Evaeva Ta pratelnost je důležitá, jak tak chodím do práce kus pěšky, tak jeden den v respirátoru od Good Mask v pohodě, a když jsem ho otočila po třech dnech znovu, byl z něj cítit takovej ten městskej smrad (nejspíš z nachytanýho prachu). Vím že jednorázový toto řeší, ale pořád mám blok něco vyhazovat po jednom dni.
Koronavirus
Laeda
hned na začátku píšou, že od 1. března je povinnost mít zakrytá usta i nos bez ohledu na rozestup od ostatních. Pak ve výjimkách, že venku nebo povinné mít roušky, pokud je dodržena vzdálenost 2 m. ![]()
tv Taky jsem na to hleděla, pak jsem se proklikla na plné znění, a myslím, že "venku " bylo nešťastně použito jako zkratka pro nezastavěné území obce:
1. Všem osobám se s účinností ode dne 1. března 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének, a to:
a) ve všech vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj),
b) na všech ostatních veřejně přístupných místech v zastavěném území obce,
c) na všech ostatních veřejně přístupných místech mimo zastavěné území obce, kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.
Recept-na-pristi-tri-tydny-pokora-a-vztek
Milos Cermak - vystizeno naprosto přesně
Hanka H nedala si tam špatný link? není tam Cermak, ale obec Závist.
viktorka_od splavu Jenomže potíž je, že v těch nařízeních vlády to skutečně není (návrat za chaty), je to jen "výklad podle Hamáčka", jak píše continuity.
tv Bez roušky můžeš být mimo zastavěnou část obce, až tam platí ty dva metry.
Isca
Bylas rychlejší
continuity Díky za upozornění - ale s tou obcí to do zdejší diskuze také patří
! Běhat od cedule k ceduli ......
Už to sem dala i tulipe.
continuity Hanka HZávist nebo vztek, vždyť je to jedno! ![]()
Tak Čermák to vždycky umí pojmout rozumně.
continuity Díky za upozornění - ale s tou obcí to do zdejší diskuze také patří
! Běhat od cedule k ceduli ......
Už to sem dala i tulipe.
a kupodivu s tim ty lide maji mensi problem,nez kdejaka zdejsi diskuterka z mesta.![]()
Tulipe Přesný.
barbucha no ja tim pouze upozornuju, ze a) je to snuska nesmyslu b) porusovat to bude i ten, kdo je skalopevne presvedcen ze dela vse dle predpisu
takze bych hlavne na miste nekterych zdejsich vychovatelek zametla pred vlastnim prahem a radsi se, jak casto tez doporucujes, starala o sebe
S tím nemohu nesouhlasit ![]()
Ale stejně je pozoruhodný, jak dokážou vydat jasnej jednoduchej předpis, když chtěj aby se podle něj prostej lid řídil, co? Tvl my se tady dohadujem už několik dní, jak to teda je... a to si nemyslím že by se zrovna tady koncentrovala ta, řekněme, mentálně slabší část populace! ![]()
barbucha
mentalne jednodussi nad tim neuvazuji![]()
Ne, ti se na to rovnou vykašlou, protože se v tom prostě nedokážou zorientovat (a nelze se jim příliš divit).
barbucha prosim te je to hledani problemu kde neni......jaky ty mas problem s okresy kdyz bydlis v Praze?
V Nemecku to bylo na jare,okolo vanoc nebo po se smelo jen 20km od bydliste,v nekolika jinych statech jako Italie,Francie,Izrael........to fakt nejsou ceske novinky.
Tady proste kazdy zamestnavatel sam od sebe vystavil papir a bylo po problemu......
No,ale zrejme budu mentalne jednoduzsi.![]()
To opatreni je aby se snizila mobilita,protoze i kdyz nikdo nikam nechodi(jak se tu casto pise) tak to neznamena,ze ostatni spoluobcane to dodrzuji taky.
zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek... a to:
a) ve všech vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj),
b) na všech ostatních veřejně přístupných místech v zastavěném území obce,
c) na všech ostatních veřejně přístupných místech mimo zastavěné území obce, kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.
Oukej, jsem teda mentálně slabší. Protože z tohohle mi vychází jednoduchej povel: bez roušky nikde (kromě bytu). V zastavěným i mimo zastavěný území je prostě jinými slovy všude, ne? Václavák nebo Petřín...
I v parku se lidi míjejí na míň než dva metry, cestičky jsou úzký...
a kupodivu s tim ty lide maji mensi problem,nez kdejaka zdejsi diskuterka z mesta.
Tak možná budou všichni obyvatelé Závisti celé tři týdny disciplinovaní a budou pobíhat od cedule k ceduli. Ovšem vzhledem k tomu, že mají lesy hned za barákem, tak spíš tak nějak sázím na to, že novinářům řeknou, co se očekává, a v reálu na to budou dlabat.
Garfie ale ano je to tam, uz jsem to tu citovala
Zarinya 20 km od bydliště ( nebo jakákoliv jina vzdálenost) totiz dává mnohem větší smysl než okres. Takže u nás se vymysleli okresy a obce. Jsou lazy, ktere mají rozlohu jak Praha a pak chudáci jako Závist. I když před novinářem s tím neměli problém, už vidím jak se paní se dvěma dětma pruduciruje kolem okresní silnice. Prostě s nima půjde do lesa, jako vždy, protože to stejně nikdo řešit nebude.
Já sice osobně nemám problém s okresy, ale tak nějak předpokládám, že tady na těch cca 80000 km čtverečních nežiju úplně sama. No možná se pletu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY