Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. února 2020 10:51

barbucha Obecní byt není v podstatě sociální, je to prostě hospodaření s majetkem obce, není to nic primárně sociálního a pro potřebný, proto za nabídnutou nejvyšší hodnotu, ten tvuj "vykuk" by si spíš koupil byt svůj než nabízel dvojnásobek obvyklýho nájmu, jeho motivace mi nějak uniká.

Stát ani obec tady není od toho, aby se na ně měl občan spoléhat, nevim kam na to furt chodíš.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. února 2020 10:58

Mutziputzi seš dobrá já už to vzdala, s tím, co tady padá, nemám sílu bojovat :-)

Offline whiskas
20930 příspěvků moje polička 21. února 2020 19:20
Reakce na Mutziputzi:

continuity Minimalne v Praze se pokles cen nepredpoklada, naopak jsem cetla vize o zdvojnasobeni cen v pristich 10 letech. Ve vsech metropolich od nas na zapad jsou ceny nasobne vyssi

Jaky zalozeni dvou nemovitosti, co to?

​Ono hlavně ve všech metropolích od nás na západ není tak "samozřejmé", že si každý musí nutně koupit byt (tak jistě, zřejmě proto, že jsou cenově nedostupné). Naopak u bratrov Slovákov se na tu hypošku snad složí celá rodina. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. února 2020 21:04

Karoleena U nas jsou mestsky byty pro mlady zase formou losovacky... prijdes v urceny den do kulturaku, dostanes cislo a pak koukas, jak na podiu pan z bytovyho odboru losuje z 600 micku trice stastnych cisel ale kamaradka kdyis meli s pritelem stesti a vylosovali je, takze meli dva roky na hledani neceho vlatsniho :)

Offline Pavlena
6905 příspěvků moje polička 21. února 2020 21:58

razorblade Proc dva roky? Najem jen na 2 a pak ven?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. února 2020 22:01

Pavlena jj, jsou to startovaci byty pro lidi do 32 let apeonajem je casove omezenej. Podle myho je to sobra vec, pac se mlady muzou osamostatnit a maj nekolik let na to si hledat neco jinyho nebo si neco nasetrit na hypoteku. Ten system pridelovani je ale celkem ulet

Offline Pavlena
6905 příspěvků moje polička 21. února 2020 22:20

razorblade tak pokud je najem nizky, pak to ma velkou logiku a pro mlade smysl. Pridelovani je horsi. Pokud vim, v Brne mestske najmy nejsou vyrazne nizsi nez trzni, mesto je zrovna ted zvysuje a bude v tom pokracovat, zato dekret je uz relativne "nafurt". Alespon Brno-stred to tak ma..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. února 2020 06:23

Pavlena Ja nechci kecat, ale myslim, ze najem vychazi kolem 2500 + pak teda energie a poplatky. Myslim ale, ze se da vejit do peti sesti tisic se vsim vsudy. Ale ten clovek teda musi neco taky splnit (nemit vlastni nemovitost, nebyt dluznikem mesta a taky mit nejakej prijem na domavnost...)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2020 09:58

razorblade ja jsem kdysi parkrat "soutezila", ale smolicek no. Pritom tech lidi, kterejm to vyslo, znam dost.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. února 2020 11:20

Lama_z_Lana Ja nikdy nemela tu cest. "Startovaci" byt mi pronajal znamej za super cenu a kdybych se ted nestehovala do bytu po babicce, bydlim u nej dodnes. Jsem rada, ze jsem tyhle bytovy problemy nikdy resit nemusela. Myslim, ze pro mlady lidi je to u nas slozity. Ceny skoro jako v Praze, ale platy tomu neodpovidaj...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2020 11:44

razorblade u nas to frcelo dost mezi studentama na postgradualu - do nemocnice blizko a cena pro studenta velmi laskava. Ja ted trosku trnu a doufam, ze neprijde nejaky vyrazny zdrazeni myho najmu nebo nedejboze ze bych se musela stehovat. Najem mam na HK furt privetivej a za stejnou cenu bych uz nesehnala ani plesnivou ruinu s umakartem nekde na periferii

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. února 2020 12:29

Lama_z_Lana Kdybys mela problem, tak se ozvi. Rozhodim site :D a ja ten "svuj" byt prenechala kamosce, ktera ale veri tomu, ze kdyz se v 35 konecne osamostatni od rodicu, ze by si tim padem mohla najit brzo i samstra a nastehovat se k nemu, takze s tim bytem pocita tak na rok dva a do spitalu bys to nemela daleko, je to v rybovce

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 22. února 2020 13:10

razorblade dik

Ja doufam ze se jen tak stehovat nebudu a kdyz uz, tak ne do najmu (ooo Lamo ty naivko ). Ja jsem prave tam kde jsem strasne spokojena. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:53

Mutziputzi někdo je holt spořivej. Korunka ke korunce a hnedle je na byt pro děcka :))

Offline barbucha blogger
35596 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:43

Mutziputzi 

Mno, ačkoliv to teda poněkud zavání... tak se to zrovna teď docela hodí do krámu, že?

20970 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:44

barbucha komu?

Offline barbucha blogger
35596 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:57

Mutziputzi 

Tak Kremlík po vyhazovu a zveřejnění toho nabízenýho úplatku vyhrožuje sepsáním pamětí... chce ho to trošku znedůvěryhodnit předem - kdoví co v tom románu bude!

20970 příspěvků moje polička 26. února 2020 11:00

barbucha prosim tě, ten si to zrobí sám, Andrej nemusí plejtvat invencí

Offline barbucha blogger
35596 příspěvků moje polička 26. února 2020 11:46

Mutziputzi 

Tak brnkat na kytaru eště neni zločin... to nezlomilo vaz (kupodivu) zatim nikomu.