Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Online Sweet Potato
39743 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:31

Pěkně děkuju všem, co tu psaly, že iDnes nefunguje! Zvědavě jsem to šla zkontrolovat a hned někde nahoře na mne jukl titulek o pavoukovi, který na ledničce ulovil myš! Sice jsem chtěla dostat z hlavy nejnovější hradní kauzu, ale jak se teď zbavím tohohle?!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:32
Offline unseen
542 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:35
Reakce na Lilly_Ku:

prezident se sice muze chovat trapne a je to politovanihodne, ale porad ma vicemene reprezentativni funkci a omezene moznosti zasahovat do realne politiky.

ten humbuk ma pro me hrozne neprijemnou pachut - je to takovy neskodny zpusob jak kanalizovat frustraci obcanu stylem psi stekaji, karavana jede dal. a zatimco vsichni travi cas a energii rozebiranim toho, co zas z. nebo ovcacek (proboha proc zrovna on vubec dostava tolik prostoru? to fakt neni jeho vina, na tohle musi byt dva - jeden, ktery ty zvasty produkuje, a druzi, kteri je medialne zesiluji) kde trapneho rekli, dulezitejsi problemy ustupuji do pozadi.

vim, uz jsem to tu jednu psala. a fakt si nemyslim, ze se jedna o nejake spiknuti, ale stejne mi to hlava nebere.

Není to vůbec neškodné!!!

Zeman se nechová jen trapně, on (s Tvrdíkem a Kellnerem) umetá cestičku čínským hardcore hovadům, to je důvod, proč i přes urputný prezidentský a vládní vlezdoprdelismus podíl investic Číny v ČR klesá. Odrazuje to ostatní čínské investory, nelíbí se jim, že si ČR "privatizuje" jedna vlivová skupina. Navíc není pravda, že ČR bude mít nějaký velký zisk díky českým firmám v ČLR, většina je jich navázána na lidi kolem Zemana a sídla jejich firem nejsou v ČR, takže jejich zisk tu nebude daněn.

Tak, jak se Čína chová v ČR, to si jinde v Evropě a dokonce ani v Asii nedovolí, tam nedodrží termíny nebo nějaké normy, a okamžitě dostanou obří pokuty, nebo dotyčnou čínskou společnost rovnou vykopnou. To, co u nás, si troufnou jen v Africe, sice tam rozkradou, co se dá, ale aspoň postaví školu. Čína si  troufá proto, že jí to dovolíme. Čína si požadavky typu "nesmíte se scházet s dalajlámou" a "čekáme, že dokážete svá slova činy" testuje, co si může dovolit.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:41
Reakce na VandaRybna:

Když se na to podíváte hrubě konzervativní optikou, tak Zeman prostě zatím nic protiústavního ani vlastizrádného nespáchal, stále osciluje v zákonných mantinelech a do té doby než je překročí proti němu můžeme protestovat...(a tak dále, slova klasika určitě znáte).

Ne, to znamená, že buď nesleduješ, co dělá, nebo je ti to jedno a je to přesně to, očem mluví Brady.

Tento nepřetržitý mediální hon za poklesky Miloše Zemana mě znechucuje a odrazuje od účasti na jakékoliv další prezidentské volbě. Co když to bude stejné, nebo nedejbože ještě horší?

To je přesně důvod, proč jsou u moci taková hovada. Nechuť se tím zabývat, lhostejnost, nevolení.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:52
Reakce na unseen:

To mám jít Zemana pro tvoje krásné oči zastřelit? Bude psaní znechucených komentářů na téma Zeman dostatečný odboj, nebo si mám ještě zakázat slivovici? Roztočím to a nepustím si předávání vyznamenání z Hradu, ale místo toho nějaký  americký seriál abych dala najevo jak pohrdám Zemanovou snahou nás odeslat na dálný východ.

Zatím jsem chodila ke všem volbám, takže nechuť volit a nezabývat se u mě nehledej.

Co děláš ty, když jsi tak znechucená mojí pasivitou?

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:54
Reakce na domenica:

Pěkné. A stačilo vzít jen výčet za zhruba poslední měsíc

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:58
Reakce na unseen:

Tak, jak se Čína chová v ČR, to si jinde v Evropě a dokonce ani v Asii nedovolí, tam nedodrží termíny nebo nějaké normy, a okamžitě dostanou obří pokuty, nebo dotyčnou čínskou společnost rovnou vykopnou. To, co u nás, si troufnou jen v Africe, sice tam rozkradou, co se dá, ale aspoň postaví školu.

Odkud čerpáš tyhle informace, prosím tě?

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:59
Reakce na unseen:

"To je přesně důvod, proč jsou u moci taková hovada. Nechuť se tím zabývat, lhostejnost, nevolení."

Ano. Prokletá novinářská žumpa nás drze informuje... kdyby se o tom nepsalo, tak to vlastně neexistuje a my máme klid na práci. Ovar nás sice v klidu (bez pozornosti redakčních hyen) prodá Moskvě/Pekingu, ale když se tomu nebude věnovat (zbytečnej) prostor, bude se nám líp trávit bůček!

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:18
Reakce na barbucha:

Nepotřebuje na to Zeman ještě spolupráci vlády?

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:20
Reakce na VandaRybna:

To mám jít Zemana pro tvoje krásné oči zastřelit? Bude psaní znechucených komentářů na téma Zeman dostatečný odboj, nebo si mám ještě zakázat slivovici? Roztočím to a nepustím si předávání vyznamenání z Hradu, ale místo toho nějaký  americký seriál abych dala najevo jak pohrdám Zemanovou snahou nás odeslat na dálný východ.

Zatím jsem chodila ke všem volbám, takže nechuť volit a nezabývat se u mě nehledej.

Co děláš ty, když jsi tak znechucená mojí pasivitou?

No, jestli by sis troufla... 

Ale já osobně bych ocenila, kdybys ho nepodporovala ani pasivně, tzn. nevyužitím tvého volebního práva. Ten citát, že zlo vítězí, když ti dobří nic nedělají, jistě znáš.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:24
Reakce na VandaRybna:

Tak, jak se Čína chová v ČR, to si jinde v Evropě a dokonce ani v Asii nedovolí, tam nedodrží termíny nebo nějaké normy, a okamžitě dostanou obří pokuty, nebo dotyčnou čínskou společnost rovnou vykopnou. To, co u nás, si troufnou jen v Africe, sice tam rozkradou, co se dá, ale aspoň postaví školu.

Odkud čerpáš tyhle informace, prosím tě?

Už jsem to naznačila: zajímám se, jsou různé weby, které se zaměřují na zpravodajství z oblasti obchodní oblasti, průmyslu atp.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:28
Reakce na VandaRybna:

Já si teda nemyslím,ž  eje to nějaký absurdní mediální hon zaměřený jen na zemana. kdyby se Zeman choval normálně, tak by media neměla co psát. Píšete, že za Klause se řešilo jen koho přijal, kam jel atd. Ale vzpomeňte si na aféru Chilské pero, ta se taky dost slušně propírala a přitom v porovnáním s tím, co předvádí Zeman to zase takový problém nebyl.... Nebo na aféru amnestií...... na Zemana pořádají hon media, protože on sám je k tomu v podstatě vybízí, sám jim dává důvody (jinak Ovčáček se rád prezentuje i bez médií - viz. jeho Twitterový účet a FB účet pana prezidenta, ten přenos z tiskovky tam dal sám....). Celou dobu co je ve funkci přemýšlím, zda je to záměrné anebo ne.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:32
Reakce na unseen:

No, jestli by sis troufla... 

Ale já osobně bych ocenila, kdybys ho nepodporovala ani pasivně, tzn. nevyužitím tvého volebního práva. Ten citát, že zlo vítězí, když ti dobří nic nedělají, jistě znáš.

Dobře, vydržím do voleb a zatím budu proti kultuře slivovice a bůčku bojovat Tokajem (bože doufám, že se na něj Zeman nepřeorientuje).  

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:35
Reakce na A666:

Ráno jsem přemýšlela nad tím, jak by vypadal Zemanův mediální obraz, pokud by mu dělal mluvčího někdo formátu Ladislava Špačka. Jedna známá se zná s rodinou Ovčáčka a údajně měl chlapec složité dětství a v jeho výkonech se údajně odráží snaha vydobýt si místo na světě.

Ta Klausova amnestie ale byla až "po".  Taková facka na závěr a "přeberte si to, soudruzi." Během úřadu příliš afér neměl, pokud pamatuju.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:45
Reakce na VandaRybna:

Ráno jsem přemýšlela nad tím, jak by vypadal Zemanův mediální obraz, pokud by mu dělal mluvčího někdo formátu Ladislava Špačka. Jedna známá se zná s rodinou Ovčáčka a údajně měl chlapec složité dětství a v jeho výkonech se údajně odráží snaha vydobýt si místo na světě.

Ta Klausova amnestie ale byla až "po".  Taková facka na závěr a "přeberte si to, soudruzi." Během úřadu příliš afér neměl, pokud pamatuju.

Vando ta charakterizace Ovčáčka docela sedí. Ale přijde mi liché řešit, jaký by byl Zemanův mediální obraz kdyby měl jiného mluvčího - třeba pana Špačka. On totiž nebyl na Ovčáčka odkázaný, vybral si ho sám. Mohl si vybrat kohokoliv jiného, vybral si Ovčáčka. Nechal si ho i po všech exscesech, v posledním případě po těch výmluvách proč měli zpoždění, což byly prokazatelně lži. každý normální politik by takového mluvčího odvolal, Zeman ne. Dle mého v jejich případě platí takové to úsloví svůj k svému, Ovčáček naprosto vyhovuje Zemanovým potřebám se exhibovat a vzbuzovat kontroverze. V opačném případě už by musel být Zeman natolik  senilní a mimo realitu,ž e by měl ukončit své úřadování kvůli zdravotnímu stavu.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 27. října 2016 12:49
Reakce na A666:

Jestli ta tvoje poslední věta není příliš blízko realitě.

https://www.novinky.cz/komentare/418859-komentar-na-koho-pada-vina-za-chovani-prezidenta-thomas-kulidakis.html

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 27. října 2016 13:02
Reakce na A666:

dobry postreh. taky si myslim, ze mu tenhle typ komunikace i pozornosti vyhovuje a uplne se v nem rochni. proto za me nepodporovat. 

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 27. října 2016 13:03
Reakce na A666:

"V opačném případě už by musel být Zeman natolik  senilní a mimo realitu,ž e by měl ukončit své úřadování kvůli zdravotnímu stavu."

Už si nějakou dobu říkám, jak se z toho všeho vylže. Zejména z prezidentský volby - pokud budou tyhle nálady trvat, samozřejmě do ní (s rizikem prohry) už nepůjde, neúspěch by nesnesl.

Předpokládám, že to hodí na zdravotní důvody. Ke kterým se uchýlí možná i dřív, pokud bude ten povyk kolem jeho ostudnýho chování pokračovat. Bude tak mít omluvenku, pokud se kapku stáhne. A navíc vytříská (u soucitných občanů) i nějakej ten bod navíc... A taky - v neposlední řadě se pomstí novinářský žumpě, která bude neprodleně nařčená z uštvání nebožáka.

A pokud by s tím začal včas, možná se vyhne i nařízený omluvě!

Mnoho much jednou ranou prostě. Jen čekám, kdy vlastně se mu začne dělat nevolno...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. října 2016 13:17
Reakce na Lilly_Ku:

dobry postreh. taky si myslim, ze mu tenhle typ komunikace i pozornosti vyhovuje a uplne se v nem rochni. proto za me nepodporovat. 

Já si v jednu chvíli i myslela, že je třeba hodně nemocný, na umření a tak si chce užít "srandu" a neřeší, jak to bude do budoucnosti. No, asi to pravda není :)

Faktem je, že ignorace je něco, co se na jeho excesy ještě nezkoušelo :D Kdysi jsem četla knížky od Betty McDonaldové Paní Láryfáry, což je taková kouzelná tetička, co léčí běžné dětské neduhy jako čurbesajdu, hádavku a mlátilku a tak. No a léčila tam i dítě, cos e rádo předvádělo - dala rodičům speciální prášek, který na něj ve spánku nasypali a pak když se dítko začalo předvádět a dělat šaškárny, tak zmizelo a nikdo ho neviděl a nevěnoval mu tak pozornost :) Třeba by to zabralo i na Zemana :D

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 27. října 2016 13:57
Reakce na barbucha:

Už si nějakou dobu říkám, jak se z toho všeho vylže. Zejména z prezidentský volby - pokud budou tyhle nálady trvat, samozřejmě do ní (s rizikem prohry) už nepůjde, neúspěch by nesnesl.

Sám Zeman by možná už nekandidoval, ale ta klika, co je na něj navázaná a prosazuje skrze něj své zájmy, ho do kandidatury bude nutit.

Záležet bude i na jeho zdraví. Je vidět, že na tom není dobře. Nedokáže chodit bez hůlky, nebo opory, ochranka ho při vystupování musí z auta vytáhnout, a do voleb se to může ještě zhoršit. Dřív by si takovou kauzu vychutnal, vždyť takovou pozornost v úřadu ještě nezažil, ale přesto se moc neukazuje, vyjadřuje se jen v zastoupení Ovčáčka, Forejta a Mynáře (btw za Havla jejich funkce zastával jen Špaček). 

Zase kdyby průzkumy ukazovaly nízkou podporu, právě zdraví mu může poskytnout celkem věrohodnou výmluvu proč nekandiduje a nebude se to moc zpochybňovat.