Od puberty mám asi čtvrté nebo páté brýle, takže to průměrně po těch třech letech cca vychází :) Nicméně jsem ráda, že píšeš, že klasická prevence v pravidelných intervalech se u očního nedělá, už jsem tam tak dva tři roky nebyla a začínaly mě sžírat výčitky, že určitě dostanu vynadáno, že tam nechodím
Ráda bych nové brýle včetně obrub, ale na tvou radu před časem zde čekám až po porodu.
Brýlové vlakno
Mě naposledy měřila dioptrie optometristka a teda tak zevrubným zkoumáním jsem u očního doktora při předchozích prohlídkách neprošla - včetně toho, že mě s navrženýma sklama psolala se projít ven, jestli se mi nemotá hlava...... U očaře jen proběhlo nastavení dioptrií v temné místnosti při četbě písmen a hotovo....
Mohla ybch případně taky poprosit o info do zprávy dke ordinuješ? jsem te´d v zahraničí, ale až se vrátím do ČR tak budu potřebovat nového očaře :)
Ono jde asi o to, že v optice vám nezměří nitrooční tlak, nevyšetří pozadí a další věci, o kterých už Berta myslím psala. Takže dojít si jednou za čas na oční není asi úplně od věci.
Ono jde asi o to, že v optice vám nezměří nitrooční tlak, nevyšetří pozadí a další věci, o kterých už Berta myslím psala. Takže dojít si jednou za čas na oční není asi úplně od věci.
Jasný, mě přijde nejlepší to jak psala berta, jednou za čas na oční a brýle řešit v mezičase klidně v optice.....
Mám otázku. Rámy už mám kúpene, dioptrie zmerané. Včera som bola v optike aby som si dala urobiť sklá. Pani mi ponúkla úpravu skiel ktorá pohlcuje modré svetlo. Aj mi to predviedla. Mne by sa to hodilo, sedím celý deň pri PC. Naposledy som si dávala robiť okuliare pred piatimi rokmi, a to som dosť šetrila vošla som sa do 100eur komplet, takže rôzne úpravy ma nezaujímali. Má to niekto, je to v dnešnej dobe už bežné? Stojí to za to? Nieje to len marketingový blud?
ja jsem si to vzala, ale nedokazu posoudit, jestli to ma nejaky dopad
Takže ste nezaznamenala žiadnu úľavu oproti okuliarom bez?
kdyz ja je nenosim cely cas, nosim je na rizeni auta, v praci na prezentace v praci, do kina, na televizi
vetsinou me pak boli spise hlava, kdyz je ma dele, ale to si myslim, ze je spise psychicke, ze je to z dlouheho rizeni nebo z dlouhe porady, ne primo z tech bryli
Aha. Ja ich budem nostiť nonstop. Objednávku skiel chcem urobiť zajtra takže počkám či sa ešte niekto vyjadrí.
Nemate nekdo zkusenost se sklama pro ridice? K ocarce uz jsem sice objednana ( dekuju berto :) ) ale to ze fakt blbe vidim za tmy s destem bych potrebovala nejak vykompenzovat, casto bohuzel musim ridit.
Ja som myslela, že za tmy, keď prší, tak blbo vidí každý...aspoň každý, s kým som o tom hovorila...jak sa to všetko leskne, tak má človek taký divný pocit neukotvenosti v priestore...
Tak jsem si sla teda zkusit dalsi brejle, v optice je svetlo uplne na nic, tak aspon takhle.
Tyhle jsou myslim Valentino, hezka barvam osklivy bocnice, docela se mi libi, nic zazracnyho.

Jedna vetsi prada

tohle myslim RayBan

CK

tyhle nevim uz, moc se mi nelibi

Tyhle jsou kulaty Diesel.
Pujdu se mrknout mozna v sobotu zase nekam, tedka uz me to prestava bavit trochu ![]()
Hmm, tak fotky se prehazely u popisku nejak blbe, tohle jsou ty CK moc velky :) Kdyby nekdo chtel napsat ktery se mi libi tak prosim porad fotky. Diky

Mne na vas nejvic libi ty prvni. Ten lehce kocici tvar je podle me to prave. Ty dalsi jsou nahore moc kulate, jakoby to tahne oci dolu, ci jak vysvetlit (snad to dava smysl).
Mně se nejvíc líbí ty, jak je pod nima popisek, že se Vám moc nelíbi..
Tak nejak celkove z nich nejsem odvazana ![]()
No myslim, to chvili necham bejt a pak se uvidi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje