Brýlové vlakno

14. února 2017 22:51
Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 16. října 2017 09:46
Reakce na Mirka:

Maminka by měla jít na kontrolu tam, kde jí dělali operaci šedého zákalu. Tam by také po kontrole měla dostat zprávu pro svého očního lékaře, ve které bude uvedena diagnóza a léčba. Pokud se jedná o sklivcové zákalky, dají se odstranit laserem, je to krátké ambulantní ošetření, které podle mých zkušeností plně hradí zdravotní pojišťovna.

Když bude Vaší mamince někdo tvrdit, že jediná možnost, jak odstranit její problémy, je placený zákrok u soukromé kliniky, rozhodně doporučuji situaci konzultovat s dalším lékařem. V Praze bych Vám mohla doporučit svou oční lékařku, je velmi pečlivá a mnoho jejích pacientů je důchodového věku.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. října 2017 11:16
Reakce na Poéma:

Děkuji velice, načtu.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. října 2017 11:27
Reakce na Emi:

Omlouvám se, že jsem to zřejmě nenapsala úplně srozumitelně. Šedý zákal mamce odstranili na soukromém pracovišti v Praze už před řadou let, před osmi? Po operaci tam také něco zůstalo/utvořilo se a to jí rozstřelili ve Vinohradské nemocnici (stejní lékaři, kteří pracovali tam i tam).

Děkuji za doporučení lékařky. Lékař, ke kterému chodíme, léčí rodinu asi 30 let a má naši důvěru, pokud by to bylo jinak, určitě bych mamku nechala vyšetřit i jinde. Zkusím si najít ještě jiné možnosti ošetření.  Mamka půjde na kontrolu, tak mi sdělí diagnozu, bez toho je obtížné cokoliv zjistit. Prozatím jí kapeme kapky a oko se čistí.

Děkuju moc!

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 16. října 2017 12:15
Reakce na Mirka:

Takže v případě nějakých komplikací byste si asi mohli domluvit konzultaci nebo zákrok v té Vinohradské nemocnici nebo v té pražské soukromé klinice, ne? Aspoň to předpokládám podle vlastních zkušeností (operace v Praze v Lexumu, kontroly u stejného lékaře ve Vojenské nemocnici). 

Nechci vás s maminkou odrazovat od té kliniky v Pardubicích, ale v širší rodině máme s takovou menší soukromou klinikou špatné zkušenosti. Jedna nepovedená placená operace způsobila spoustu zdravotních komplikací a dlouhé léčení s několika placenými reoperacemi za několik desítek tisíc korun. A začalo to přesně tak, jak jste na začátku popisovala. 

Každopádně je skvělé, že kapky pomáhají. Budu vám držet palce, aby to tak šlo i dál. 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 16. října 2017 12:55
Reakce na Emi:

Já mám právě s touto soukromou klinikou jen ty nejlepší zkušenosti ( operovány obě oči s šedým zákalem ), jinak bych o ní ani puntík nenapsala. Vždycky se snažím doporučovat jen to, co jsem já nebo někdo z blízkých absolvoval, měl, nosil, koupil atd. a můžeme říct vše je, bylo Ok.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 16. října 2017 13:03
Reakce na Poéma:

Chápu, dělám to taky tak. Jenže když si přečtete ten původní popis, působilo to dost podezřele. Jediná možnost léčby na jediné klinice a k tomu nehrazená pojišťovnou... 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 16. října 2017 13:24
Reakce na Emi:

Možná to je tím, že ten, kdo mamince Mirky Pardubice doporučoval, s ní má dobré zkušenosti. Jezdí do ní totiž provádět zákroky odborníci i z jiných pracovišť než jsou jejich domovští. Mě zrovna operoval MUDr. Továrek, lékař, který pracuje v pražské klinice Duovize.

Mirko, tam bych se zkusila zeptat i na to odstranění zákalků.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. října 2017 17:30
Reakce na Poéma:

a Emi

Moc děkuju, mamka dostane seznam otázek na lékaře.

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 16. října 2017 17:43
Reakce na Mirka:

Vůbec není zač.

Offline Isca
4875 příspěvků moje polička 18. října 2017 19:22

Nevím přesně, kam s tím, ale týká se to brýlí, zkusím to tady. Prodlužuju řidičák, z mládí tam mám zapsáno, že potřebuju brýle, teď mi nechtějí na registru uznat potvrzení očaře, že je po operaci očí nepotřebuju, že prý potřebuju posudek způsobilosti  od praktického lékaře. Když si vezmu tu absurditu, že mě má oči uznávat praktik, který stejně jen přepíše papír od očaře, a že mi pravděpodobně bude muset dělat, když už tam dá razítko,  nějaké celkové vyšetření, které ostatní čtyřicátníci jen tak neabsolvují, tak pak mě napadlo, jak to řeší ti, co nosí na krátkozrakost čočky? To jim při vystavování prvního řidičáku žádnoé omezení nezapsali? Nebo když přešli na čočky až pak, tak ukazují při dopravní kontrole , že mají zásobní čočky? Nebo  se to při kontrole neřeší? 

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 29. října 2017 16:29
Reakce na Isca:
Neco podobneho jsem resila nedavno, v prvnim ridicaku jsem mela bryle a pak kvuli praci jsem presla na cocky. Kdyz me staveli policiste, upozornili me na to, ze bych mela mit bryle, vysvetlila jsem, ze mam cocky, a nastesti jsem to ukecala na nevedomost, ze je treba to v ridicaku zmenit. Sla jsem hned na ocni, ta mi vystavila potvrzeni, ktere mi na uradu nevzali, takze sup k prakticke, ta mi vypsala ten jejich papir a uz mam v ridicaku, ze muzu ridit bud s brylemi nebo s cockami. Co jsem tak hledala na netu o pripadne kontrole, tak jednak jdou cocky v oku videt, takze vam asi bude policista uprene hledet do oci, nebo chteji dukaz, napr. pouzdro od cocek (coz ja treba sebou nenosim), tak bych leda pred nimi tu cocku z oka vyndala, kdyby byli moooc dusledni, ale snad na to nedojde. :-)
Offline pecka
6155 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:17

Chvilku tu postrasim a potom asi radsej zmiznem (neda sa na moj nefotogenicky ksichtik pozerat).Skusala som si tento typ-chcela som nieco neutralne,bez kadejakych serepeticiek.Asi som mala skusit aj iny tvar,lebo ked teraz na vsetky fotky pozeram,okrem znacky nevidim rozdiely 

Edit:viem,že vymazaním ďalšie príspevky nebudú dávať zmysel,ale potrebovala som len poradiť.Dakujem 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:22

pecka Určite sa ti viac hodia tie druhé ale sú ti veľké a je to také nemastné neslané, veľkosťou skôr asi tie prvé. No skúšaj všetko zaradom, ja som fakt išla stojan za stojanom a skúšala som aj to čo sa mi nezdalo a bola som prekvapená. Škoda že mám malú tvár pretože niektoré okuliare boli nádherné ale nič pre mňa. No a príde mi že Ray ban sú najminimalistickejšie okuliare čo som stretla. No ale tu u nás toho mnoho nieje, možno vo väčších mestách sú aj iné značky s jednoduchými obrúčkami. 

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:22

pecka z těchto se mi na tobě tvarově nejvíc líbí ty poslední. Co zkusit nějaké tmavší želvinové ( ne celočerné)

Offline Korsičanka blogger
13358 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:22

pecka V prvních a druhých jsi zajímavá, s posledními jakoby srostlá - ty ti velmi slušně padnou(aspoň na fotce teda:))

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:25

pecka Pozerám že si medzitým pridala ďalšie než som to napísala takže najlepšie asi tretie, akože ok ale zas nič extra. Posledné vôbec. 

Offline pecka
6155 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:28

paktofonika a to je to,co pisem...neviem,co vybrat,do akeho tvaru ist.Chcem nieco nadcasove,aby som v tom nevyzerala ako cvoki Mozno by som nemala tolko riesit,potrebujem ich viac-menej len na PC a TV.

Online continuity
41882 příspěvků moje polička 30. května 2018 23:04

pecka za mna prve, druhe su ti urcite velke, a tie tretie zarovnane s obocim je taka istota. 

mas ovalnu tvar, mozes si vybrat asi uplne cokolvek, len daj pozor aby neboli siroke a aby ti obocie nevliezlo za skla. inak asi chybu neurobis.

a nadcasove okuliare su protimluv. normalne to podlieha mode ako vsetko ostatne. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 30. května 2018 23:14

Za mě pouze třetí. A ještě s výhradou. Ale tvarově nejlepší.

Myslím, že všechny jsou na tebe trochu moc tvrdé. Příliš výrazné, tmavé. Zkusila bych jemnější obroučky nebo světlejší barvu. Navíc mi připadá, že minimálně první dvoje ti jsou příliš široké, potřebovala bys užší na obličej - velikost je na vnitřní nožičce.

U druhých se mi nelíbí to vnější zesílení obrouček.

Velmi pěkné brýle jsou od Any Hickmann, ale nevím, jestli u vás jsou. Tady se shánějí špatně, má je málokdo a v mizerném výběru.

Nedávno kupovala brýle dcera a denně posílala hromady fotek a celá rodina jsme posuzovali 

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 30. května 2018 23:32

pecka A musí být nutně černé? Tohle opravdu ne. Mám strach, že vám upadne hlava.