barbucha když je za holčinu tejden v kládě, co je za tetinu? ![]()
Jazykové přestupky
Mě teda menstruace, menses i jejich český překlad měsíčky přijdou obdobně neutrální, nelíbí se mi "krámy" nebo slohová cvičení v podobě různejch tet z Červený Lhoty a jinejch návštěv.
Neni to uplne jazykovy prestupek, ale dneska me na anglictine zaujalo, jak (my, ucastnici kurzu) prasime vyslovnost jmen ostatnich, jakoby prejimame vyslovnost naseho ucitele. Lucie zasadne Lusía, Eva je Íva a tak. Je to desne nakazlive. By me zajimalo, jestli tim trpi jen nase trida nebo?
Gatita v zivote mi anglicky mluvici clovek nerekl jinak nez Lusy nebo Lusí, zajimava vyslovnost ten tvuj![]()
Lamicka Mně to říká můj gynekolog, postarší decentní pán, rve to uši, fakt!!
Gatita měsíčky sou divný, zní to divně
Eště jednou uvidim někde výraz masiko a nacpu ho dotyčnýmu (spíš dotyčný teda) do chřtánu!
Recepty a popisy jídla nejen na mimibizárech... jako že masíčko je jim už moc zdrobnělý, a maso zase moc na vážno? Tahleta prostonárodní tvořivost - člověka až přejde chuť! ![]()
barbucha ještě masko
Masiko je ale vo hodně moc roztomilejší!
barbucha To je zkomolená slovenština. Patvar od mäsko. ![]()
Masko-mäsko je mi jasný, ale to neznamená že by to bylo něco žádoucího. Jo, jestli někdo bydlí dejme tomu v Hrozenkově... ale dál už ani krok! ![]()
barbucha když je za holčinu tejden v kládě, co je za tetinu?
![]()
taky bych za to válela v dehtu a peří
barbucha Hele, třeba byla paní přeučená Slovenka . ![]()
Já netvrdím, že se mi tyhlety patvary líbí, když slyším, jak dospělý příšerný člověk mluví „ roztomile ” tak mě otřepe.
Potrefenáhusa tetina je strašný. Dost možná předčí i holčinu s masikem na obídek ![]()
Já si vždycky představím oplácanou pani s květákem a síťovkou ![]()
barbucha masiko slýchávám když už, tak jedině od lidí Humpolec a dál... asi to bude fakt ten východní vliv ![]()
To jsem nezahlídla ojediněle jakože od jedný tetiny (
), bylo to víckrát od různejch autorů...
Mimochodem od tetiny neustoupím, vy zloprckové! Používám to od chvíle, kdy jsem zaslechla Ester Kočičkovou oslovit publikum: "Dámy a pánové, strýcové a tetiny..." a ihned jsem si to zamilovala! ![]()
barbucha Však jó, Žluťásek si možná představí květák, ale my ostatní barbuchu.![]()
RoSa Já ti nevím, jsem z Moravy a masiko jsem teda v životě neslyšela!!!
Garfie Taky by to mohlo být japonské slovo, když se to správně vysloví. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje