Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 23. března 2017 22:14

Manta ve vaně,

prcek v hospodě.

Offline moora
8641 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:16

Cestou do prace jsem jednou vystoupila kvuli laprasovi a podruhy vytlouct 2 gymy, celkovy zisk 30 coinu (jeden gym drzim tak nejak uz dlouho, akorat nevim, kde)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:41

Už jste chytili nějakou zlatou rybku? Mně zatím štěstí nějak celkově nepřeje, z těch vodních mám nově rejnoka, jinak nic.

Offline moora
8641 příspěvků moje polička 24. března 2017 11:05
Reakce na Zina:

Nechytli, dnes odpoledne se chystam na velky vylov (pochod pravnicka fakulta - vyton) a o vikendu snad taky aspon jednou na pul dne vyrazim.

Taky novy upgrade furt nic. Novou mam akorat vazku z karlaku.

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:38
Reakce na Zina:

koukam dvaatricet kapriku ale zlatej zadnej:-/ zkusim asi vecer incense:-)

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 24. března 2017 15:57
Reakce na Zina:

Ryb mraky, zlatá žádná. Už jsem i evolvla dalšího gyaradose, ale úplně se nepovedl. 

Přijdu si s těmi pokyši jak ty holčičky v pohádkách, co se honí za motýlem a skončí v hlubokém lese. Já jen chtěla popojít kousíček po nabřeží a najednou jsem skoro na Albertově, pak zas na Staromáku (což vyšlo poněkud draho, viz nakupovací vlákno). Ale zase mám Pokyše na radnici, heč. Gym level 9, jsem zvědavá, jestli vydrží aspoň do zítřka. 

moora 

Taky mám vážku z Karláku. Ale včera se mi už jedna vyklubala.

Offline Potrefenáhusa
38410 příspěvků moje polička 24. března 2017 18:04
Reakce na Sweet Potato:

tak já dneska chytla Laprase s CP 263, aspoň z něj jsou nějaký bonbony. 

A můj rhydon dnes oslavil pěkných 14 dní v jednom gymu.

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 24. března 2017 18:34
Reakce na Potrefenáhusa:

Kluk šikovnej!

Já ho dopoledne šoupla do toho orloje 13 minut před výplatou. Právě mi došlo, že jsem na to zapomněla. Naštěstí tam ještě sedí.

Offline Potrefenáhusa
38410 příspěvků moje polička 24. března 2017 18:56
Reakce na Sweet Potato:

hehe, já si na to teď normálně nařizuju stopky...

Offline moora
8641 příspěvků moje polička 24. března 2017 21:16

je vidět, že je ta ryba zlatá, nebo až po chycení?

dnes jsem s jedním shiny gyaradosem bojovala v gymu.

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 24. března 2017 21:18
Reakce na moora:

V nearby to prý poznat není, při chytání už má být žlutá.

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 24. března 2017 21:45

Prosím minutu ticha za mého rhydona. Právě byl z radnice defenestrován

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 25. března 2017 22:18

Zlatou rybku stále nemám, ale ulovila jsem aspoň macatého kapříka 96%. Na závěr se mi podařilo od dinosaura vytočit metal cosi na evolve, váhala jsem mezi onixem a scytherem, nacpala jsem to nakonec scytherovi. Vydařený den.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. března 2017 16:12

V poslední době jsme u nás doma nakupovali i nějaký nový stolní hry, tak se s dovolením podělím. :)

Kharnage!

Pro 2-4 hráče + v ČR je aktuálně dostupné rozšíření The Dark Rampage, které zvýší počet hráčů až na 5 a doufám, že někdy v budoucnu snad půjde sehnat i rozšíření The Devil Pigs pro šestého hráče. Vtipné a moc pěkné ilustrace. Hratelné je to sice i ve dvou, ale ve čtyřech je to určitě lepší. Principielně je to vyvražďovačka - každý hráč má balíček s jednotkami jedné rasy, postupně si z balíčku dobírá a tím vytváří armádu, se kterou se snaží dobýt kopec a ostatním vysekat co nejvíc jednotek. Hraje se na čtyři kola, takže je to i docela rychlovka. Základní hra je dost random, pokud chcete efekt náhody trochu zmírnit a přidat víc plánované strategie, určitě doporučuju přikoupit rozšíření Tricks and Mercenaries, který do hry přidá ještě dobírací balíček se žoldákama a všelijakýma zákeřnostma. Jediný mínus jsou až moc stručně psaná pravidla, při první hře jsme vůbec nepochopili setup fázi a museli si pustit video na YouTube. :D Ale ve čtyřech jsme se u toho hrozně nasmáli, jako oddechovku určitě můžu doporučit.

Exploding Kittens

Karetní blbina, last man standing - něco mezi Černým Petrem a ruskou ruletou, cílem je si z balíčku nevytáhnout explodující kočičku a naopak pomocí ostatních karet nějak zařídit, aby vybuchnuli všichni ostatní. Srandovní ilustrace z The Oatmeal, vtipné popisky, primitivní pravidla. V základu pro pět, ale když si koupíte druhou hru nebo NSFW verzi, můžete balíčky nakombinovat a hrát až v myslím deseti lidech. Moc se nám to v partě líbí, jako taková ta hra na závěr večera, kdy už všichni musí jít za hodinu domů a nemá cenu začínat nic většího (nebo jsme prostě na cokoli jinýho líní).

A jinak právě mi cestuje z obchodu Love Letter Premium co je až pro osm hráčů (jo, podlehla jsem, navzdory otřesné ceně!!, snad to bude dobrý), na Kickstarteru jsem backnula malou karetku SuperHot a už asi tak dva měsíce čekám na předobjednaný Santorini s Golden Fleece rozšířením, který stále nepřichází. :(

Máte někdo taky něco nového? Já třeba ještě pokukuju po karetce Lotus a explodující miciny bych si chtěla rozšířit o ten NSFW Deck 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 26. března 2017 16:57

Dik za tip na SuperHot, manzel ji na pocitaci hrozne miluje. A ja nenavidim, bude si k ni muset najit nekoho, s kym ji bude hrat. :-D

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 26. března 2017 17:07
Reakce na Karoleena:

My jsme vyzkoušeli Eldritch Horror. Je to kooperativka pro milovniky H.P. Lovecrafta, má úžasnou atmosféru. Hráli jsme ve třech pod vedením zkušeného hráče a po skoro třech hodinách snažení si nás Prastarý (sám Cthulhu) prostě namazal na chleba. Sorry lidstvo.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. března 2017 17:17
Reakce na Sweet Potato:

Klasika, hráváme občas Eldritch i Arkham, ale obzvlášť ten Eldritch si fakt nepamatuju, že bychom vůbec někdy vyhráli, nebo teda možná jednou jo. My teda ale obecně nejsme moc dobrá partička na kooperativy, líp nám jdou když už, tak aspoň ty asymetrický, kdy je někdo mezi náma nějakej záškodník. 

Což mi připomíná, že kamarád si teď pořídil Nejsme tu sami, což je přesně ten asymetrický případ, až šest ztroskotanců na planetě + jeden hráč hrající za Bytost, která se robinsony snaží lovit. To je taková skoro až párty hra bych řekla, pro docela dost lidí a pravidla nejsou vůbec složitá. Nakonec jsme Bytost porazili, ale bylo to teda o fous a samozřejmě jsme se u toho dohádali jak psi. :D Taky sympatická menší hra.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. března 2017 17:18
Reakce na Solathis:

:D Mě to na PC taky docela baví, ne že bych to teda vysloveně milovala, ale co byla láska na první pohled je ten celkovej vizuál, proto jsem s karetní hrou neváhala, a navíc teda stojí pár kaček. Tak snad to bude dobrý, datum expedice se blíží...

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 26. března 2017 17:28
Reakce na Karoleena:

Připomněla jsi mi tím, že bychom zas měli oprášit Battlestar Galactica, to už jsme strašně dávno nehráli. 

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 26. března 2017 17:33
Reakce na Karoleena:

A strašně se těším, že někdy sehrajeme Mechs vs Minions. Vlastně nevím, jestli mne to bude bavit hrát, ale je to tak nádherně vymazlené, je vidět, že autoři si to vytvořili pro radost.