Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:18

JanieB v nemecku na jip lezi50%muslimu. Nejlepsi je,ze doktori z toho vini vladumyslim,ze nebyt imigrantu,tak nemecko zvladne coronu predpisovym zpusobem,tak nejak po nemecku.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:19
Reakce na tv:

​Podle mě záleží na výběru očkovacího místa. Sleduju diskuse pedagogů, v některých krajích, záleží i na výběru očkovacího místa tedy, se očkují starší 55+, v jinych i mladší třiceti. Já sleduju tu mapku s vakcínama,  kdybych se zaregistrovala do Zlína, měla bych možná někdy šanci( v rámci kraje), ale to je pro mě daleko. V mém nejbližším místě furt svítí nula.

tv dala bys sem, prosím, odkaz na tu mapku? Díky!

Online Tabea
8269 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:20

Jiná Realita kde to píšou?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 13:22

JanieB on je rozdíl, pokud se necháš testovat každé tři dny nebo jednou týdně jako na Slovensku. Taky nevím, jaká je nálada ve společnosti, jestli si třeba Slováci řeknou, že jsou ok, když před pěti dny byli na testu. Já mám pocit, že ty Ag testy mají význam v těch kolektivech, pokud se dělají často a pravidelně a funguje následující trasování. Pokud v takovém kolektivu ten Ag test odhalí třeba dva bezpříznakové, následně jejich okolí (pracovní) jde na pcr, opět se třeba někdo najde. Ale musí se to opakovat třeba každé tři, čtyři dny.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:27
Reakce na Mirka:

tv dala bys sem, prosím, odkaz na tu mapku? Díky!

https://msusicky.github.io/ockovani-covid/

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:31

Tabea na idnes. Pisi, ze problem je v tom, ze vlada malo komunikuje smerem k mensinam a nevysvetluje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:34

Tabea bylo to nekde vcera,tipuju na idnesu.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 05. března 2021 13:49

Evaeva Právě! Z toho vycházím, to jsem se tu taky snažila říct. Chodím každé dva tři dny, manželův syn (10) se testují ve škole taky tuším každé dva dny?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 13:56

JanieB tady ta frekvence testování taková není, teď mají firmy povinnost testovat zaměstnance, ale jen jednou týdně. Děti se taky měli testovat jednou týdně a i to některým rodičům vadilo.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:06
Reakce na Jiná Realita:

Premyslim,kdy se ze stare generace,ktera byla brana jako nadoba moudrosti zivota,stala generace lovcu slev,pretekajicich vdekem za koblihu :( Ano,treba mate doma vyjimku,ale on ti babisovi volici a volici komunistu opravdu v drtive vetsine jsou duchodci.

​Myslím, že hodně věcí je jinak, než bylo před sto lety (a dřív). Staří nerozumí tomu, co dělají a chtějí mladí a ti si zas kvůli tomu o starých myslí, že jejich moudrost je na nic. Kromě toho, těžko se dnes dovíme, kolik těch výborných moudrých rad ve skutečnosti nebylo ani moudrých ani výborných. Informace se na nás hrnou z mnoha stran, potřebuju si je hlavně utřídit, potřebuju kritické myšlení. Já si tedy ani pro praktické rady  "za stařečkama" (máma by mi dala stařenku ) nechodím, zpravidla si to najdu na netu a spoustu věcí hledám i pro ni.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:15

Mirka Ja si taky o Starem belidle nedelam neprimereny iluze, ale cekala bych aspon, ze clovek s vekem pozna velky zlo a nepodporuje ho, pokud ho nerozeznal uz za mlada nebo pokud se k nemu behem zivota nepripojil. Na to prece neni nutny byt vzdelanej a umet hledat na internetu. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:17

Zajimavy, ale dlouhy. A neni to jen o korporatnich psychopatech. https://www.youtube.com/watch?v=FlpNaIIK0X0&feature=youtu.be

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:21

Evaeva To je hlavní rozdíl mezi ČR a Rakouskem, který vnímám. Tady vůbec nejsou protesty proti testování, každý to vzal jako "Chci mít děti ve škole a aby to nějak fungovalo, je nutné testovat". Případně "Chci, aby to dlouhodobě ve firmě šlapalo, tak budem testovat." V ČR se povinnost testovat začne zvažovat a už se organizují stížnosti, soudy, ohání se ústavou, strašně se to řeší. A nejčastěji slyším to "Nenechám se/děti testovat" od lidí, kteří ještě ani jednou na testu nebyli a neví, jaké to je. Kámoška třeba říká, že by radši 10x zvracela než si 1x něco strčit do nosu (ještě nebyla testovat a má z toho preventivně hrůzu). Já teda přesně naopak :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2021 14:28

JanieB tady se veškolách mělo testovat neinvazivně, stejně jako u vás, mám pocit. Tam tomu odporu vůbec nerozumím, kromě toho, že se vystavuješ riziku karantény. I ty následné pcr testy měly probíhat neinvazivně.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:29

OliveOyl Očividně jsou ale stále problémy s distribucí vakcín. Otec je dneska v očkovacím centru a ještě včera večer zjišťoval, jestli má jít, protože včera se neočkovalo, nebyly vakcíny. Ještě není doma, takže dneska asi jsou.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:29

JanieB protože u nás část lidí považuje svoji zaprděnost a neochotu k čemukoli za projev svobody, a jakoukoli nutnost vykročit z komfortní zóny za protiústavní

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:30

brrr nerozkopávej mi bábovky, dneska jsem se rozhodla být optimistou :)

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:31

OliveOyl Neboj, třeba se to dneska už definitivně rozjelo.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:38

brrr mě těší, že stoupaj denní čísla očkovanejch a hlavně počet prvních dávek, že se jenom nedoočkovává

no, příštích čtrnáct dní ukáže :))

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:07

JanieB je to hlavný rozdiel aj medzi Slovenskom a Rakúskom, na Slovensku sa ľudia veľmi stavaju proti testovaniu ako podmienke chodenia do školy.