Sofi no verim, ale pocitam, ze jsou to takovi, co si to vybrali sami a ne ze jim tam bankovni poradce poslal uplne vsechny jejich penize...
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Opravdu by mě zajímala investice s horizontem jeden rok. Tam ta rozvaha, kterou musí udělat, nemůže absolutně vyjít. To není o produktu, ale o ekonomických zákonitostech.
Sofi jak píše continuity , investiční fond na rok je hovadina non plus ultra ![]()
continuity Já jenom reagovala na to, že to nemuselo být uzavíráno na dlouhou dobu. To tu myslím nepadlo, na jak dlouho se pán upsal....
A nevíme, jaké mu říkal zhodnocení...
Je to blbá situace, ale nesrovnávala bych to s okradením typu nákupu hrnců.
Sofi je to samozřejmě ještě horší, protože u hrnců víš, že jsi přišla o 30 tisíc a šmytec. U investice ta ztráta není ohraničená a investiční horizont jeden rok je prostě problém.
Navíc tě podvedl zaměstnanec regulovaneho subjektu s licencí ČNB.
Sofi To máš pravdu, to se nedá srovnat. Tohle je horší.
Sofi no tak sama Sporitelna na svych strankach pise, aby tam lidi neposilali velky castky najednou a aby byli trpelivi, ze investovani je dlouhodoba zalezitost....
999 a hlavne, ze je to ceska sporitelna, ne nejaky pokoutny nabizec hrncu
Osobně si myslím, že banka s tím udělá krátký proces, protože tohle je prostě průser. A už vůbec bych netvrdila, že ji to vyhovuje nebo ty poradce k tomu pobízí.
baltik Právě proto píšu, že je to horší.
Jimik osobně si myslím, že tohle je sviňárna všech sviňáren a toho mladého pana poradce bych si přála osobně potkat, jak jsem celý život byla vyloženě submisivní typ, všechny jen prosila a byla přeslušnělá, tak teď po "oslavení" další dekády, jsem vlastně nastartovaná řešit cokoliv, protože po čtyřicítce, už si ze mě nikdo prdel dělat nebude!
Sofi Já nijak nerozporuju, že jsou senioři, kteří jsou schopni zodpovědně zhodnotit svoje možnosti a investovat. Mám jich pár v rodině, ale bohužel můj táta mezi ně nepatří. Táta má počínající fázi Alzheimerovy choroby, bere léky na zpomalení procesu a ve známém prostředí a standardních situacích zvládá zatím fungovat samostatně. Jenže ve chvíli, kdy mu začnou tvrdit jak skvělou pro něj mají nabídku a stačí jenom tady kliknout v elektronickém bankovnictví, abyste potvrdil, že jste to vy, tak se v tom prostě nezorientuje dostatečně rychle aby docenil závažnost situace. On fakt věřil tomu, že je to pro jeho dobro, protože mu predestřeli zářnou budoucnost zalitou sluncem a o tom, že jsou tam nějaká rizika se možná letmo zmínili, ale kdo by si tím nechal kazit ten výhled. A hlavně on nic nemusel podepsat ať už klasicky na papír, nebo elektronickým perem na tablet, takže ani nemá pocit, že by nějakou smlouvu uzavřel. Vždyť jsme nic nepodepsal, to je tátův hlavní argument.
Táta byl přesvědčen že jde o nabídku spořícího účtu s lepším úročením, než je na běžném účtu, což spořka taky nabízí, že jde o investiční fond jsem zjistila já z popisu transakce v elektronickém bankovnictví a táta tím byl upřímně zaskočen. Podle jeho slov už to měl ten investiční poradce všechno na něj přípravené a jenom chtěl, aby to táta odsouhlasil, což on ve své jednak naivitě a druhak neochotě přiznat, že má nějaký problém a věci nerozumí, prostě slepě udělal.
Jo a ten dotazník ohledně finanční gramotnosti klienta pro zhodnocení míry rizika elegantně obešli tím, že do smlouvy napsali, že klient odmítl na dotazy odpovědět a tudíž poradce nemůže míru rizikovosti zhodnotit. Táta si ani nepamatuje, že by nějaké dotazy podobného typu padly.
Jako kdyby mu nabídli investici v řádech pár desítek tisíc, proč ne, může to zkusit. Jenže vysát mu jednorázové konto a pak z nej ještě cucat pravidelně víc než 2/3 jediného příjmu je proste přes všechny myslitelné meze. A to je to co mi na tom přijde vlastně nejobludnější. Kdyby to byl nějaký nezávislý poradce, který třeba dostane od táty zavádějící informace o tom, jak si finančně stojí, tak by to taky bylo svinstvo. Jenže u člověka, který má finanční život mého táty jako na dlani za posledních x let, vidí kolik mu z toho důchodu zbývá i bez pitomych investic a přesto to takhle nstaví to prostě není nic jiného než hyenismus nejhrubšího zrna. A ještě mají tu drzost mi tvrdit, že dělají vše pro blaho klientů.
P.S.: tátovi to nastavili na investiční horizont 4 let
Jimik Já vím, že se ti do do toho už nechce dloubat, ale tak, jak to teď popisuješ, je to fakt na stížnost u ČNB. Ten hajzl to bude mít přesně takto připravené na celou řadu seniorů a v mnoha případech mu to projde. A zcela určitě nebude sám.
andulka01 Jako jak se mi to v hlavě pořád motá, tak jsem si říkala už včera, že na toho poradce podám stížnost, že tohle mu nesmí projít beztrestně.
Jimik nebo zmedializovat - to by jim udělalo větší ostudu než stížnost u ČNB... existujou ještě ty Černé ovce? a ty jsi tam měla schůzku i s nadřízeným toho šmejda a on se ho zastával? možná to chtěj rychle vyřešit právě z důvodu, abys o tom nikde veřejně nemluvila... každopádně na stížnost u ČNB to podle mýho je...
Jimik tak máš mižnost ochránit pár dalších... Já bych do toho šla, ještě dokud máš to naštvání v paměti
JimikNedej se!
Jimik jsi do toho! Já bych si to tak užila![]()
andulka01 Jako jak se mi to v hlavě pořád motá, tak jsem si říkala už včera, že na toho poradce podám stížnost, že tohle mu nesmí projít beztrestně.
A za to "zveličujete, nejsme na tržišti, uklidněte se" ať dotyčnému zčerná a upadne, fakt. To je extra level ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025