Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:09

Kontrolu sice chápu, ale v okolí mám i lidi, kterým opravdu není dobře. Vylézt z postele a dojít ke dvěřím někdy nejde, alespoň třeba dle kolegyně, která byla schopná z patra sejít po týdnu. Tak by mě zajímalo, když někdo z rodiny řekne, že to nejde, jestli půjde kontrola do zamořené ložnice. 

Musím teda říct, že neschopenku jsem měla asi 3x v životě a kontrola u nás nikdy nebyla, tak vůbec netuším, jak to chodí. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:10

viktorka_od splavu A volání třeba seniorům, zda něco nepotřebují tady praktikují obecní nebo městské úřady.

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:13

notna psala jsem že ti telefonující z hygieny nejsou primárně kontrola dodržování, nepsala jsem, že tam vůbec nikoho nikdo nekontroluje.

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:15

Renusatko no asi tak, muž nebyl v přízemí týden

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 23:24

Renusatko mají kontrolovat i lidi v karanténě, ne? Těm není nic.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:26

Je to teda dost "vtipný". Kontroly dodržování karantény ještě nezačaly a tady už se ví, že policajti budou mít strašný praktiky a budou buzerovat a nutit vstávat z postele nemohoucí

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:35

notna ale musej jeste dolozit obcankou, ze jsou to opravdu oni, co kdyby se tam povaloval jiny nemohouci! A jeste aby tak byl z jinyho okresu!

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:38

Kokoska tak.pokud se v jedné domácnosti nachází několik volně zaměnitelných dospělých osob, tak i jo. Ale obecně stačilo mít ten papírek od lékaře. On to podle data narození pozná i policajt, byla bych v klidu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:44

continuity ja jsem v klidu, fakt ze jo. Dokonce si myslim, ze ty kontroly by byly dobra vec, pokud by byly dusledny. Jestli budou na urovni tech kontrol meziokresovych prejezdu, tak nic moc. 

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 23. března 2021 00:02

Kan niečo podobné som zažila pri jednom z mála tohtoročných snehov. Syn sa spúšťal z obľúbeného kopca na boboch, stála som vedľa chodníka, bez ruska, len zamotaná v šáli, pustoprazdno, bolo už prítmie. Okoloidúca osoba z bezpečnej vzdialenosti na mňa zakričala, že mám mať zakrytý aj nos. Kým som si uvedomila, že kričí na mňa, bezpečná vzdialenosť sa ešte zväčšila. Tak som zakričala naspäť, že ako ju ja ohrozujem. Odpovedala mi, že ani neviem ako veľmi. Vzhľadom k tomu, že to nebola žiadna suseda, tak určite išla do kostola, ktorý je vedľa nášho paneláku. Ale hlavne že ja som ju ohrozovala.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 23. března 2021 00:09

Kokoska u nás teraz zriadili aplikáciu čakáreň, tak ujo, ročník 1955, zaevidovany v sobotu, v nedeľu už bol na prvej dávke. Som v šoku. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 23. března 2021 01:06

letfenixa to teda ziram! Tady jen mluvi o snizeni dodavek vakcin a zpozdeni planu ockovani.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 23. března 2021 07:09

notna volani seniorum je fajn, kdyz ti ten senior rekne pravdu. Viz babi, ktera na silvestra lezela 2 dny v posteli, protoze ji fiklo v zadech, my ji vsichni volali jako hezkyho silvestra, ona si s nami po tel v pohode popovidala a nic nerekla. A takovych bude... 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 23. března 2021 08:15

rasaNori Chudák babička. Kdy vám to řekla? Někdy je to teda těžký, ta komunikace. Manželova máma mi poslední dobou, když mi volá, říká neotravuji? Což jí vždycky reknu, že neotravuje nikdy. když nemám čas. , vysvětlím, zavolám později. A stejně mi během hovoru několikrát znovu řekne, že bude končit, aby neotravovala. Vztah máme hezký, nechápu to.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. března 2021 08:33
Reakce na Karja:

Kan Já jsem jednou v dobrý víře, upozornila paní v obchode, že nemá roušku. Sama jsem ji totiž občas zapomínala, bylo to nějak na ten podzim asi. A nakonec jsem si připadala hrozně bonzacky. Ona totiž zahoukala, že to vi a nemá schválně, a zaběhla do šatny, byla to zaměstnankyně, co šla teprve na šichtu. No prostě jsem si připadala tak debilně, že už nikdy nikoho upozorňovat nebudu:-D 

​Tak ale v zalidněným obchodě je to něco jiného. Já se schovala s cigaretou jak patnáctiletá, abych nikoho neohrozila a vím, že je to trestný čin.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 23. března 2021 09:11

notna prosim te svagrova bydli asi tri domy od ni, tak ji prvniho chteli poprat osobne ve dverich aspon... Nastesti ma klice. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 23. března 2021 09:32

rasaNoriJeštěže tam šli.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2021 10:51
Reakce na notna:

Je to teda dost "vtipný". Kontroly dodržování karantény ještě nezačaly a tady už se ví, že policajti budou mít strašný praktiky a budou buzerovat a nutit vstávat z postele nemohoucí

​Opravdu nevím, kde to čteš. Já jsem nikdy kontrolu neměla, tak se jen ptám, jak to probíhá. To je vše. Osobně je mi to úplně jedno. 

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 23. března 2021 10:58

Renusatko tak kontroly přece můžou přijít na nemocensky běžně a nikdo se tomu nedivi? Na neschopence jsou přece vypsany i hodiny vychazek a adresa pobytu. To jen tady jsou ty výkřiky ve stylu, jak nás budou policajti buzerovat a nutit vstavat polomrtvy z postele  

tady si na jednu stranu stezujete na lidi, jak jsou blby, ze i pozitivní lezou po vysetrenich a nenamahaj se nikoho upozornit a na druhou stranu je ale buzerace, pokud by měl někdo kontrolovat, jestli dodrzujou izolaci...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 23. března 2021 10:59

Potrefenáhusa moje řeč :)