fun-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180117_203607_domaci_fka"

Nejvíc ovšem potěšila diskuse pod článkem. Přece jen to s národem neni tak zlý 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:23

barbucha Třeba leze jinam...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:53

Hoolinkah No vedle to nejspíš nebude, páč ti ji v databázi stále nemají.

barbucha Jo, ta diskuze pod rozhovorem tentokrát dobrý.

Člověk nemusí být zrovna vystudovaný zdravotník, aby na vlastní oči viděl, že pokádka o pouhé neuropatii dolních končetin jaksi nesedí. Ale tak jeho skalním příznivcům to nemá cenu vysvětlovat, aby nebyl obviněn ze stihomamu.

Bože, to je něco tak ubohého a nedůstojného.

Online černá káva
2114 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:01

wendulka Kde je alespoň nepatrná soudnost ?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:09

černá káva Rétorická otázka?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:22

Mutziputzi 

Hele, tak nás vyslyšeli.

Newsroom ČT2413 min · 

ROZHODNUTO: Duel prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana bude na @CT24zive a ČT1 moderovat Světlana Witowská. Ve čtvrtek 25. ledna od 20:00. Rozhovor povede moderátorka s oběma kandidáty ve zpravodajském studiu SK 6.

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:22

barbucha tak ja silne pochybuju ze to pani psala sama

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:26

domenica No vida!

Offline Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:34
Offline 999
19705 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:53

domenica Super

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:56

domenica Výborná volba.

Teď jenom aby na tu debatu vůbec došlo.

Offline Kokoska
34650 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 12:33

Ježiš, už slyším Víte, paniii redaktorkooo... a vidím to pokyvování a pootáčení hlavou ze strany na stranu a začíná mi být šoufl.