Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 23:19
Reakce na Pinot Noir:

Včera jsem viděla první díl Ochránce, seriálu na ČT. A dobré, na zdejší poměry slušné, herecky se mi to líbilo hodně.

​Viděla jsem všechny díly - a opravdu velmi slušné. A přiznám se, že mi snad prvně v životě neleze na nervy Vaculík - už se snad konečně dostal ze všech těch krasoňovitých rolí. Vypelichaný, omšelý, sympaťák!

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 13. října 2021 14:14

Vy se mi budete smát, ale zamilovala jsem se do italského detektivního seriálu Na krok od nebes.  
Napřed jsem koukala jen kvůli krajině (hory Horní Adiže), je to takový krimi Doktor z hor stříknutý Komisařem Rexem, ovšem úplně mne uchvátil Terence Hill v roli nějakého rangera či lesního policajta. Hledí, pronáší moudra, sošně pózuje na pozadí horských velikánů, rybaří v peřejích, jezdí na koni, a naposled dokonce točil lasem!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. října 2021 15:36

Sweet Potato 

Jsem zapomněla, že jsem na to tuhle taky koukala. Je to jak z jiného světa, takový jako devadesátkový seriál. Musím to dohnat.

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 20:13

Ne ČT2 teď Smrt darebáka a pak Chléb, láska a fantazie.

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 12:16

Sweet Potato 

Včera jsem na toho Delona chvilku koukala... úplně mě ohromilo, jak měli všichni ti frantíci příšerný zuby! V době vzniku mě to nijak nepřekvapovalo ani nevadilo, ale teď - zvlášť ve srovnání s americkou produkcí, vyznačující se především dokonalým chrupem i u posledního komparsisty...

Offline Gatita
8523 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 08:01

barbucha

Film jsem videla asi pred milionem let a na zuby si vubec nepamatuju. Asi holt meli vlastni zuby, no:) Mne zas rve oci ta dnesni produkce, kdyz stredovekeho zebraka hraje typek s plnou pusou bilych zubu. Ale lip se na to kouka, to jo. Jinak ja ted videla zabery ze sametove revoluce a taky jen cucela, kolik tam bylo bezzubych babicek a lidi s dirama v usmevu. 

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 08:40

barbucha Ale zase ti frantíci uměli hrát.

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:44
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Ale zase ti frantíci uměli hrát.

​Jako uměli, no... ale stejně jsme už rozmazlený asi, nebo já teda určitě - kromě těch děsnejch zubů mi dost vadili (až na Delona samozřejmě) poměrně celkově značně nepohlední herci. Je to samozřejmě dobou vzniku, ale tak nějak ty neupravený účesy evidentně nemytejch vlasů, různý znamínka na obličeji apod. mi dělaly krapet problémy. Ale je to asi moje vina, že chci - aspoň na plátně nebo v televizi - vídat hezký lidi. Nemyslím tím zrovna ty prefabrikovaný krasavice z americkejch seriálů, všechny stejný... ale tak holt doba pokročila a přece jen ty nároky mám už jiný. Neříkám že je to správně

Gatita 

Jo, jak v Rusku dodneška... dneska už jsme na tom u nás obecně líp. Já teda mam taky mezery v chrupu, se mi to nějak rozestoupilo časem (když už tady tak kritizuju)... ale tak nejsem filmová hvězda, že jo.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:51

barbucha tak mne tedy dnes naopak vadí ti unifikovani pěstování herci a herečky. Jako kdyby se hercem mohl stát jen někdo, kdo splňuje určitě předpoklady fyzické krásy.

Naopak proto mi ty francouzské, a jiné, starší filmy přijdou stokrát víc uvěřitelné a opravdové.

Hrají tam LIDI ve vší rozmanitosti. Ne unifikovani figuríny, které musejí pro roli zvošklivovat, ale zase ne moc, aby zůstali pořád pohlední. 

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:01

Dadoo 

Ale jo, "lidi"... já přece taky nechci vídat stokrát přešitý ksichty a umělý kozy podle jednoho vzoru. A pokud má někdo roli v dejme tomu Jménu růže, neočekávám vymydlenýho krasavce z titulní stránky módního časopisu. Ale stejně, chci vidět hezčí/zajímavější lidi (nebo ani ne vždycky hezčí, ale s tou pověstnou jiskrou) než jaký potkávám na ulici. Na to nemusím chodit do kina

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:05

barbucha Ty jo, Delon, Ornella, Mireille Darc, Klaus Kinski (ok, ten byl zvláštní)... a tetině se na to špatně kouká! Ty máš těžkej život

(A co ti Italové potom, taky špatný?)

Podle mne hraje jistou roli ta stará móda, účesy, líčení. Občas koukám na starší film s hrdinou, který se mi jako dítěti či náctileté líbil (napadá mne teď  třeba Komisař Moulin nebo Bažanti) a je mi za ně až smutno a trapně. Ty strašné vlasy a často rachitické postavičky - protože dnes musí být každý herec dokonale osvalený. A obdobně herečky - jak mohly s takovouhle postavou udělat kariéru?

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:10

Sweet Potato 

Kinski byl pro mě v cajku naopak a ty tetiny taky...

Ale já si původně stěžovala jen na ty zuby, že mě to teď po letech prostě zaskočilo. (na fotkách to neni vidět, ale v pohybu a při mluvení to bylo viditelný značně)

Offline notna
9192 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:56

barbucha To mě spíš odradí ti vyumelkovani. Je toho plno. Chtěla jsem se podívat na vychvalovaného Lucifera a to se nedalo. Super je severská produkce. Lidí tam vypadají normálně a úroveň se dá vybrat výborná.

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:44

notna 

Znova opakuju, že na ty vyumělkovaný taky nejsem zvědavá. Proto dávám taky přednost severský produkci Ano, lidi tam vypadají normálně, ale přesto udržovaně

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:45

barbucha A jak vypadají lidé v severské produkci ze stejného roku jako ta Smrt darebáka?

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:50

Sweet Potato 

Hele to si nepamatuju Ale dobrá připomínka, budu muset nahlídnout nějaký Bergmany asi.

Ale tak snad jsem toho tolik neřekla... prostě když po letech chvilku koukám na bejvalej hit, tak mě to snad může trochu rozhodit, no ne?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:29

Stejně ale.. Ten Delon byl naprosto neskutečně nadherny chlap. Nádherný. Bebela jsem milovala, strašně se mi líbí Trinignant, Brasseur,, Cremer. Prostě ne prvoplanove krásní chlapi, ale.. Delon, to je samostatná kategorie. Objektivně prototyp nádherného chlapa.

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:45

Dadoo 

Mně se Delon nikdy nelíbil, takovej libovec libovej To teda Belmondo byl jiná káva, fakt kus chlapa sympatickýho. 

Bruno Cremer se mi líbil moc - ale zase si přihřeju svoji maloměstskou polívčičku... ty jeho mateřský znamínka nebo co to měl mě strašlivě iritovaly. Fakt na něco takovýho nechci koukat, jako divák... 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:48

barbucha a to jako proč? On to tak má přirozeně. 

Nechat si to odstranit, je stejný, jako si nechat prifouknout kozy. 

Takové vylepšení reality.

Mne to nevadí. Beru ho, jak je. 

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:53

Dadoo 

No nevim. Rozlišuju umělou a nepotřebnou úpravu vs. drobnou kosmetickou korekci...

PS

Zvlášť u lidí, který se svým obličejem živí...