Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:43
Reakce na crazydaisy:

razorblade Je to hrůza a ods je totálně odepsaná. A já si akorát opět nadávám do debilů - jak já jsem si mohla krásně žít v Lausanne. Ach jo. Vidina toho, že se dočkám důchodu je nulová a chudáci děti a vnoučata. 

​A proč si nežiješ krásně v Lausanne? Já mít tu možnost, jedu hned zejtra.

Mám to tam moc ráda. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:57

Ginevra Je to už hrozně dávno, co jsem se nějak rozhodla. A pravda je, že jsem nikdy nelitovala. Akorát je fakt, že mohl člověk prožít klidný život ve fungujícím státě. Ale i to Švýcarsko už není co kdysi bývalo, ale krajina, příroda je úžasná. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:03

razorblade 

Hrozný. Co tohle udělá s rozpočty obcí

Online continuity
42702 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 17:16

Snad se to povede. Mě by se tedy zamlouval ten opoziční návrh. Zvýšit slevu na poplatníka a nechat vysku dane, jak je zhruba ted. 

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 18:11

continuity mne taky, moc. ale obavam se ze pokud neco dava smysl, nema to moc sanci

Online continuity
42702 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 18:27

viktorka_od splavu ono se to dost dobře možná úž ani nestihne. Protože senát má na projednání 30 a kdovijestli budou spěchat. 

Pokud je to takto nepřipravené, tak by možná bylo nejlepší nechat ještě rok status Quo. 

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:26

A ted zrovna posloucham reportaz, ze asi nebude na zvyseni pridavku na deti a uz vubec ne na rozsireni okruhu tech, kdo na ne maji narok. Ty dane za soucasne situace mely zustat jak byly.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 10:24
Reakce na continuity:

Snad se to povede

​Já teda nechápu, že celou dobu nemůžou Senátu přijít na jméno, setrvale štvou koblihy proti němu a každou chvíli volaj po jeho zrušení... a teď je jim najednou dobrej, aby je tahal z průseru?

Hnus fialovej tohleto chování.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 10:37
Reakce na Kokoska:

A ted zrovna posloucham reportaz, ze asi nebude na zvyseni pridavku na deti a uz vubec ne na rozsireni okruhu tech, kdo na ne maji narok. Ty dane za soucasne situace mely zustat jak byly.

​Aniž bych zpochybňovala tu situaci kolem daní tak na druhou stranu nevím, proč by se měly přídavky zvyšovat, případně okruh příjemců ještě rozšiřovat. Proč zvýhodňovat jednu skupinu proti ostatním... snad nemaj lidi děti jen kvůli přídavkům! Nebo - kdyby dostali přidáno - se najednou rozhodnou, že místo jednoho potomka nasekaj ještě aspoň dva-tři kousky? Odpočty na daních snad ještě fungujou, to by imho mělo stačit. Pro pracující rodiče...

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 10:58

barbucha protoze potreby kolem deti jsou taky porad drazsi, treba. A ty pridavky nema kazdy, tam jsou prave nejaka pravidla, kdo na ne dosahne.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 11:04

Kokoska 

Hele, pořád dražší je všechno... a jo, ne každej přídavky dostane - právě proto mi přijde nejspravedlivější, že všichni mají ty odpočty z daní podle počtu vyživovanejch osob. Klidně ať se ještě zvednou, a cajk. Lidem zůstane víc peněz na ty dětský potřeby

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 12:46

barbucha jenze na pridavky nemaj narok vsichni ti, kdo maji deti a odpocet na ne z dani. Ale nechci se hadat.

49183 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 12:57

Kokoska já myslím že nepracující mají (měli by mít) zas jiný sociální dávky. barbucha souhlas.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 13:27

Koukala jste na OVM?

barbucha Kokoska 

https://denikn.cz/minuta/500622/

Maláčová v pondělí navrhne rozšíření a zvýšení přídavků.

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:04

viktorka_od splavu myslela jsem to tak, ze nekteri lidi, kteri pracuji a maji deti, nemaji narok na pridavky. A kdyby se vsem pracujicim zvedly stejnym zpusobem odecty na deti, zvyhodnilo by to i ty, kterych by se to tykat nemelo. A delat nejake rozliseni odectu podle kriterii pro pridavky, to by asi bylo dost slozity.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:14
Reakce na Sweet Potato:

Koukala jste na OVM?

barbucha Kokoska 

https://denikn.cz/minuta/500622/

Maláčová v pondělí navrhne rozšíření a zvýšení přídavků.

​Nekoukala, já to mam zakázaný vod lékaře.

S přídavkama ať jdou do prdele, fakt. To máš tuhle pětilitr pro důchodce, tamhle pár stováků na přídavkách... a to prosimpěkně vše za snížení daní. Řádnej hospodář jak vyšitej!

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:17

Kokoska 

Já se taky nechci hádat, ale ten odečet z daní mi přijde nejjednodušší a navíc spravedlivej, no. Prostě každej má nárok, a není potřeba to nějak složitě vypočítávat (komu jo a komu už ne), zdůvodňovat atd. Pracuješ, seš platnej člen společnosti (=přinášíš hodnoty a daně), tak tady máš vod nás odměnu! Proč by se to nemělo někoho týkat?!

49183 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:17

Kokoska jak nemelo? 

Online continuity
42702 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:18

Kokoska kdyby se vsrm pracujícím zvedly odečty a zároveň by se neznizovaly daně podle toho dementního návrhu, tak to pořád bude pro ty nizkoprijmove spravedlivější/ vyhodnejsi a než ten aktuální stav. Zároveň by se nezvedala administrativní náročnost a řešení většího počtu příjemců té dávky. 

Dokonce to na Slovensku bývalo tak, že se doplácelo ke mzdě, byla jenom najaka minimální výše, co musíš vydělat. Vyšlo mi to i během mateřský , fakt jsem cucela, kdyz mi to účetní spočítala. 

49183 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 14:18